Kristīne Pļaviņa

44 gadi, Ādaži

Esmu trīs meitu mamma un man patīk dejot tautasdejas, lasīt grāmatas un adīt. Grāmatu lasīšanas periods man ir vasarā, jo skolas laikā tam neatliek laika.

Iesniegtās recenzijas

Vecās savrupmājas noslēpums

Viktorija Zlatkina

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata asociējas ar bērnībā lasītajām Zentas Ērgles grāmatām. Grāmatā spraigs sižets, daudz piedzīvojumu. Galvenie varoņi ir bērni, kas risina dažādus mistiskus notikumus, kas grāmatas noslēgumā pavisam vienkārši atrisinās. Mazliet dīvaini šķiet, ka galvenās varones mājā atslēdz elektrību, tētim nepamatoti uzliek sodus, meitenei nesodīti piesienas puiši, un tas notiek ar pilsētas mēra ziņu. Tas grāmatai piedod neticības devu, līdz galam nenoticēju grāmatas sižetam. Taču kopumā grāmata man patika un es ieteikšu bērniem šo grāmatu lasīt.

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Mūsdienīga grāmata, kurā grāmatas varoņi lieto instagramu un liek laikus pie bildēm. Mazākajiem lasītājiem vecākiem būs jāpaskaidro, kas tad instagrams un laiki ir. Grāmata ir interesanta, katras nodaļas beigās bērni tiek aicināti izpildīt dažādus uzdevumus un tajā ir daudz skaistu attēlu.

Melnā aita

Aija Lisovska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī ir grāmata, kuru plānoju izmantot skolotājas darbā. Jebkurš sākumskolas skolotājs šajā grāmatā atradīs tēmas, kuras pārrunāt ar savu audzināmo klasi. Cieņa vienam pret otru, izpalīdzīgums, palīdzīgas rokas sniegšana nelaimē, kā arī mācīties pieņemt citādo, neizsmiet otru. Esmu pateicīga, ka, piedaloties Lasīšanas stafetē, izlasīju šo grāmatu.

Ābeļkalna noslēpums

Grieta Baula

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šis ir ļoti sirsnīgs stāsts par kādas ģimenes bērnu vasaru. Trīs bērni aizbrauc ciemos pie vecvecākiem, lai baudītu vasaras brīvdienas. Taču brīvlaiks sākas ar pārsteigumu, ka vecvecāku dzīvesvieta Ābeļkalns ir ļoti mainījies. Bērnu draugi ir pametuši Ābeļkalnu, jo vecākiem nav darba un arī citas viņu iemīļotas vietas ir slēgtas. Izrādās Ābeļkalnā būvnieki ir vēlējušies uzcelt viesnīcu un tādēļ ir nocirtuši daudz ābeļu. Rezultātā vieta ir zaudējusi savu burvību un tūristi to vairs neapmeklē. Tāpēc arī daudz cilvēku zaudē darbu.
Stāsta turpinājums ir ļoti interesants un brīnumu pilns.
Grāmata ir sirsnīga un pamācoša. Tā māca mūs ieklausīties dabā, rūpēties par to. Iesaku šo kā ģimenes kopā lasīšanas grāmatu, ko kopīgi lasīt un pārrunāt.

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti interesanta un piedzīvojumiem bagāta grāmata. Kurš gan nav sapņojis nonākt īstā pilī? Lasot šo grāmatu, tu ne vien nonāksi pilī, bet sastapsi arī biedējošus spokus. Beigās gan izrādīsies, ka šo spoki ir diezgan draudzīgi.
Šo grāmatu vieglāk būs lasīt sākumskolas skolēnam ar lasītāja pieredzi. Valoda ir bagāta un iesācējam būs daudz jautājumu, kas sarežģīs lasīšanas procesu.

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata viegli lasās, taču tā nebūt nav viegla lasāmviela. Galvenā varone Sanna dzīvo bērnunamā un tās ikdiena ir ļoti skarba. Nemitīga bada sajūta, nicinājums citu acīs un atbalsta trūkums, Sannā rada dusmas uz visu pasauli. Viņa ir neapmierināta un, ja kāds piedāvā atbalstu, to noraida. Varone mierinājumu un atzinību gūst ballītēs, dzerot un smēķējot. Kā atvieglojums nāk stāsta daļa, kur Sanna iemīlas savā kādreizējā bērnunama biedrā un iepazīst viņa atbalstu Ritas tanti. Taču arī grāmatas turpinājums ir gana sarežģīts. Lasītājs iepazīst Sannas meitu Liu un tās tēva jaunatrasto ģimeni.
Izlasot grāmatu, tu uzdod sev jautājumu - cik tu esi vērīgs un vērtīgs cilvēks? Vai spētu būt bērnunama audzinātājs, kas iedvesmo ikvienu gan mazu bērnu, gan pusaudzi? Vai esi kā Ritas tante, kas iedvesmo un atbalsta neko neprasot pretī? Ja neesi, tad zini uz ko tiekties. Pilnveido sevi un nenosodi citus.

Apzagta Krupja kundze. Brāļu Sesku detektīvaģentūra

Agija Staka

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata, kas aizraus mazo lasītāju ar interesantiem uzdevumiem, mīlīgiem zīmējumiem un jauku stāstu.

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata mani pārsteidza. Ja tā nebūtu ielikta lasāmo grāmatu sarakstā, es noteikti neizvēlētos to lasīt. Taču izlasot šo grāmatu, es mainīju savu viedokli. Tā ir interesanta, pamācoša un audzinoša. Grāmata lika aizdomāties, cik svarīgi vecākiem savus lēmumus izskaidrot bērniem. Kaut ko noklusējot, mēs otrā radām šaubas vai nedrošību, kas ietekmē visas ģimenes labsajūtu.

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā mani aizrauj ilustrācijas - tās ir košas, interesantas un atspoguļo dzejoļu saturu. Dzejoļi, kā jau aprakstā minēts, ir par bērna ikdienas gaitām, blēņām un domām. Šo grāmatu noteikti ir vērts apskatīt, jo dzejoļi ir pārdomas raisoši. Bērniem tie liksies smieklīgi, taču pieaugušais atradīs savu domu graudu. Cik drosmīgam jābūt, lai lūgtu palīdzību, vai tētim vienmēr būtu jābūt nopietnam, un, vai ķivere vienmēr spēs pasargāt no negadījumiem?