Sandra Kivleniece

56 gadi, Līvāni

Esmu skolotāja- daudzlasītāja.

Iesniegtās recenzijas

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Pēc šīs grāmatas izlasīšanas sev pateicu- kādu laiku latviešu literatūru vairs nelasīšu. Kāpēc? Tāpēc, ka tur atkal ir nāve.... Grāmatas valoda ir tāda, lai to var uztvert dažādu vecumu ļaudis. Tā dod iespēju iepazīt mūsdienu bērnu namu dzīvi. Ir labi, ka skolotāji ir saprotoši un cenšas palīdzēt katram audzēknim. Laikam neviena grāmata nav iespējama bez mīlestības klātesamības. Tā ir skaista. Un tas nekas, ka viens no ģimenes ir romu tautas pārstāvis. Autore parāda, ka tautībai nav nozīmes. Kās ir Vārna? Gudrs putns, kurš nevienam nepatīk, bet grāmatā Vārna ir simbols. Kam ? Citādībai. Jā, bet tā nāve man tomēr nepatika... Es pat sadusmojos.

Cilvēka bērns

Jānis Klīdzējs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo literāro darbu izlasīju jau dikti sen. Man to atveda no Amerikas, kur dzīvoja rakstnieks Jānis Klīdzējs. Teikšu, ka bija jāpiespiež sevi lasīt tekstu, jo man šķita - teksts ir garš un "skrēju"pār lappusēm. Pie grāmatas atgriezos pēc J.Streiča uzņemtās filmas. Boņuks ir aiznesis Latgales vārdu tāltālu pasaulē. Domāju, ka šī grāmata tuvāka ir latgaliešiem., jo atklāj dzīvi Latgales laukos 30.gados. Grāmatas fragmentus izmantoju skolā, kad runājam par kāzu tradīcijām un to atspoguļojumu folklorā.

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Matilde ir piedzimusi nepareizajā ģimenē. Viņa nesaprot ne savus vecākus, ne brāli, savukārt ģimene nesaprot Matildi. Viņa ir liela lasītāja. Matilde ir neparasti apķērīga savam vecumam. Grāmata atspoguļo, cik svarīgi satikr vajadzīgos cilvēkus. Matildei tā ir jaunā skolotāja. Viņas ir lemtas viena otrai. Protams, neparasta būtne ir skolas direktore. Te vērts atcerēties sakāmvārdu- katrs dabū pēc nopelniem. Diezin vai kādam lasītājam ir žēl direktores. protams, labs papildinājums grāmatai ir filma. Bet vispirms- grāmata!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata jāizlasa ikvienam, bet jo īpaši tiem, kuri domā par bērna adopciju. Pirmā grāmatra, kurā izjutu mazā puikas emocijas. Vispirms, uzzinot, ka būs brālis- tāds prieks un sajūsma! Un tad- dusmas, nesapratne, uzzinot, ka brālis vecākiem jau ir zināms un viņš jau sen ir šajā pasaulē. Vecāki brāli ņems no bērnunama. Abu puiku komunikācija veidojas smagi. Tomēr grāmatai ir pozitīvs nobeigums. Tā ir laba lasāmviela, kura neatstās vienaldzīgu ne pusaudzi, ne sirmgalvi.