Kristīne Raslava

32 gadi, Sigulda

Esmu mūzikas un tautisko deju skolotāja. Man ir divas burvīgas meitas, kuras arī piedalās lasīšanas stafetē. Rudenī sagaidīsim arī mazo brālīti. Šobrīd vairāk lasu bērnu literatūru un palīdzu apgūt lasīšanas prasmes mazākajai meitai. Pašai visvairāk patīk pavārgrāmatas, jo labprāt gatavoju, īpaši saldumus, tāpēc laiku pa laikam iegādājos kādu jaunu pavārgrāmatu.

Iesniegtās recenzijas

Žirafīte steidz palīgā

Edgars Dūmiņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Jauks, krāsains dzejoļu krājums bērniem. Dzejoļi viegli uztverami, saistāmi ar katra ikdienu. Māca bērniem palīdzēt citiem un kā vieglāk tikt galā ar dažādām ikdienas raizēm.

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Jauka grāmata mazākajiem lasītājiem. Baudīju kā lielākā meita lasa to priekšā mazajai māsai.
Pācāk pārlasījām ar mazo meitu. Katra pa teikumam, tā veicinot lasīšanas prasmi.
Grāmata ir viegli saprotama, veicina domu lidojumu rosina fantāziju. Mūsu mājās pārlasīta jau vairākas reizes un noteikti ir "uz palikšanu".
Grāmatu papildina jaukas ilustrācijas.

Un vēlos pateikt paldies par šī gada lasīšanas stafetes uzdevumiem.
Līdz ar tiem, iegādājāmies arī lielo dzīvnieku enciklopēdiju, jo meitas šobrīd vēlās uzzināt vairāk par katru no dzīvniekiem un kukaiņiem, kuri pieminēti grāmatās, kuras lasa.

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu ļoti vēlējās lasīt vecākā meita Paula (7g). Iegādājāmies un ļoti priecājos, ka tā.
Paula ir nedaudz bailīga meitene un lasot šo grāmatu bija jāsaņemas tikt pāri bailēm.
Nonākusi pie laimīgajām beigām teica - gribu lasīt vēlreiz. Tikai bez tās daļas, kur uzradās ļaunais vilks.
Grāmata ir aizraujoša. Ir vēlme izlasīt to līdz galam un uzzināt, kas notiks tālāk. Lielisks veids, kā iepazīstināt bērnu ar nedaudz baisu, biedējošu literatūru. Noteikti pirktu vēl kādu šāda veida grāmatu meitai.
Grāmatā ir diez gan daudz teksta, bet meitenei, kas tikko beigusi 1.klasi tas nesagādāja problēmas. Un teksts, lai arī daudz, nav sarežģīts. Grāmatu ir viegli uztvert.

Ļoti patīk arī tas, ka grāmatā pēc katra stāsta ir jautājumi unnuzdevumi. Tie viecina sava veida atgriezenisko saiti par tikko lasīto. Atsauc atmiņā stāstu, rosina iztēli un bagātina bērna valodu.

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti jauka un mīļa grāmata par to, kā spēt noticēt sev, savām spējām. Šo grāmatu biju iegādājusies meitām jau laiciņu atpakaļ. Priecājos, kad ieraudzīju to starp lasīšanas stafetes grāmatām, jo tā noteikti ir pelnījusi, lai to lasa vairāk bērnu un vecāku.
Grāmata māca bērniem atšķirt labo un ļauno. Māca pieņemt citādo. Mūsdienās ir daudz bērnu, kuriem ir dažādas problēmas. Mums jāmācās to pieņemt. Gan mums kā pieaugušajiem, gan jāmāca to saviem bērniem. Mēs neviens negribam tikt apsmieti.
Piemēram, tas, ka kāds ir apaļāks par citiem, nenozīmē, ka viņš ir sliktāks vai nespēcīgāks.
Grāmatu papildina skaistas ilustrācijas. Ļoti veiksmīga grāmata tiem, kuri mācās lasīt.

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu grāmatnīcā izvēlējāa vecākā meita Paula. Pati biju skeptiski noskaņota, taču esmu patīkami pārsteigta.
Protams, ne visi dzejoļi man patīk, bet pārsvarā tie ir uzmundrinoši un jautri. Un kā meitas saka - te taču ir vārdi, kurus Tu mums neatļauj ikdienā lietot, jo ir nedaudz nepieklājīgi. Dzejolis "Cerību burbuļi" noteikti ierindojas manā topa trijniekā.
Parasti, lasot dzejoļu grāmatas, mēdzu piedomāt pie tā, kuru dzejoli varētu izmantot kādā no darbā veidotiem pasākumiem. Cerību burbuļi noteikti varētu būt kā skaists dzejolis, kuru runāt bērnu dārza izlaidumā.

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata mūsu mājās nonāca vēl pirms lasīšanas stafetes. Ieraugot grāmatu sarakstā, priecājāmies, ka kādu no grāmatām esam jau lasījušas.
Ļoti jauka grāmata par mīļu sunīti. Grāmata ir pamācoša un interesi bērniem palīdz noturēt jautājumi uz kuriem jāatbild un uzdevumi, kurus jāizpilda.
Arī meitas labprāt vēlētos sunīti, taču apzinās, ka dzīvojot dzīvoklī, grūti ir gan pašiem, gan, galvenokārt, pašam sunītim.
Esam vienisprātis, ka sunim nepieciešams plašums, kur izskrieties.
Man patīk, ka grāmata sadalīta daudz mazos stāstiņos - tas atvieglo bērniem, kuri tikko sākuši lasīt, lasīšanu. Katru dienu var izlasīt kādu no stāstiem.
Pavisam nesen pārlasījām grāmatu vēlreiz, tikai šoreiz lasīju meitām priekšā kā vakara pasaciņu. Meitas iesaistījās, atbildot uz grāmatas jautājumiem.
Paldies par jauku grāmatu bērniem!

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī, manuprāt, ir viena no skaistākajām grāmatām, kura pēdējā laikā ir lasīta. Godīgi - pati šo grāmatu nelasīju, taču klausījos, kā to lasa mana vecākā meita Paula. Parasti garākas grāmatas ļauju izlasīt vairākos vakaros, lai nepiekustu, bet šī bija tik aizraujoša un interesanta gan viņai, gan man, gan mazajai māsai, ka tika izlasīta vienā vakarā. Un tas noteikti ir ļoti labs rādītājs.
Grāmatā ir skaists stāsts par dzīves vērtībām.
Tas, kā es uztvēru grāmtas domu, protams, atšķīrās no manu meitu pārdomām.
Man ļoti patīk tas, kā nepiespiestā veidā bērnam tiek iemācītas un skaidrotas pareizas un ne tik pareizas lietas un darbības.
Protams, visas apzināmies, ka tā ir fantāzija - bet reizēm taču vajag vienkārši ļauties! Un kā ziznām - katrā izdomājumā ir daļa patiesības
Grāmatā ir skaistas ilustrācijas, kuras palīdz bērniem iztēloties un iedziļināties stāstā.
Šī noteikti būs no grāmatām, kura nepametīs mūsu grāmatu plauktu, jo tā patīk gan man, gan bērniem. Noteikti tiks pārlasīta vairākkārt.
Paldies!