Anastasija Kirijenko

10 gadi, Gulbene

Mani sauc Anastasija. Man ir 10 gadi. Pēc horoskopa es esmu auns. Es eju mūzikas skola un mākslas skolā. Man patīk lasīt grāmatas. Esmu piedalījusies skaļas lasīšanas konkursā, ieguvu 3.vietu.

Iesniegtās recenzijas

Es pārceļos uz Norvēģiju pie ziemeļbriežiem

Līga Laimiņa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju Līgas Laimiņas grāmatu ''Es pārceļos uz Norvēģiju pie Ziemeļbriežiem''. Galvenie varoņi ir Katrīna, mamma, tētis, Agnešķa un Trīne Matilde. No sākuma Katrīna dzīvoja Rīgā, bet pārcēlās uz Norvēģiju, jo tur dzīvoja viņas māsīca Emīlija. Viņi sāka savu garo ceļu. Tad, kad viņi bija atbraukuši tētis sāka strādāt zivju fabrikā, mamma - fermā. Skola atrodas uz salas Annejā. Katrīnai bija draudzene Agnešķa Agnešķai ļoti patika zilie vaļi, tāpēc viņas devās uz Ziemeļu Ledus okeānu vērot vaļus. Ūdens bija ļoti auksts. Kad meitenes bija tālu no krasta viņas pamanīja, ka laiva ir caura. Viņas raudāja. Meitenes izglāba Agnešķas tētis. Pienākusi Katrīnas Dzimšanas diena. Viņa sapņoja par sunīti haskiju. Viņai to uzdāvināja. Katrīna bija bezgala priecīga. Ģimene brauc uz Latviju apciemot visus radus. Laiks apciemot arī draudzeni Ievu. Draudzenes runājās līdz pašai tumsai, bet jāatvadās, jo Katrīnai jābrauc atpakaļ uz Norvēģiju.
Man patika kad Katrīnas vecāki īstenoja viņas sapni par sunīti. Nepatika kad Justeins iespēra Katrīnai ar bumbu pa galvu. Autore grībēja pavēstīt, ja ilgi par kaut ko sapņo, tas mēdz piepildīties. Man arī patīk sapņot.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Ziemeļbrieži ir lieliski peldētāji un ir apstiprināti pierādījumi ka viņi peldējā pāri 5 - 7 km platām upēm, neskatoties uz ļoti zemu ūdens līmeni.
2. Jaundzimušie brieži var patstāvīgi staigāt stundu pēc dzimšanas.
3. Vidēji ziemelbrīeži dzīvo 10 - 15 gadus, bet nebrīvē ar labu aprūpi dažkārt dzīvo līdz 30 gadiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!