Elīna Saliņa

34 gadi, Aizkraukles novads

Lasu, lasīju un lasīšu. Ikdienas steidzīgā ritmā, laika ir maz, tādēļ nereti lasu citiem cilvēkiem neierastās vietās - sabiedriskajā transportā, gaidot pierakstu pie ārsta, mašīnā, kad bērns jāgaida no pulciņa.

Iesniegtās recenzijas

Meitene, vārdā Vilo

Sabīne Bolmane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Burvju spējas, četri elementi, kam jāsavienojas, jāmācās darboties kopā, sarežģījums... Zināma dziesma jaunās skaņās. Teksts viegli uztverams, bagātināts ar skaistām ilustrācijām - saistošs stāsts meitenēm, kas interesējas par fantāzijas literatūru, līdz 12 gadu vecumam.

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Skaudrs stāsts, kas lasītājam rada pilnīgu ainu par to kāda ir ikdiena dažādās sociālajās grupās. Lasot nedaudz traucēja līdz galam neizteiktais, bet vienlaikus tas paver iespējas interpretācijām un nelaiž lasītāju vaļā arī pēc grāmatas aizvēršanas.
Grāmata, kas ievilks, noturēs, rosinās domāt un mainīs lasītāju uz labo pusi.

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Dzīves pārestībām un pārspīlējumiem bagāts stāsts, kas rosinās domāt, atraisīt iztēli ne tikai gados jaunākos lasītājus, bet arī pieaugušos. Vienus saistīs sižeta attīstība, citus - tajā ietvertā doma.

Apzagta Krupja kundze. Brāļu Sesku detektīvaģentūra

Agija Staka

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Tiešām aizraujoši uzdevumi lasītprasmes attīstībai un vērības treniņam. Taču vairāk piemērota individuālai lietošanai (uzdevumu izpildīšanai visticamāk vienu reizi), tādēļ, šķiet, neizprotams grāmatas iesējums cietos vākos.

39. izmēra kurpes

Jānuss Vaikso

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata "39. izmēra kurpes" aizved pieaugušu lasītāju atpakaļ aizraujošajā un bezrūpīgajā bērnības zemē - notikumu sižetiskā virzība notur uzmanību līdz pēdējai lappusei. Stāstījuma veids zināmā mērā kaut kur sasaucas Ēriha Kestnera daiļrades darbiem. Ieteiktu lasīt 9 - 13 gadus veciem grāmatu cienītājiem, kurus saista detektīvžanra darbi.

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatas vizuālais noformējums piesaista kā bērnu, tā pieaugušo uzmanību.
Taču, ja raugās uz saturisko pusi - mazs notikums pārāk plaši atainots priekš tā vecumposma bērna uztveres, kas to ir izvēlējies. Tomēr interese par to, kas slēpjas, ir uzzīmēts nākamās lappusēs, mudina turpināt. Arī pieaugušajam (kas izlasījis un joprojām lasa daudz bērnu grāmatas) vienā brīdī rodas vēlme kaut stāsts ātrāk atrisinātos.