Līva Gailuma

31 gadi, Sigulda

Esmu mamma četriem lieliskiem bērniem, esmu bijusi latviešu valodas un literatūras skolotāja, šobrīd esmu sociālais pedagogs. Grāmatas man ir patikušas vienmēr, kopš mazas bērnības. Šobrīd gan daudz vairāk sanāk lasīt grāmatas bērniem priekšā, bet cenšos izbrīvēt laiku, kad palasīt kaut ko arī sev.

Iesniegtās recenzijas

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī bija pirmā "dzīvā grāmata", ko lasījām kopā ar bērniem un gan man pašai bija ļoti interesanti to lasīt, gan arī bērni katru reizi prasīja, lai turpinām lasīt vēl un vēl. Arī man bija tik interesanti just līdzi mazās lācenītes gaitām, Lasot šo grāmatu, uzzinājām ļoti daudz jaunu faktu par to, kā dzīvo grizlilāči, kā viņi meklē barību, kā pavada ziemu, kādas ir viņu savstarpējās attiecības. Daudz varēja uzzināt par dzīvnieku pasaules nerakstītajiem likumiem, zvēru hierarhiju un par to, kas notiek ar tiem, kas šos likumus negrib ievērot. Autore raksta ļoti saistošā un viegli uztveramā valodā. Apbrīnojami labi autorei ir izdevies parādīt grizlilāča dzīvi it kā no dzīvnieka skatu punkta. Šo grāmatu pavisam noteikti iesaku izlasīt bērniem kopā ar saviem vecākiem, jo būs interesanti visiem. Lasīsim arī "Balto vilceni" un ceram, ka tiks latviski izdotas vēl citas tik saistošas grāmatas par dzīvnieku slepeno dzīvi.

Annas lietas

Anti Sārs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatas autoram Anti Sāram piemīt lieliskas spējas rakstīt no bērna skatu punkta. Šādas grāmatas ir retums. Mums ļoti mīļa ir arī autora grāmata "Tā iet mūsu lietas", kuru bērni ir prasījuši lasīt priekšā daudzas reizes. "Annas lietas" ir brīnišķīgs bērnam ikdienišķo, bet tik svarīgo lietu izklāsts bērniem saistošā un saprotamā valodā. Šī grāmata ir interesanta arī pieaugušajiem, jo ļauj tik labi ieraudzīt, kā mazie cilvēki skatās uz lietām, kas mums, vecākiem, šķiet tik ikdienišķas un pašsaprotamas. Un labāk saprast bērnu, kad viņš grib doties gulēt, ņemot blakus savu mīļo gliemežvāku vai kāpēc viņam ir tik svarīgi istabā paņemt kastīti ar mežā atrastajiem zariņiem un čiekuriem. Šo grāmatu noteikti iesakām visiem, kam mājās ir bērni!

Ābeļkalna noslēpums

Grieta Baula

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu lasīju priekšā jaunākajiem bērniem, kuri to ar interesi noklausījās no sākuma līdz beigām. Ļoti patika, kā pavisam reālā un bērniem saprotamā dzīves situācijā - kad bērni vasaras brīvlaikā dodas pie vecvecākiem uz laukiem - iepīts brīnumainais notikums ar mirdzošo ābeli. Šī grāmata vienkāršā un bērniem saprotamā valodā parādīja to, cik skaista ir mūsu daba un ka brīnumi patiesībā notiek mums visapkārt, ir tikai jāmāk ieskatīties un tos pamanīt. Tāpat arī ļoti svarīga atziņa, ko vajadzētu ņemt vērā gan bērniem, gan pieaugušajiem - neņemt no dabas pārāk daudz, nedodot tai neko pretī, jo tā būs kaitējums visiem. Man un bērniem ārkārtīgi patika skaistās ilustrācijas, kas ļoti atgādināja autores pirmo grāmatu - "Mare un miega migla", kas mūsmājās ir iemīļota jau vairākus gadus. Ilustrācijām ir savs īpašs stils - ļoti mierīgs, skaists un paver iespējas plašiem fantāzijas laukiem.