Aija Cintiņa

36 gadi, Bēnes pagasts

Esmu Bēnes pagasta bibliotēkas vadītāja. Šo darbu uzsāku nesen un esmu apņēmības pilna pievērst bērnus un jauniešus lasīšanai.

Iesniegtās recenzijas

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Agneses Vanagas grāmata "Plastmasas huligāni" šķita ļoti saistoša un aizskartā tēma ļoti aktuāla visiem. Stāsts sarakstīts interesanti un bērniem saistoši. Viss iesākas ar aizraujošu piedzīvojumu, tādējādi radot interesi izlasīt visu stāstu un uzzināt kas notiek ar Klāva un Intara draugu Dusmukuli. Piedzīvojums ļoti nemanāmi attīstās līdz atkritumu šķirošanas nozīmīgumam mūsdienu sabiedrībā. Manuprāt ļoti pamācošs, bet neuzbāzīgs un interesants stāstījums. Bērniem saprotami pasniegta svarīga informācija.

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Baibas Zīles grāmatas "LILĪ un burvju kaķis BUBASS" centrā ir aizraujošs notikums, kas uztur lasītāja interesi līdz pat pašām stāsta beigām.
Stāsts ar pievienoto vērtību, kurā mazajiem/jaunajiem bibliotēku apmeklētājiem kopā ar interesantajiem notikumiem arī māca, ka bibliotēkās ir savi noteikumi, kas ir jāievēro. Ir jāprot uzvesties un ar cieņu izturēties pret grāmatām. Cik dažādas ir grāmatas plauktos, tik dažādi ir arī to lasītāji.

Latviešu rakstnieku kaķu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Latviešu rakstnieku Kaķu stāsti. Lai gan katrs rakstnieks stāstīja savu stāstu, tie visi tik ļoti sasaucās kopā. Kaķu likteņi savīti kopā ar cilvēku. Katram cits stāsts un dzīves problēmas, bet kopīgi tās atrisināt vienmēr ir vieglāk. Visvairāk aizķēra Maijas Pohodņevas stāsts “Biešu zupas faktors” un it sevišķi citāts –“Dzīve patiesībā ir ļoti vienkārša, kad saproti, kas ir sapņi, vajadzības un mērķi.” Tieši tik vienkārši tam vajadzētu būt arī mūsu visu dzīvēs.

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Bēnes bibliotēkas lasītājas Ievas Laizānes atsauksme par Lauras Vinogradovas grāmatu "Vārnas".

Lauras Vinogradovas romāns “Vārnas” vēsta par romu kultūras šķautnēm. Sākotnēji izvēloties lasīt šo darbu, šķita, ka tas ievilks rūpīgā izklāstā, lai izprastu kultūru atšķirības. Tomēr to neizdevās sagaidīt.. No grāmatas pirmās lapaspuses, stāsts liekas aizraujošs, taču grāmatas vidū, līdz ar pēkšņo traģisko notikumu, šķiet, ka pazudusi “īstā” stāsta jēga.
Nenoliedzami, romāns liek aizdomāties par romu kultūras pārstāvjiem mums apkārt un kā viņi jūtas sabiedrībā. Tas ļāva paskatīties uz dažādām lietām un cilvēku uzvedību no cita skatupunkta. Grāmatas “lasās” raiti un noteikti der kā darbadienu vakaru romāns.