Gabriels Linē

8 gadi, Cēsis

Man patīk daba, pastaigas mežā, makšķerēšana. Interesē keramika un sports

Iesniegtās recenzijas

Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi

Darja Žeļeznova

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatiņa patika un patika arī mazajam brālim, jo kurpītes uzvedās muļķīgi. Grāmatas autors deva pamācības, kā uzvesties pieaugušajiem un bērniem, stāstot par to, kā rīkojās kurpītes. Autors mācīja un stāstīja, ka vajag būt labam, draudzīgam un izpalīdzīgam.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kaķis. Interesanti, ka kaķi palīdz saimniekiem cīnīties ne tikai ar pelēm, bet arī čūskām un pat skorpioniem. Kaķi ir cēlušies no meža kaķiem. Ir kaķu sugas, kuriem patīk peldēties,tas saistīts ar to, kāds ir klimats, kurā tie dzīvo.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija ļoti interesanta un man patika, jo tajā bija aprakstīta daba, norises tajā. Es uzzināju daudz ko tādu, ko par grizli lāčiem nezināju, piemēram, ka grizli lāči nav agresīvi un kas tiem garšo. Bija daudz priecīgu notikumu un arī skumju. Bija aizraujoši uzzināt, kas notiek ar grizli lāču meitenīti un lielo milzi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā grizli lāči bija aprakstīti ļoti labi un plaši. Vēl atradu, ka grizlilācis mēdz pārmeklēt zemi, ejot zigzaga veidā, cerībā, ka atklās kādu negaidītu ēšanai noderīgu. Interesanti, ka mātītes ziemas miegā dodas ātrāk nekā tēviņi. Vēl interesanti, ka, ja teritorijā, kurā lācis dzīvo, ir pietiekami daudz ēdamā , tad grizlilāči var nedoties ziemas miegā, bet palikt nomodā vai turpināt gan ēst, gan nedaudz pagulēt.

3. uzdevums. Grāmata - kino!