Tince Bendrate

9 gadi, Brocēni

Man ļoti patīk lasīt grāmatas. Nodarbojos ar klinšu kāpšanu, airēšanu un tautasdejām. Man patīk apmeklēt dažādus kultūras pasākumus un arī pašai uzstāties, piemēram, skaitīt dzejoļus.

Iesniegtās recenzijas

Es pārceļos uz Norvēģiju pie ziemeļbriežiem

Līga Laimiņa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā stāstīts par meiteni un viņas ģimeni, kas dzīvo Latvijā, bet pārceļaa uz dzīvi Norvēģijā. Stāstīts par meitenes sajūtām šajās pārmaiņās. Man vislabāk patika tas, kā meitene spēja iejusties jaunajā vidē. Jauki bija tas, ka meitenei vecāki uzdāvināja haskiju. Nevisai labi bija tas, ka Katrīna reizēm darīja muļķības, piemēram, peldēja ar laivu bez vestes. Manuprāt, grāmatas autors vēlējies bērniem pastāstīt tādu kā reālu dzīves stāstu, jo mūsdienās ļoti daudz ģimeņu maina dzīvesvietu uz ārzemēm un bērniem nākas pierast pie jaunajiem apstākļiem. Tad viņi var izlasīt šo grāmatu :)

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es atradu 3 faktus par ziemeļbriežiem:
1) Ziemeļbrieži ir vienīgie brieži, kuriem ragi ir gan tēviem, gan arī mātēm.
2) Ziemeļbrieža nagi piemērojas sezonai. Vasarā, kad tundra ir mitra un mīksta, pēdas apakša kļūst līdzīga sūklim un izplešas, veidojot lielāku atbalsta virsmu. Ziemā pēdas saraujas, kļūst cietākas, nags izveido kaut ko līdzīgu cietam gredzenam, kas iecērtas ledū un sniegā, nodrošinot ziemeļbrieža gaitu pret slīdēšanu.
3) Ziemeļbrieži sastopami tikai tālu ziemeļos. Kanādā tos sauc par karibū.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata man šķita interesanta un ļoti ātri to izlasīju. Grāmatas galvenie varoņi ir Klāvs un Intars un plastmasa maisiņš vārdā Dusmukule. Man patika tas, ka grāmatai ir vairākas daļas un tās ir nedaudz bezkaunīgas. Arī Dusmukules uzvedība bija ļoti draiska un dusmīga. Grāmatai ir fantastiskas ilustrācijas. Grāmata bija par dabas piesārņojumu un cīņu par to. Autors vēlējies pavēstīt, ka pret dabu mums jāizturas ar cieņu un mīlestību, tā jāsaudzē. No grāmatas es iemācījos, kā ērtāk salocīt maisiņus, iepriekš par to nebiju aizdomājusies. Kā arī cenšos atcerēties uz veikalu paņemt līdzi savu maisiņu, nevis katru reizi pirkt jaunu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminēts ezis, tāpēc enciklopēdijā atradu 3 faktus par to :
1) Ezim ir apmēram 6 tūkstoši adatu.
2) Ezis ikdienas apēd līdz 200 g kukaiņu.
3) Ezis guļ ziemas miegu, bet no aprīļa līdz oktobrim ik nakti dodas meklēt maltīti.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata ļoti patika, tā bija viegli lasāma. Lasot grāmatu, jutu dažādas emocijas - prieku, bēdas, dusmas, līdzjūtību, sirsnību utt. Grāmatā ir stāstīts par vilceni vārdā "Piektā". Mamma viņu tā nosauca, jo viņa piedzima negaidīti, mamma domāja, ka viņai būs tikai četri vilcēni. Piektā bija pati mazākā no vilcēniem, tomēr izrādījās pati drosmīgākā. Man ļoti patika Piektās apņēmība un neatlaidība. Viņa vēlējās kļūt par barvedi un viņai tas izdevās. Piektā bija arī ļoti izpalīdzīga un sirsnīga. Visskumīgākais brīdis bija grāmatas beigās, es pat sāku raudāt, jo vilceni nošāva, manuprāt, kāds slikts mednieks. Es arī citiem iesaku šo grāmatu izlasīt, jo autors ir vēlējies pavēstīt, ka arī dzīvnieki ir ļoti gudri. Un arī to, ka, ja tu kaut ko ļoti vēlies un esi neatlaidīgs, visu ir iespējams sasniegt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es sameklēju enciklopēdijā 3 faktus par vilkiem:
1) Vilks gaudo, lai pirms došanās medībās sapulcētu baru.
2) Kad vilki dodas medībās, viņi soli solī seko barvedim, katrs vilks liek savas ķepas pirms viņa ejošā vilka pēdas.
3) Mazuļi ir tikai stiprākajam vilku bara tēviņam un mātītei.

3. uzdevums. Grāmata - kino!