Līga Čevere

49 gadi, Cesvaine

Strādāju Cesvaines pilsētas bibliotēkā bērnu literatūras nodaļā. Neizlasu tik daudz grāmatas cik gribētu. Lasu, cenšoties prātā visu vizualizēt, kad attopos aizsapņojusies.

Iesniegtās recenzijas

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Divi deviņgadīgi zēni, divi ilgoti sapņi, kas teju piepildīsies, un pieaugušo spēja sarežģīt lietas, pieņemot tik nopietnu lēmumu - Toma adopciju. Vecāku rīcība Gvidam liek izjust sāpes un nodevību, neizprotot - ko es esmu izdarījis?, kas manī nav labs?, kāpēc vecākiem jāmeklē mans aizstājējs? Viss ir tik sarežģīti, līdz zēni satiekas un bērnišķā vienkāršībā godīgi viens otram atklāj savas sajūtas.

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti vienkārši, saprotami jaukos stāstiņos un ilustrācijās bērniem atklātas dzīvnieka uzvedības īpatnības. Ar grāmatiņā atrodamo padomu un skaidrojumu palīdzību bērns kļūst par atbildīgu saimnieku savam mīlulim.

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Daudzi no mums ir dzirdējuši: "Tu to nekad nevarēsi!", "Tev tas nav iespējams!" , noticējuši, noglabājuši sirdī un ļāvuši šīm frāzēm būt šķērslim dzīvē ko sasniegt. Daži uzskata, ka kamenes lido pretēji aerodinamikas likumiem, tieši tādēļ mazā kamenīte Bumbulīte ir brīnišķigs drosmes, mērķtiecības, neatlaidības paraugs gan maziem, gan lieliem.