Egita Šaicāne

34 gadi, Valmiera

Lasu fantāziju, biogrāfiskas un romantiskas grāmatas. Kopā ar meitām iepazīstu jaunus bērnu grāmatu varoņus un atceros savas bērnības literāros tēlus.

Iesniegtās recenzijas

Vārnas

Laura Vinogradova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Lauras Vinogradovas spēja radīt cilvēciskus un sirsnīgus varoņus mani pārsteidz un aizkustina. Snīpulītis, Rute no "Upes" un tagad arī Sanna un Lia.
Lai gan "Vārnu" sižeta līnija ir diezgan raita, es stāstu vairāk baudīju emocijās, kuras autore meistarīgi ievijusi dzīvesstāstu un notikumu izklāstā.

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsts par Kreisiņu ir gan aizraujošs, gan pamācošs, tas ir labs ierosinātājs sarunas turpināšanai ar bērniem par draudzību, drosmi, pieklājību un iejūtību. Sirsnīga un jauka grāmata par vērtībām. Brīnišķīgas ilustrācijas. Laba dāvana gudriem vecākiem un gudriem bērniem.

Annas lietas

Anti Sārs

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

"Annas lietas" ir mans absolūts pēdējā laika bērnu literatūras favorīts. Annas lietas un viņas dzīves notikumi ir tik ļoti pazīstami un īsti, ka šķiet - varu notikumos un izjūtās atrast gan sevi bērnībā, gan saskatīt savus bērnus.
Autora vieglais un rotaļīgais humors padara tekstu dzirkstošu, tāpēc stāsti labi paliek prātā, un pēdējais grāmatas vāks tiek aizvērts pārāk ātri.
Ļoti patika man un arī pirmsskolas vecuma meitām.