Agnese Smalkā-France

44 gadi, Limbažu pagasts

Es esmu ļoti pragmatiska un noslēgta būtne. Grāmatas man dod iespēju apjaust un iepazīt citu cilvēku pasauli.

Iesniegtās recenzijas

Annas lietas

Anti Sārs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Anna ir meitene, kurai visas plašās dzīves sastāvdaļas ir sistemātiski sakārtotas. Grāmata pastāsat par draudzību un bērna iekšējo pasauli, viņa vajadzībām un lietām, kas padara viņu dzīvi tieši tādu, kādu vēlas bērns. Šī grāmata parāda bērna noturīgo un cieto patību, kuru nevar ietekmēt citi cilvēki vai dzīves svārstīgie notikumi. Lasot kopā ar bērniem, nemitīgi gribējās palūkoties, kas vēl, kas vēl ir Annas lietas, un katru reizi atdūrāmies pret smiekliem, čalām un jautrību, atkal un no jauna iepazīstot kādu no Annas lietām.

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata par sievietes dzīvi, tās likločiem un patiesībām. Pie grāmatas turējos kā pie magnēta, ar ticību veroties tajā, un lūdzot, lai tai tiek pieburtas vēl klāt lappuses, lai tā nebeigtos un turpinātu mani turēt magnēta pievelkošajā zonā. Uzzināju, ka būt vārnai, dadzim vai meitenei ar atšķirīgo cilvēka pusi, ir dāvana, iespēja un bagātīgi emocionāls dzīves potenciāls. Rakstniece grāmatu ir tvērusi dzīvelīgi, saistoši, plūstoši, tāda maza sievietes mikropasaulīte, kas virzās uz priekšu paātrinājumā, tāpēc lasītājs strauji saņem sāta sajūtu, ātri apmierina ziņkāri un brīnišķīgi pavada laiku kopā ar šo stāstu!

Latviešu rakstnieku suņu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata sniedz viedokli, kā tad ir tajā otrajā pusē, suņa viedokļa pusē. Ļoti interesanta bija Gunta Tālera izpratne par suņu sniegtajām informācijas zīmītēm, kas tāpat kā cilvēkiem, ir informācijas kanāls. Prieks ir satikt grāmatu, kas parāda mūsu, kā suņu saimnieku, reizēm nevērīgo, egoistisko dabu, bet tomēr arī brīnišķīgo dzīves pieredzi, jo, šķiet, ka suns var piederēt tikai cilvēkam, kas mīl citus cilvēkus. Suns nav suns, tas vai viņš/viņa ir kas vairāk...to arī šī grāmata pastāsta!