Laine Amerika Mūrniece

39 gadi, Sigulda

Esmu pirmsskolas un sākumskolas logopēde. Man ļoti patīk lasīt grāmatas. Pēdējā laikā pārsvarā sanāk lasīt bērnu grāmatas, vakara pasaciņas priekšā bērniem. Lasīšanas stafetē ar meitu piedalāmies jau 3šo gadu un no šī pasākuma mūsu grāmatu plauktā ir parādījušās daudz interesantas grāmatas, kuras pārlasām vēl un vēl.

Iesniegtās recenzijas

Žirafīte steidz palīgā

Edgars Dūmiņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Žirefīte steidz palīgā” bija ļoti mīļi dzejolīši. Sirsnīgi un ļoti jauki aprakstīta žirefītes ikdiena sākot ar rīta rosmi un brokastu pankūku cepšanu, rūpēm par saslimušo draugu un izpalīdzēšanu Pelītēm, gan pīrāgu cepšanā, gan kad pelīte bija pazaudējusi šalli. Ļoti patika dzejolītis par zobārsta apmeklējumu. Arī meitai ļoti nepatīk doties pie zobārsta.

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Šīlas dienagrāmata” bija ļoti jauka, interesanta un mīļa grāmatiņa. Man ļoti patīk suņi un grāmatas galvenā varone bija tiešām jauks suņuks. Ļoti patika viņas piedzīvojumi laukos. Patika, ka stāstiņi ir īsi un viegli lasāmi. Ļoti skaitas un sirsnīgas ilustrācijas. Šī bija mana mīļākā Lasīšanas stafetes grāmatiņa. Noteikti, ka šo grāmatu lasīsim vēl.

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Pagalma detektīvs” bija interesanta grāmata. Ļoti patika lapsu māmiņas pamācības mazajam lapsēnam. Patika, kā gulbju mamma dusmojās uz gulbju tēti. Mīļākais tēls man bija lapsēns. Ļoti zinātkārs un interesants. Ļoti apņēmīgs iemācīties medīt. Īpaši patika, ka bērni lika perēt kaķim olu.

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Herbe ar lielo cepuri” bija ļoti jauka un interesanta grāmata. Patika doma, ko izteica Klibītis un Saknītis, ka darba dienās nevar darī™ visu kas ienāk prātā, ka darba dienās ir jāstrādā.
Ļoti patika mazais meža gariņš Pinkaste. Ar savu humora izjūtu un jokiem, viņš grāmatu padarīja aizraujošāku un košāku.
Ļoti patika nodaļa “Plecu pie pleca ar labu draugu”. Īpaši šis citāts – Varēja dzirdēt, cik plaša ir pasaule, - plaša, ai, cik plaša! Un pats tu sēdi šīs pasaules vidū. Un tev ir tik silti, un drēbes ir sausas, un ar katru ķermeņa šūnu jūti, ka esi laimīgs.
Ir jāpriecājas par to ka mēs esam, kas mums ir un tad Tu būsi patiesi laimīgs!
Šī grāmata noteikti, ka būs manā grāmatu plauktā un tiks pārlasīta vēl!

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Kastaņkoku neticamais piedzīvojums” bija ļoti mīļa un sirsnīga grāmatiņa. Grāmatā ļoti sirsnīgā un viegli lasāmā tekstā pastāstīts par draugu palīdzību un par komandas darbu. Katra dzīvnieka palīdzība un idejas palīdzēja draugiem nokļūt līdz drošai vietai, kur dzīvot. Ļoti patika doma, par atrasto naudas burku un ideju nopirkt savu zemes gabalu. Ļoti patika, ka tētis beidzot piepildīja savu sapni par biškopība.
Šī grāmata notikti būs mūsu lasāmo grāmatu sarakstā.

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata man patika. Ļoti pamācoša par to, kā uzvesties bibliotēkā. Mūsdienīga, jo tiek lietots instagrams un mobilie telefoni. Patika tas, kā meitene pārvarēja savas bailes un palīdzēja glābt bilbiotēku.
Patika, ka uz bibliotēku nāca dažādi dzīvnieki. Bija iespēja iepazīties ar pandu, karpām, skudrām, ežiem un dažadiem citiem neierastiem dzīvniekiem.
Bija viegli lasīt šo grāmatu.

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Mazā kamenīte Bumbulīte” bija ļoti mīļa un sirsnīga grāmata. “Drosme slēpjas sirdī!” šis ir grāmatas atslēgas teikums, kas izsaka visas grāmatas domu un autoru vēstījumu.
“Katrs ir citāds un tas ir labi!” Ir jāpieņem visi, lai kādi būtu. Mūsdienās šis ir ļoti būtiski, jo ir daudz īpašu bērnu un cilvēku, kuri ir mūsu sabiedrības sastāvdaļa.
Ļoti mīļa un sirsnīga grāmatiņa. Notikti pārlasīsim vēl!

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti jauka grāmatiņa. Ļoti labi izteikta doma – ticēt saviem spēkiem un pārvarēt bailes, lai palīdzētu citiem. Ļoti patika, ka Kitija beigās piedāvāja rudajam kaķēnam palikt pie viņiem un ka vecāki ļoti palīdzēja kaķēnam pārvarēt bailes.
Tiešām ļoti jauka grāmata. Viegli bija lasīt.

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Cerību burbuļi” bija ļoti neparasta dzejoļu grāmata. Bija daži dzejoļi, kuri man ļoti patika, bet daži bija ļoti savdabīgi un mani īpaši neuzrunāja.
Katrs dzejolis ir unikāļs ar savu domu un vēstījumu.
Dažus dzejoļus iekļaušu savā mīļāko dzejoļu sarakstā. Piemēram dzejoli “Visdārgākais”.

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā ļoti mīļi stāstiņi par kurpītēm. Ļoti spilgti raksturotas un parādītas kādas ir katras kurpītes raksturs – iedomīgas laiviņkurpes, vienmēr steidzīgās krosenes, un ļoti izpalīdzīgas baltekurpītes, sandalītes un policista zābaki.
Katrs stāstiņš ar savu domu un vēstījumu.
Šī grāmata noteikti būs iekļauta mūsu vakara pasaciņu sarakstā!