Marika Dumberga

38 gadi, MADONA

Esmu divu brīnišķīgu un aktīvu meitu mamma. Grāmatas lasām katru dienu, lasu viena, kā arī katru vakaru kopā ar meitām. Mums ir plaša mājas bibliotēka, kur katrs var atrast sev piemērotu lasāmvielu.

Iesniegtās recenzijas

Spoguļpuse. Patraka pasaka

Artūrs Bērziņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu es līdz galam nesapratu un man bija grūti viņu lasīt. Sāku kā vakara pasaku skaļi lasīt meitai pirms miedziņa, bet ātri vien sapratu, ka šī nebūs īstā grāmata šim nolūkam. Iespējams valoda šķita sarežģīta un grūti bija uztvert domu.
Vāks uzmanību piesaistošs, bet saturs neattaisnoja manas gaidas.

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Esmu lasījusi visas trīs grāmatas par plastmasas huligāniem. Tā kā dabas sargāšana mūsu ģimenē ir tuva, tad šī grāmata bija tieši laikā. Tā atgādināja, kāpēc mēs to darām un, kāpēc tas ir tik svarīgi. Mēs jau sen šķirojam atkritumus un vienmēr ejot uz veikalu ņemam līdzi maisiņus no mājām.
Grāmata iemācīja mūs pareizi salocīt maisiņus, lai viņiem ir sajūta, ka par viņiem kāds rūpējas.
Man patika, ka grāmatas varoņi bija zēni, jo pārsvarā, tās ir meitenes. Viņi bija tik dzīvespriecīgi un dabu mīloši, kas mūsdienās ir retums.
Mums apkārt ir tik daudz lietu, ka ļoti bieži mēs par tām nerūpējamies un uztveram par pašsaprotamām. Reizēm mazāk ir vairāk.

Melnā aita

Aija Lisovska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Esmu lasījusi arī citas šīs autores grāmatas, tāpēc nojautu kāda grāmata varētu būt. Tāpat kā pārējās arī šī grāmata ir burvīga ar savu vieglumu un humora devu, kas jūtams katrā lappusē. Lieliska lasāmviela pirms miedziņa un ar dziļu jēgu.
Man patika, ka pēc grāmatas izlasīšanas ir viela pārdomām. Tu aizdomājies par patiesām vērtībām un sevis meklēšanu un savu piederību kaut kam... Kam tas tev ir jānoskaidro pašam…Jo kā izrādījās, tad ne jau Mellene bija neiederīga savā barā un nesa nelaimi, jo bija melna, bet gan nebija atradusi savu īsto baru. Draugus ar kuriem ir līdzīgas domas un ar kuriem ir tik labi būt vienkārši kopā.
Grāmatas morāle ir: “Tu esi laimīgs, ka plašajā pasaulē esi atradis kādu, kurš tev ir līdzīgs.” Un te nav svarīgs ne ārējais izskats, ne piederība sev līdzīgajiem.

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grafiskos romānus es biju lasījusi. Kopumā man tie patīk, jo ir kaut kas savādāks, nekā ierasts.
Arī šī grāmata man patika, lasot lappusi pēc lappuses gribējās zināt, ar ko tā beigsies, tāpēc tika izlasīta vienā piegājienā.
Ilustrācijas, manuprāt, ir ļoti piemērotas un perfekti attēlo grāmatas būtību, kas piesaistīs mūsdienu lasītāju uzmanību. Grāmata atšķiras no standarta lasāmvielas un spētu ieinteresēt pat tādus bērnus, kas ikdienā nelasa.
Neieteiktu šo grāmatu lasīt pirmskolas bērniem un pat sākumskolas skolēniem, jo tā nebūs viņiem piemērota un interesanta. Kā arī uz nakti nevajadzētu lasīt, pretējā gadījumā būs negulēta nakts.

Meitene, vārdā Vilo

Sabīne Bolmane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ideāla grāmata vasaras brīvlaikam. Tā bija viegli lasāma, jo valoda, kura tika izmantota ir vienkārša un viegli uztverama. Grāmata ar kuras palīdzību var izvēdināt galvu un lasot ne par ko nedomāt. Būs piemērota 10-12 gadus vecām meitenēm, kurām patīk lasīt fantāziju literatūru.
Grāmata ir par burvestībām, dejošanu apkārt ugunskuram, draudzību, sev līdzīgo meklēšanu. Mani grāmatas beigas nepārsteidza un tās bija paredzamas.
Grāmatas galvenā doma ir “Draugi ir kā zvaigznes,” Valentīna aizgrābti čukstēja. “Tu ne vienmēr viņus redzi, taču zini, ka viņi ir!”

Puika, kas spēlējās ar lellēm

Ilis

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Paņemot rokās šo grāmatu, man nebija nekādu ekspektāciju kāda tā varētu būt. Bet sākot lasīt, es biju patīkami pārsteigta, par to, ko ar šo grāmatu autors vēlējās pavēstīt lasītājam. Tu vari kļūt par ko vien vēlies, tu drīksti vilkt rozā drēbes, vari caurdurt ausis, spēlēties ar lellēm, tamborēt, ( pat ja tu esi zēns). Kā arī tu vari būt kosmonaute, kareive, vari makšķerēt zivis un vilkt bikses (kaut arī esi meitene).
Man patika pasaka par to, kā vīrs mājas darbus darīja. Tas bija tik patiesi un īsti.
Patika arī tas, ka skolotāja Una minēja faktus no pagātnes, par katru konkrētu lietu, kas bērniem nebija līdz galam saprotama. Līdz ar to, lasītājs varēja lasot šo grāmatu uzzināt arī kaut ko jaunu.
Grāmata māca to, ka vajag atbrīvoties no aizspriedumiem un stereotipiem, kas gadu laikā ir iesakņojušies mūsu ikdienā. Tas viss tika pieminēts saprāta robežās, neieslīgstot galējībās.

Saules sargātāja

Maja Lunde

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Brīnišķīga grāmata, kuru no vāka līdz vākam var izlasīt vienā elpas vilcienā. Lasītāju pārņem īsts emociju karuselis. Es nemēdzu pārlasīt grāmatas, bet šī un Sniega māsa ir izņēmumi. Sniega māsu mēs vienmēr pārlasām Ziemassvētku laikā, bet šo pavasarī.
Man patīk, ja grāmatām ir krāsainas un skaistas ilustrācijas. Šajā grāmatā tās ir fantastiskas. Laikam tieši ar to arī grāmata piesaistīja savu uzmanību grāmatnīcā.
Man patīk, ja pēc grāmatas izlasīšanas tu esi ieguvis arī kādu vērtīgu atziņu, vai ir patīkama “pēcgarša”. Šajā grāmatā viena no atziņām bija par apskāvieniem. “Apskāvieni piešķir spēku un drosmi, kas var iesakņoties tevī kā kaut kas drošs”. Tik vienkārši, ka to vajadzētu piekopt katru dienu ar saviem mīļajiem.
Viennozīmīgi šī grāmata ir tā vērta, lai atrastu vietu ik viena lasītāja grāmatu plauktā.

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Viena no labsirdīgākajām grāmatām, kuru esmu lasījusi pēdējā laikā. Man grāmata ļoti patika. Patika krāsainās ilustrācijas, kuras pievērš mazā klausītāja uzmanību, tāpēc šī būs ideāla grāmata lasīšanai priekšā. Grāmata būs piemērota kā meitenēm, tā arī zēniem.
Patika, ka grāmata mums māca būt saudzīgākiem pret dabu un negūt tādiem egoistiem. Patika, ka mazajiem lasītājiem māca, ka ir jāpalīdz tiem, kuri dzīvo mums līdzās un ir nokļuvuši nelaimē. Tikai visi kopā mēs varam izdarīt lielas lietas, kuras sākumā var šķist pat neiespējamas.
Grāmata ir arī par drosmi. Drosmi pieņemt lēmumu riskēt un sākt visu no jauna. Ļauties pārmaiņām, jo tās var sev līdzi nest kaut ko skaistu un nebijušu.

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsta galvenā varone ir grizlilāču meitene vārdā Skauta. Stāsts, kas burtiski ierauj sevī un mudina grāmatu lasīt tālāk un tālāk. Stāsts ir emocijām bagāts.
Grāmata būs interesanta ar to, ka to izlasot lasītājs varēs uzzināt visu par pašiem grizlilāčiem-kad viņi piedzimst, kā mostas pavasarī, kur un ko ēd utt.
Šī grāmata ir ar pievienoto vērtību, nedaudz autora fantāzijas par to, kā varētu būt, ja lāču tētis paliktu dzīvot un rūpētos par saviem bērniem. Bet pāri visam reāla dzīve un notikumi ar kuriem ik dienas saskaras katrs lācis.
Patika arī grāmatas beigās atbildes uz jautājumiem.
Noteikti šo grāmatu iesaku izlasīt visiem bērniem, kuriem patīk dzīvnieki. Kā arī tiem, kuri ir zinātkāri un vēlas papildināt savas zināšanas ar kaut ko jaunu.

Annas lietas

Anti Sārs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Brīnišķīga un labsirdīga grāmata ar viegli saprotamu sižetu un valodu.
Stāsts ir par trīs gadus vecu meitenīti vārdā Anna. Annai ir mamma, tētis un divi vecākie brāļi, kā arī daudz dažādu viņai svarīgu lietu. Piemēram, gumijnieki, oranža matu sprādze ar baltu ziediņu, kabatas un daudz kas cits, kas ir svarīgs laimīgai, trīs gadus vecai meitenei.
Stāstiņi ir īsi un spēs noturēt pat mazākā klausītāja uzmanību. Kā arī tie būs pa spēkam pat tādiem bērniem, kas ir tikai nu pat apguvuši vai nostiprina savu lasītprasmi.
Man ļoti patika stāstiņš par sapni. Katram vajadzētu sapņot un novērtēt to, kas mums jau ir dots, nevis par to, kā tev vēl nav.
Lasot šo grāmatu katrs var pārdomāt par savām lietām, kas katram ir svarīgas.

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Burvīga grāmata, kas manuprāt ir jāizlasa ikvienam. Grāmata aizrauj jau no pirmās lappuses. To var izlasīt vienā elpas vilcienā. Brīžiem tā liek smieties, brīžiem pārņem neizsakāmas skumjas, plašs emociju karuselis.
Lasot grāmatu tā liek aizdomāties par to, ka vairums no mums nenovērtē to, kas mums ir. Mēs esam tik ļoti pieraduši pie ikdienišķām lietām, ka neaizdomājamies par to, ka kādam tas ir sapņa piepildījums. Kaut vai tā ir tikai mārsila tēja ar medu un medus rausi. Mēs esam kļuvuši egoistiski un vērsti tikai uz savi.
Pēc grāmatas izlasīšanas katrs sev iegūs vērtīgas atziņas. Piemēram, to, ka nevajag par cilvēku spriest viņu sākumā neiepazīstot tuvāk, jo reizēm gadās tā, ka par vistuvāko kļūst kāds, kas sākumā bija pilnīgs svešinieks.
Man patika tas ar kādu interesi šo grāmatu klausījās mana jaunākā meita. Varējām ar viņu pārrunāt kā būtu, ja būtu… Pārrunājām to, kā vajadzēja rīkoties vecākiem, lai nesāpinātu Gvidu un kā pašam Gvidam uzzinot jaunumus par "brāļa" ienākšanu ģimenē.

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatas galvenā varone ir Matilde-ļoti sīka un ļoti maza piecus gadus veca meitenīte, kas ir neticami gudra savam vecumam. Grāmata liek gan pasmieties, gan just no sirds līdzi meitenei, kuras vecāki pret meiteni izturējās vienaldzīgi un vietām pat ļauni.
Grāmata parāda, cik ļoti var mīlēt grāmatas un lasīšanas procesu. Un atgādina to, ka tie, kas lasa grāmatas ir īpaši un gudrāki par pārējiem. Man patika, ka grāmatā ir dots literatūras saraksts, grāmatas, ko bija izlasījusi Matilde. Papētot sarakstu var gūt iedvesmu, ko lasīt nākamo.
Stāsts viennozīmīgi aizraus, ka mazus, tā arī lielākus lasītājus. Jo tas ir asprātīgs, nedaudz ar maģijas pieskaņu un laimīgām beigām. Viss, kas ir vajadzīgs, lai lieliski pavadītu laiku kopā ar grāmatu šūpojoties šūpuļtīklā.

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Skaista grāmata, kas lasītājus piesaistīs ar savām neparastajām ilustrācijām, jo tās ir veidotas ar programmas Midjourney palīdzību. Sevišķi skaisti tika attēlots ezis un pats vilks. Tik reāli, ka nācās apstāties lasīšanā un papētīt tās tuvāk.
Grāmata būs piemērota kā lasītprasmes pilnveidošanai, tā arī vecākiem bērniem. Jo grāmatā tiek pieminēts instagrams, piesekošana, laikošana, kas grāmatu padara mūsdienīgu. Kā arī grāmata ir ļoti laba lasīšanai priekšā (pārbaudīju to uz savas jaunākās meitas).
Stāsts ir sadalīts vairākās nodaļās un katras nodaļas beigās ir trīs veicamie uzdevumi. Interesanti bija paklausīties atbildes uz jautājumiem.
Grāmata iepazīstina ar bibliotēkas ikdienu, noteikumiem un darbiņiem, kas ik dienas tur ir veicami. Katrs var iejusties bibliotekāra lomā.
Lasot var pasapņot par guļam grāmatām, snaudas grāmatām, taustes grāmatām kā arī baiļu un briesmu grāmatām. Guļam grāmatas man šķiet būtu ideāli piemērotas mūsdienu steigā, jo interesantu grāmatu ir tik daudz, bet laika tik maz.

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatas galvenā varone ir bezšķirnes sunīte vārdā Šīla. Man ļoti patīk lasīt bērnu grāmatas par suņiem. Man patīk, ka katra no tām bērnam iemācīs kā atbildīgi izturēties pret suni. Iemācīs kā rūpētie, kopt un barot viņu. Jo drīkst un ko nedrīkst darīt ar suni.
Šo grāmatu lasījām ar lielu interesi. Ļoti patika jautājumi, kas tika uzdoti gandrīz katra stāsta beigās. Interesanti bija paklausīties atbildes un secināt, ko bērns jau zina un, kas vēl jāiemācās. Lietderīgi ir arī pārrunāt tās lietas, kuras līdz galam nav saprotamas.
Tā kā mums pašiem ir suņu meitenīte, tad daudz ko jau zinājām.
Noteikti iesaku katram suņu mīlim, kā lielam, tā mazam, izlasīt šo grāmatu. Stāstiņi ir īsi, bet pamācoši un viegli uztverami.
Šī ir grāmata ar pievienoto vērtību.

Asterikss olimpiskajās spēlēs

Renē Gosinī

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patīk lasīt komiksus, bet šis laikam mani līdz galam neuzrunāja. Ilustrācijas bija perfektas, bet stāsts kopumā manuprāt bija grūti uztverams, sarežģīto vārdu dēļ. Kā arī gribējās, lai stāsts nebūtu tik sasteigts. Ja iepriekš nekas nav dzirdēts par Asteriksu un Obeliksu, tad būs grūti uztvert grāmatas domu.
Tomēr šī grāmata ir ideāla ilustrāciju pētīšanai kopā ar bērnu. Tās ir krāsainas un smieklīgas. Noteikti zēnus šī grāmata piesaistīs un ieinteresēs vairāk. Jo stāsts ir par sacensībām, spēku un citām puišu lietām.

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatas galvenā varone ir Kitija, kurai tā pat kā viņas mammai piemīt superspējas. Arī viņa vēlas doties kādā piedzīvojumā, bet viņu no tā attur bailes no tumsas.
Šī grāmata ir par to, kā pārvarēt savas bailes un tomēr doties piedzīvojumos. Un pasapņot par to, kādas superspējas vēlētos mēs katrs sev.
Forša grāmata mazām meitenēm, it sevišķi tām kurām patīk kaķi. Lasīju priekšā savai piecus gadus vecajai meitai, arī viņa atzina šo grāmatu par labu un interesantu. Taču grāmata būs pa spēkam arī tādiem lasītājiem, kas nu pat tik ir apguvuši lasītprasmi. Teksts ir viegli lasāms un uztverams. Uzmanību piesaista neparastās ilustrācijas, kas ir melni oranžā krāsā. To grāmatā ir daudz.
Pozitīvi ir arī tas, ka grāmatas beigās ir daži fakti par kaķiem. Kas šo vieglo lasāmvielu padara arī par izglītojošu.

Apzagta Krupja kundze. Brāļu Sesku detektīvaģentūra

Agija Staka

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata, kas patiks bērniem, kas ir nesen apguvuši lasītprasmi. Grāmata ir plāna, līdz ar to bērns varēs to patstāvīgi izlasīt un just gandarījumu par to. Mana 5 gadus vecā meita šo grāmatu izlasīja patstāvīgi un viņai tā ļoti patika. Jau pirmajā lappusē viņas uzmanību piesaistīja labirints, kuru ar prieku izgāja. Atšķirību meklēšana un krāsošanas attēli…Viss, kas viņas vecumā ir aktuāli un interesi raisoši.
Man gribētos, lai teksta būtu vairāk un tas nebūtu kopā ar veicamajiem uzdevumiem. Atverot grāmatu, īsti nevar saprast, pie kā pirmā ķerties. Lasīt vai pildīt uzdevumus. Katrā atvērumā ir ļoti daudz detaļu, kuras var pētīt un spēlēt meklēšanas spēli. To mums patika darīt vislabāk.

Ābeļkalna noslēpums

Grieta Baula

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Brīnišķīga grāmata bērniem, ko lasīt vasaras brīvlaikā. Man patika, ka grāmata ir viegli saprotama ar krāsainām ilustrācijām, kuras ir uzmanību piesaistošas. Grāmatas beigas gan man kā lasītājam bija paredzamas, bet tas tā pat nesabojāja lasīt prieku.
Lasot šo grāmatu varēja atgriezties savās bērnības vasarās, kad laiks tika pavadīts laukos, ar savas vecmammas ceptajām ābolmaizēm. Kā arī sēdēšanu zem ābeles ēnā un saldējuma ēšanu.
Man patika, ka grāmata bērniem māca rūpēties un cienīt dabu. Grāmatas morāle: ”Dabas brīnumus redz tikai tās draugi, savukārt draudzība mums ir jāapliecina darbos Vai nu tā ir mazdārziņa iekopšana, nokrituša papīriņa pacelšana vai vienkārši cieņpilna pastaiga mežā.” To mācu arī saviem bērniem.

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Esmu izlasījusi arī pirmo grāmatu “Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?” Man ļoti patika tas, kā grāmatas galvenais varonis -kaķis iepazīstina lasītājus ar dažādiem dzīvniekiem. Pirmajā grāmatā mēs tuvāk iepazināmies ar pupuķi. Un pēc šīs grāmatas izlasīšanas šis putns kļuva par manas meitas mīļāko putnu.
Šo grāmatu lasīju ar lielu interesi un man patika, ka grāmata beidzas ar jautājumu…Ko kaķis pateica lapsēnam??? Ikviens lasītājs, pētot attēlus, var izdomāt savu grāmatas nobeigumu. Tādējādi attīstot fantāziju un kļūt par sava veida rakstnieku.
Ilustrācijas savdabīgas, bet man patika, daudz dažādu detaļu, kuras var bērns pētīt, ja, piemēram, grāmatu lasa priekšā.
Šīs sērijas grāmatas ir kā mūsdienīgas enciklopēdijas, kas bērnam netieši iemāca daudz ko jaunu. Manuprāt, lieliska grāmata dāvināšanai bērniem līdz 10 gadiem.

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsta galvenās varones ir divas sandalītes- Kreisiņa un Labiņa, un to īpašnieks puisēns Artis. Man patika, ka grāmatai ir pieci stāsti. Katru vakaru var lasīt vienu stāstu. Tad ar bērnu pārrunāt, kas tur notika un ko bērns jaunu iemācījās. Katrs stāsts kaut ko māca. Man vislabāk patika otrais stāsts- Par to, kā Kreisiņa un Labiņa uzvarēja. Stāstā tiek paskaidrots un ar piemēru parādīts, kādas var būt sekas tam, ja strīdas un sacenšas viens ar otru. Šī stāsta morāle ir tāda, ka kopā viss izdodas.
Šī grāmata noteikti patiks meitenēm, jo stāsta galvenie varoņi ir apavi-sandalītes, krosenītes, mokasīni u.c.
Lieliska grāmata lasīšanai priekšā. Sākumskolas vecuma bērniem būs pa spēkam pašiem izlasīt, bet 5-6 gadus veciem bērniem domāju, ka būs par grūtu. Daudz teksta.

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Skaisti ilustrēta grāmata par dzīvniekiem. Perfekta, lai to spētu izlasīt patstāvīgi pat piecus gadus vecs bērns, kas lasīšanas prasmi ir apguvis nesen . Grāmata interesi notur līdz pašām beigām. Mākslinieks dzīvniekus ir attēlojis ļoti reālus. Ar bērnu kopā var pārrunāt tur attēlotos dzīvniekus un atcerēties savu zoodārza apmeklējumu.
Man pašai šķita, ka grāmata ir par īsu un pārāk strauji beidzās.

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Jauka grāmata, kas ir piemērota visa vecuma bērniem. Dzejoļu formā tiek apskatītas dažādas situācijas, ar ko bērniem nākas sastapties katru dienu. Tiek apskatītas dažādas tēmas, kā, piemēram, apcelšana skolā, mājdzīvnieka neesamība, kāre pēc saldumiem utt...
Ilustrācijas lieliski attēlo katru dzejoli, tādējādi vieglāk to ir vizualizēt. Man pašai ļoti patika dzejolis "Nevar paraudāt", tas bija tik patiess un īsts.
Arī šī grāmata bērniem daudz ko iemācīs. Piemēram, par to, kas ir visdārgākais šajā dzīvē. Par drosmi, kas mūsos katrā mīt un to, ka jāsauc palīgā pieaugušie, ja paši ar kaut ko netiekam galā.

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Brīnišķīga un sirsnīga grāmata bērnudārza vecuma bērniem. Bērns visa stāsta garumā tiek iepazīstināts ar dažādiem Latvijā sastopamajiem kukaiņiem un to atšķirībām. Perfekta grāmata, ja sāk apgūt šo tēmu. Ilustrācijas ļoti skaistas un labestīgas, kas liek tās papētīt nedaudz ilgāk un tikai tad šķirt nākošo lappusi.
Grāmata māca, ka katrs ir citāds, un tas ir labi. Un ja sākumā šķiet, ka ar tevi kaut kas nav kārtībā un tu atšķiries no citiem, tad tev atliek tikai ieklausīties sevī un tu sapratīsi, ka drosme slēpjas sirdī. Mēs katrs esam īpašs...Šī grāmata bērnam to iemācīs.