Endijs Tīlens

8 gadi, Valmiera

Mani sauc Endijs un man tikko palika 8 gadi. Man ļoti patīk lasīt grāmatas, jo grāmatas veicina lasīšanas kvalitāti un bagātina iztēli. Vēl aizraujos ar dambretes spēlēšanu.

Iesniegtās recenzijas

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika, jo brāļi deva otro iespēju maisiņam - Dusmukulei. Maisiņam bija noplīsis rokturis, kāda neuzmanīga pircēja dēļ, bet tas nenozīmē, ka maisiņu vairs nevar izmantot. Es uzskatu, katra lieta ir jāizmanto, kamēr tā dara savu funkciju, nevis jāņem katru reizi jauna. Dažkārt ir vieglāk paņemt vai nopirkt jaunu lietu, bet lietderīgāk ir izmantot to atkārtoti vai salabot, lai neveidotos lieki atkritumi. Man patika, ka stāsta galvenie varoņi, puikas - Klāvs un Intars palūdza mammai, lai izlietotos maisiņus vairs nemet ārā. Vides saudzēšanas sākums ir ğimenes lokā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Ezis.
1. Ezim ir aptuveni 6000 adatu.
2. Ezis ēd kāpurus, gliemežus, rāpuļus, vardes, olas un putnu mazuļus.
3. Mielodamies notiesā līdz 200 g kukaiņu, kā arī citu barību.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Cerību burbuļu dzejoļi man ļoti patika, jo dzejoļi ir mūsdienīgi un patīkami lasīt. Visvairāk man patika dzejolis- Saldumu skola,jo esmu liels saldumu mīlis. Lasot šo dzejoli, iedomājos, cik interesanti būtu pacelties ziepju burbulī un nokļūt saldumu skolā, kur stundās varētu nogaršot jaunākos saldumus, zīmēšanas stundā saldumus zīmēt un matemātikā zefīrs aprēķināt. Bet pēc stundām pie zobārsta gan nevēlētos iet. Burbuļi ir kā sapņi un cerības, kāds paceļas augstu...augstu...kāds negaidot pārsprākst. Lasot šo grāmatu, iedomājos kā būtu, ja es būtu ziepju burbulis, kas bez piepūles paceļas gaisā un nekad nepārsprāktu...

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Skudras
1. Skaidrām smadzenes ir vislielākās salīdzinājumā ar ķermeņa izmēru.
2. Tās var pacelt svaru, kas ir 20 reizes lielāks par viņu masu.
3. Skudras var pavilkt priekšmetus, kas sver 15 reizes vairāk nekā viņas pašas.
(500 jautājumi un atbildes par dzīvniekiem)

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata man patika, jo brāļi Klāvs un Intars centās noskaidrot, kāpēc tiek piesārņots ūdens. Zēni uztraucās par piesārņojumu, jo gribēja paši peldēt tīrā, nepiesārņotā ūdenī un arī uztraucās par ūdens iemītniekiem, kuriem tur jādzīvo. Lasot šo grāmatu, aizdomājos, cik daudz atkritumus cilvēki saražo un kur tas viss nonāk. Man patīk, ka tiek rīkotas lielās talkas, lai sakoptu apkārtējo vidi. Protams, lielākoties talkās piedalās, tie cilvēki, kas dabu cenšas nepiesārņot ar atkritumiem un nav patīkami vākt citu atkritumus, bet gandarījums par paveikto darbu ir ļoti liels un patīkams. Jāaizdomājas vai tiešām mums nepieciešami katru reizi ņemt jaunu maisiņu atkal un atkal. Es ieteiktu izmantot auduma maisiņu, jo tas ir izturīgs un kalpos ļoti ilgi. Mūsdienās var iegādāties audumu maisiņus, kuri cits par citu ir skaistāki un katrs var atrast sev piemērotu un uzticamu ,,draugu".

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Zivis.
1.Zivs zvīņas aplūkojot ar lupu, uz tās var redzēt koka gadskārtu gredzeniem līdzīgu rakstu. Tie ir augšanas gredzeni, kuru skaits ar katru gadu palielinās.
2.Zivis nekad nepārstāv augt. Tās aug no dzīves sākumā līdz pat nāvei.
3.Zivs ķermeņa temperatūra ir atkarīga no ūdens, kurā tā atrodas.
( 500 jautājumu un atbildes par dzīvniekiem)

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata ļoti patika, jo brāļi Klāvs un Intars meklēja savu draugu, plastmasas maisiņu Dusmukuli. Brāļi savu maisiņu centās sameklēt, nevis izvēlējās citu. Šo grāmatu lasot, cilvēki aizdomāsies, vai tiešām, katram ābolam, tomātam, banānam ir nepieciešams veikalā ņemt jaunu maisiņu un kur pēc tam maisiņi nonāk. Mana ģimene iepērkoties, daudzus gadus ikdienā izmanto audumu maisiņus, jo tie ir izturīgāki un tādēļ kalpo ilgus gadus. Man pašam ir rozā audumu maisiņš ar zaļām lapiņām, kuru izmantoju, lai iepirktos vai aiznestu kaut ko uz skolu, ko nevar ielikt mugursomā. Tas nekas, ka maisiņš ir rozā krāsā, bet tas man ir ļoti iemīļots un izturīgs. Mans rozā maisiņš neizskatās pēc - Dusmukules, bet domāju, ka tagad to saukšu par - Smaidkuli.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kaķis.
1.Ikvienu kaķi no citiem atšķir trīs pazīmes - degungala forma, ņaudiens un murrāšana. Katram kaķim šīs pazīmes ir citādas.
2.Kad kaķis ir mierīgs, ūsas stiepjas uz sāniem, bet, gatavojoties uzbrukt, kaķis tās izvirza uz priekšu.
3. Kaķis parasti guļ 16-19 stundas dienā.
(500 jautājumi un atbildes par dzīvniekiem)

3. uzdevums. Grāmata - kino!