Kristīne Ķilpe

39 gadi, Limbaži

Esmu Kristīne un ar saviem bērniem jau gaidīju šo Lasīšanas stafeti. Man lasīt arvien jaunas grāmatas pašai, gan arī lasīt kopā ar bērniem. Un vasara ir mans mīļākais gadalaiks.

Iesniegtās recenzijas

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Brīnišķīga dzejoļu grāmata mūsdienīgiem bērniem un vecākiem. Grāmata pirmkārt apbur ar savu krāšņumu, ilustrāciju, noformējumu. Dzejoļi attaino ikdienas dzīvi- gan bērnu ikdienu, gan vecāku un dažādus notikumus, ko var asociēt ar pasauli, kurā dzīvojam. Dzejoļi ir skanīgi, bieži kā skaitāmpanti. Katrs dzejolis parāda kādu dzīves ainu, gandrīz kā tāds jautrs stāstiņš- skanīgās dzejoļu rindās. Šī grāmata ir teicama lasāviela vecākiem kopā ar bērniem, kā arī bērniem vienatnē. Jo šeit liela loma jautrajām ilustrācijām, kuras lieliski papildina dzejoli. Mani mīļakie dzejoļi no šīs grāmatas- Sadumu skola; Peles spēks; Nevar paraudāt. Ļoti skaists ir dzejolis "Cerību burbuļi" (tāpat kā grāmatas nosaukums), kurš ir grāmatā pats pēdējais dzejolis.

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata par dabu, par dzīvniekiem- precīzāk, par grizlilāču dzīves gaitām no dzimšanas līdz pieaugšanai. Ļoti "dzīvīgi" uzrakstīta grāmata, jo lasot, liekas tu dodies līdzi šiem lāčiem, īpaši mazajai lācenītei Skautai. Grāmata reizē ir arī izzinoša, jo šeit daudz varam uzzināt par grizlilāču dzīvi. Stāsts papildināts ar melnbaltām, bet ļoti trāpīgām ilustrācijām, kuras lasītāja iztēli vēl vairāk atdzīvina. Lieliska grāmata gan vecākiem, gan bērniem. Noteikti ieteikšu arī bibliotēkas lasītājiem.

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir mana bērnības grāmata un ļoti mīļa, ko iesaku arī saviem bērniem lasīt un arī bibliotēkas apmeklētājiem. Herbe ir jauks rūķītis, kurš dzīvo Septiņkalnu mežā un bija ļoti strādīgs, labestīgs un draudzīgs. Viņš vienīgais no rūķīšiem dzīvoja viens, pārējie dzīvoja pa diviem. Bet viņš par to nebēdāja. Rūķītis mīlēja dabu, prata novērtēt skaistumu un kādā saulainā dienā, atlika savus rudens darbus, lai dotos ceļojumā! Kāpēc Herbe ar lielo cepuri? Kāpēc rūķīti tā sauc- to uzzināsiet šajā aizraujošajā un rūķīšu piedzīvojumu pilnajā grāmatā! Dodies ceļojumā kopā ar Herbi, īpašs stāsts par cepurēm...

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata, kas uzmanību piesaista ar skaistām dzīvnieku ilustrācijām. Grāmata ir kā mazs ceļojums pa zoodārzu- jauks stāsts ar laimīgām beigām. Galvenais varonis- kaķis Muris uzrodas stāsta beigās. Meitenīte Baiba satiek savu noklīdušo kaķīti- izrādās tas apmeties zoodārzā. Stāstā jūtama sirsnība un liels mīļums starp kaķīti un meiteni. Nelielais stāsts ar bagātīgām ilustrācijām rada lielisku iespaidu par zoodārzu.