Egita Gielen

37 gadi, Rīga

Esmu "grāmatu tārps" un nav tādas dienas manā ikdienā, kad neizlasītu vismaz vienu lapaspusi no kādas grāmatas! Bez grāmatu lasīšanas ļoti patīk būt dabā un vērot augus un dzīvniekus, kā arī ceļot un izzināt jaunas lietas!

Iesniegtās recenzijas

Annas lietas

Anti Sārs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

No vienas puses, Annas lietas ir pavisam parasta grāmata par pavisam parastu meiteni un viņas parasto ikdienu. Tomēr, to lasot, nepamet sirsnības un brīnuma sajūta.
Annai ir daudz un dažādas lietas un grāmatas garumā lasītājs tiek ar tām iepazīstināts.
Katrs no stāstiņiem par kādu no lietām, rosina domāt un parrunāt izlasīto.
Jaukās ilustrācijas ir lielisks papildinājums grāmatai, jo vedina domāt tālāk.

Ļoti novērtēju to, ka grāmata ir tik ikdienišķā, un ir viegli identidicēties ar galveno varoni, jo kurš gan nav piesmēlis gumijas zābakus, vai būvējis telti no segas dzīvojamās istabas vidū.

Ābeļkalna noslēpums

Grieta Baula

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Pirmajā mirklī iesākot lasīt grāmatu, tā man atgadināja ainas no pašas bernības, kad arī ar vilcienu devos ciemos pie vecvecākiem. Tik brīnumaini piedzīvojumi gan mani nesagaidīja, tomēr tā bija burvīga atgriešanās pašas bērnībā.
Grāmata rosina diskusiju par to, kā mainās vide mums apkārt, un vai vienmēr komerciāli projekti ir kaut kas, kas vajadzīgs. Tā liek paskatīties uz to, ka daba un tās saudzēšana īstenībā var nest skaistāku un pilnvērtīgāku rezultātu.
Stāsts ir izstāstīts sirsnīgā manierē, tomēr pavisam maziem lasītājiem noteikti vajadzēs vecāku palīdzību, kuri palīdzēs ar sarežģītāku ainu izskaidrošanu.
Bet skaistie attēli noteikti palīdzēs noturēt mazā lasītāja uzmanību.

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu, pirmkārt, izvēlos raksturot ar vardu "sirsnīga". Labestība un ticība, ka viss atrisināsies pat tad, ja pretī stājas neparedzētas grūtības, strāvo no katras lapaspuses. Autores veidotais stāsts un dažādu dzīvnieku iesaiste problēmas risināšanā liek noticēt, ka arī reālajā dzīvē iespējama tieši tikpat nepiespiesta sadarbošanās, lai nonāktu tuvāk kādam vēlamajam rezultātam.
Šī grāmata arī lieliski atgādina gan bērniem, gan pieaugušajiem par to, ka daba ir tik svarīga mūsu dzīvē un pat vismazākās izmaiņas var radīt neatgriezeniskas sekas.
Protams, vēlos arī uzteikt vienkāršās un sirsnīgas ilustrācijas, kas lieliski papildina stāstu un atstāj pietiekami daudz vietas fantāzijai, lai izdomātu aiz kura krūmu pudura slēpjas ezis vai kuros zaros varētu nolaisties putnēni.