Talita Atvare

35 gadi, Pociems

Esmu bibliotekāre un šogad stafetē piedalos gan es, gan vīrs, protams, meita un dēls arī gribēja, taču 5 gadi paliks tikai oktobrī, tādēļ savās atsauksmēs iekļaušu arī kaut ko no viņa teiktā. Viņš ir liels gudrinieks, jau tādus vienkāršus tekstus lasa pats. Pa visiem kopā būsim izlasījuši 15 stafetes grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Annas lietas

Anti Sārs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Anna ir gluži parasta meitene ar tikpat parastu ģimeni, kur ir gan mamma, gan tētis, gan divi vecāki brāļi. Un šī grāmata ir stāsts par viņu, par viņas ikdienu, priekiem, bēdām, smieklīgiem gadījumiem utt.
Mīlīga grāmata ar īsām nodaļām un košām ilustrācijām. Tik ļoti iz dzīves tie teksti no Annas mutes. Tik ļoti tās darbības atpazīstamas, jo piedzīvotas ar bērniem.
Ļoti laba grāmatiņa priekšā lasīšanai, to izbaudīs dažāda vecuma bērni un pieaugušie arī. Rakstot vien’ jāsmaida, jo bija jāsmaida arī lasot.

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī ir brīnišķīga grāmata! Ļoti aizraujošs un dinamisks stāsts par Piektās dzīvi vilku barā, par piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Brīnišķīgi attēlota gadalaiku maiņa. Patika tas, ka sākums un beigas atkārtojas - vilcenīte Piektā pati kļūst par mammu un visi notikumi pirms un pēc ir gluži vai tādi kā tad, kad viņa dzima.
Beigas mazliet šokēja un apbēdināja, bet tāda ir dzīve un tāds ir cilvēks. Diemžēl.
Iesaku izlasīt visiem vecumiem! Mazākiem iespējams var būt grūtības saprast šo un to, it sevišķi beigu notikumus, bet tā ir iespēja to pārrunāt un pastsāstīt lietas.

Spoguļpuse. Patraka pasaka

Artūrs Bērziņš

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Nudien patraka pasaka. Saviem bērniem nelasīšu, vēl par mazu, neko nesapratīs. Es neesmu pārliecināta, ka es visu sapratu. Šur tur pamanīju, ka lasu ar sarauktu pieri. Daudz vārdu spēles, burtu spēles. Slengs un žargonismi. Tēli, par kuriem es neko nezinu, bet labprāt zinātu, lai labāk uztvertu. Kaut kā gribas teikt, ka paslēpta kāda slēpta ziņa, kuru ne katrs “atkodīs”. Mani tas Andalūzijas suns neliek mierā, pameklēju angliski un izleca interesanta informācija, iespējams, ka ielasos par dziļu un sarežģītu, bet nu tādu iespaidu man šī pasaka radīja, ka jārok dziļāk, tur daudz kas aprakts. Ilustrācijas man lielākoties patika! Lai gan mazliet likās kā AI veidotas. Patika JūrasZvaigzne, bet tie velni gan varēja nebūt tik glīti. Šādām ilustrācijām piestāvētu mazliet citādāks papīrs - krāsas asociējas ar ko biezāku, smagnējāku (Un tad, iespējams, nerastos AI iespaids.).

Kastaņkoku neticamais piedzīvojums

Aija Hasinta Smit

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti jauka un sirsnīga grāmatiņa. Ir itin viegli iejusties un “redzēt” apkārtējo vidi un jaukos grāmatas varoņus. Patīk tā gādība ar kādu viens par otru rūpējās, kā interesējas par iespējām sniegt palīdzīgu roku. Visi iesaistītie dzīvnieki bija tik jauki un izpalīdzīgi. Liels prieks, ka kastaņkoki atrada savu vietiņu, ko saukt par mājām, kur ir jauki cilvēki, kas saprot koku nozīmīgumu, saprot dabas saudzēšanas svarīgumu. Ļoti skaistas un košas ilustrācijas.

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Meitenīte Baibiņa ar mammu dodās uz zoodārzu un dodas zvēru izpētē, kuras laikā uzzina, ka draugs sastopams turpat. Pirmais, ko noteikti gribas pateikt par grāmatu - skaistas ilustrācijas. Stāsts ir viegli uztverams, gana īss, lai vienā reizē izlasītu priekšā mazajam cilvēkam. Šis ir interesants zoodārzs, kur, ilustrācijas skatoties, šķiet dzīvnieki izskatās ļoti tuvu pieejami apmeklētājiem. Par to mazajam cilvēkam radās jautājumi - kā tas var būt? Īpaši mulsinošs bija nīlzirga attēls. Tāpat arī fakts par to, ka kaķis Muris vispār ir pazudis - to uzzinām stāsta laikā. Kā viņš tik tālu nokļuva un kādēļ?
Visā visumā jauka grāmata, taču jārēķinās ar jautājumiem no bērnu puses.