Vestards Ziediņš

10 gadi, Ulbroka

Čau! Mani sauc Vestards, un šogad es pabeidzu 4.klasi. Man ļoti patīk spēlēt datorspēles un darīt visādas interesantas lietas kopā ar brāli un ģimeni. Vēl man patīk gatavot ēst un spēlēt monopolu.

Iesniegtās recenzijas

Woodwalkers. Karaga pārvērtības

Katja Brandis

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika, jo tā bija interesanta un pat nedaudz smieklīga. Īpaši smieklīgi reizēm bija vāvere un bizonis.
Bija interesanti lasīt, kā it kā parasti skolēni un bērni var tajā pašā laikā būt dažādi dzīvnieki - gan lieli un bīstami, gan mazi un nemanāmi.
Viens no interesantākajiem notikumiem bija tas, kā Karags ar mammu un brāli cilvēku izskatā pirmo reizi devās uz cilvēku pasauli. Viņiem ar māsu pilnīgi parastas lietas likās kā brīnumi - sākot no veikala plauktiem, kuros tirgo gaļu, līdz pat saldējumam un automašīnām.
Bija žēl lasīt, ka viņa tētis negribēja pieņemt Karaga lēmumu dzīvot cilvēku pasaulē, un tāpēc viņam bija no ģimenes jāšķiras un jādzīvo neziņā par to, kas ar viņiem noticis.
Domāju, ka autors arī gribēja pastāstīt to, cik svarīgi ir mācēt pieņemt pareizos lēmumus dažādās situācijās un sadzīvot ar šiem lēmumiem. Svarīga doma bija arī tā, ka cilvēks vienmēr jūtas labāk, esot starp sev līdzīgajiem, jo Karags parasto cilvēku skolā nejutās labi un tika apcelts, taču tad, kad viņš nokļuva skolā, kurā mācās citi mainīgie, viņš jutās daudz labāk un drošāk.
Es ieteiktu šo grāmatu lasīt tiem bērniem, kuriem patīk dzīvnieki un piedzīvojumu grāmatas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

"Pusstumbra augstumā atradās bļodiņas ar graudiem un ūdeni. No otrā acu uzmetiena ieraudzīju vāveri, kura tupēja pašā augšā un ar priekšķepām plēsa no koka plīša lupatiņas. Likās, ka viņa ir sliktā omā." (56. lpp)

Interesanti fakti par vāverēm:

1. Vāvere vienā dienā var sevi nodrošināt ar pārtiku trīs mēnešiem.
2. Vāveres aste darbojas kā stūre un izpletnis.
3. Vāverēm zobi aug visu mūžu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika, jo tajā stāstīts par diviem zēniem, kuri kļuva par brāļiem. Arī man ir brālis, tāpēc bija interesanti lasīt grāmatu par citiem brāļiem.
Grāmatas galvenais varonis ir nedaudz līdzīgs man, jo viņam patīk spēlēt video spēles, un viņš daudz dusmojas.
Man šķiet, ka autors ar šo grāmatu vēlējās pavēstīt, ka, lai gan sākumā Tev kaut kas var nepatikt, pēc tam tas var izrādīties tieši tas, ko Tev vajadzēja, un Tu patiesībā gribēji. Piemēram, tā var būt ar ēdienu - kaut kas var izskatīties negaršīgs, bet beigās izrādīties garšīgs. Gvidam tā bija ar adoptēto brāli - sākumā viņš negribēja sava vecuma brāli, bet pēc tam, kad viņi sadraudzējās, viņi kļuva par labiem draugiem, un Gvidam bija tieši tāds brālis, kādu viņš gribēja.
Es ieteiktu šo grāmatu lasīt visiem bērniem, īpaši tiem puišiem, kuriem ir brāļi, jo no šīs grāmatas var daudz mācīties par brāļu attiecībām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

"Nepievērsusi uzmanību Gvida protestiem, vannasistabā ielauzās mamma. - Piecpadsmit pilienu - un smaržosiet kā koalas!" (84.lpp)

Interesanti fakti par koalām:

1. Vienīgais kontinents, kurā dzīvo koalas, ir Austrālija.
2. Koala NAV lācis, bet somaiņu (marsupialia) infraklases zīdītājs.
3. Koalas dienas laikā apēd 1.1 kg eikaliptu lapu, tāpēc viņi smaržo pēc klepus sīrupa (kuru arī mēdz gatavot no eikalipta).

3. uzdevums. Grāmata - kino!