Ilze Apsīte-Požarska

29 gadi, Aizkraukle

Esmu pirmsskolas skolotāja, kurai brīvajā laikā patīk lasīt.

Iesniegtās recenzijas

Kas tu būsi, kad izaugsi jeb Ceļojums ar noslēpumu

Ieva Samauska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika, iespēja iepazīties ar dažādām profesijām, pat ar tādām par kurām daudzi nav dzirdējuši.
Lai sagatavotos kādam ceļojumam ļoti noderīgi, jo caur grāmatu var izzināt kāds ir lidostas darbs un ko sagaidīt.
Vienīgais čehu nacionālais saldums nav tradeļņiks. Pilnīgi sirds sāpēja šo lasot.
Skolotājas šo grāmatu var izmantot, kad bērniem māca par profesijām, jo ir ļoti interesanti.

Muris zoodārzā

Ruta Svaža

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Viegla lasāmgrāmata bērniem. Salīdzinoši maz teksta un bērns pats var lasīt, jo nav daudz lappušu. Ar grāmatas palīdzību var iepazīt zoodārzu un tā iemītniekus.
Bet tā stāsts likās neticams, jo kā kaķis no Jūrmalas tika līdz Zoodārzam. Kā arī bērnam radās jautājumi kā kaķis varēja dzīvot zoodārzā pie tīģeriem un neviens to nepamanīja.
Kā arī pirmais apskatot ilustrācijas bija jautājums kāpēc tā meitene apskauj tīģerēnu? Mazajam lasītājam arī rodas jautājumi. Man kā pieaugušajam arī. Kā meitene var viena aizklīst. Kāpēc tikai surikāti runā? Bet ir grāmatas, kuras vajag tikai izlasīt un nemeklēt nekādu morāli un zemtekstu, un dzīves pamācības, bet vienkārši priecāties par neticamo un izbaudīt stāstu.

Ābeļkalna noslēpums

Grieta Baula

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Stāsts par trīs bērniem, kuri dodas ciemos pie vecvecākiem un mēģina atrisināt ciema problēmas.
Pati grāmata par sevi ir jauka un pamācoša. Mums jabūt atklātiem, nav jābaidās ka visu laiku tiksim sodīti par saviem darbiem. Šajā grāmatā atklājās cieņpilnas attīstības starp bērniem un viņu vecvecākiem. Ļoti svarīgs grāmatas motīvs bija cieņa pret dabu un rūpes par to.
Vai es šo grāmatu lasītu priekšā bērniem kā skolotāja. Diez vai, jo tā ir gara un nepieciešams laiks. Vai es rekomendētu vecākiem kopā ar bērniem izlasīt. Noteikti, jo brīnumiem ir jātic un šī grāmata liek tiem ticēt.

Apzagta Krupja kundze. Brāļu Sesku detektīvaģentūra

Agija Staka

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Interesanta grāmata, kura ir interaktīva. Bērniem pašiem ir jāpiedalās, lai atrisinātu kurš nozaga Krupja kundzes rotas un lietas.
Sākumā lasot biju diezgan skeptiska, vai tiešām bērns, kurš tikko palicis par 6 gadnieku spēs tikt galā ar uzdevumiem, jo tie nav no vienkāršākajiem. Tomēr ar palīdzību ātrāk vai lēnāk tika galā.
Šo grāmatu varētu izmantot pēdējā gadā pirmsskolā, jo uzdevumi pašā grāmatā ir dažādi -sākot no atšķirību meklēšanas, labirinta līdz pat burtu kārtošanai. Pats teksts ir maz un viegli lasāms.
Jāmin ka šo grāmatu vajadzētu katram bērnam, jo tajā jādarbojas, ņemot no bibliotēkas nevar līdz galam izbaudīt grāmatu un to aizpildīt.

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Pēdējā laikā brīnišķīgākā bērnu grāmata, kuru esmu lasījusi. Ļoti aktuāla tēma- kā pieņemt atšķirīgo, katram no mums piemīt savas spējas, lai gan esam atšķirīgi.
Es kā pirmsskolas skolotāja, noteikti ieteiktu katrā grupiņā izlasīt šo grāmatu un pārrunāt ar bērniem. Lai gan esam atšķirīgi, tomēr trenējoties un darbojoties mēs visi varam sasniegt visu ko vēlamies. Nekas mūs neattur kā vien pašu bailes un citu apsmiekls. Bet ja ir cilvēki, kuri mums tic tad viss var notikt.
Manuprāt, iekļaujošās izglītības spilgts piemērs bērnu grāmatā un kā bērns uz šo skatās ar savām acīm.

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir laba, lai ar tās palīdzību mazie bērni apgūtu kas ir draudzība, kāpēc nevajag apsmiet citus, par skaudību un dalīšanos. Stāsti ir labi, tomēr valoda. Šad tad grāmata atgādina mēles mežģi. Ļoti daudz varoņu, kuri jāatceras.
Grāmatā stāsti ir beigās ar pamācošu nobeigumu, ko kopā ar bērnu var izrunāt.
Ilustrācija papildina stāstus un ir vieglāk iztēloties kā notiek stāstā esošās darbības.
Es noteikti darbā varu izmantot šos stāstus, kad jāmācās ko darīt situācijā kad pazūdi, ja tevi apsmej, par emocijām un dalīšanos.