Omario Čemberss

9 gadi, Babīte

Es esmu sportisks, drosmīgs un zinātkārs zēns un man patīk lasīt grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika, ka baltajai vilcenei izdevās izdzīvot visu ziemu vienai pašai bez bara. Viņa ziemā atrada ko ēst, parasti vilki to dara baros. Viņa kļuva par barvedi un saviem draugiem pierādīja, ka viena pati var nomedīt ēdamo. Vilki nepeld alnim pakaļ ūdenī, jo alnis var ar ragiem aizsist vilkus prom un viegli noslīcināt. Baismīgs notikums bija tas, ka vilcene uzlēca briedim un ieķērās kaklā un briedim sāka stāties sirds. Briedis sāka pagurt, nokrita un aizvēra acis. Es ieteiktu citiem lasīt šo grāmatu, jo tajā var piedzīvot dzīvnieku dzīvi un to, kā vilks no maza vilcēna izaug par lielu barvedi. Medībās no trīspadsmit reizēm tikai desmit ir veiksmīgas. Baltā vilcene bija drosmīga un nepadevās grūtībās. Dzīvē nekad nevajag padoties.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Kraukļi var attēlot cilvēka balsiun citu putnu dziesmas.
2. Kraukļi ir gudrinieki. Viņi ir pazīstami ar to, ka var saukt un vadīt vilkus cauri dzīvnieku bariem, lai tie gūtu vieglu medījumu.
3. Kraukļi glabā barību slepenās vietās. Ja krauklis redz, ka kāds cits krauklis barību pamanījis, tas var izlikties, ka noliek barību kādā vietā, bet paslēpj to pavisam citā vietā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Autors mēģinājis pateikt, ka dzīvē nevajag sapriecāties par ātru. Herbe sapriecājās, ka varēs dalīties ar skudrām ar ēdienu. Tad nāca simts skudras un Herbe bēga. Rūķīši ir maziņi un skudras ir viņu ienaidnieki. No sākuma bija tikai dažas skudras, tad tās pasauca pārējās un bija vesels skudru bars. Man patika, ka Vorlīčas mežos nedzīvoja Plampačs un stāstam bija laimīgas beigas. Rūķīši domāja, ka mežos dzīvo pūķis, bet Pinkaste pateica rūķīšiem kaut ko citu. Grāmatā īpašs notikums bija Herbes ātrais risinājums aizbēgšanai no skudrām ar Virspārcepuri.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Abi meža strazdu vecāki audzina mazuļus. Mātīte var izdēt trīs līdz piecas zilzaļas oliņas. Mazulis atstāj ligzdiņu pēc apmēram divām nedēļām.
2. Meža strazdi priecē ar brīnisķīgām melodijām, bet strazdiem uzglūn žagatas, pūces, vanagi, vārnas un arī kaķi, čūskas un cilvēki, kas posta ligzdas.
3. Meža strazdi var nodzīvot līdz sešpadsmit gadiem savvaļā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šīlas dienasgrāmata jeb Kā man laukos gāja

Brigita Andermane

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Autors stāsta, ka dzīvē ir gan priecīgi, gan bēdīgi brīži. Es domāju, ka jāpateicas par tiem abiem. Grāmatā priecīgākais brīdis bija Šīlas brauciens uz laukiem un iešana peldēties ar ciemiņiem. Bēdīgs brīdis bija aizbraukšana no laukiem un vēl tas, ka vectēvs aizraka vārtiem apakšu un Šīla vairs nevarēja izlīst cauri. Sunīte draudzējās ar lielo, melno kaimiņu suni. Abi suņi aiz vārtiem sarunājās. Man nepatika, ka Šīlai bija jāslēpjas no pļaujmašīnas trokšņa un nepatīkamās smakas, kas no tās nāca. Šīla bija mierīga sunīte, bet arī dīvaina. Viņa mēģināja ripināt ezi ar degunu, tas gan bija smieklīgi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1.Ezis varētu būt labs triatlonists, ja riteņbraukšanas vietā būtu kāpšana. Eži ātri skrien, ir veiksmīgi kāpēji un prot arī peldēt.
2.Daudzi cilvēki izliek ezīšiem pagalmos pienu, bet eži to nepanes. Tiem labāk var iedot slapju kaķu barību.
3.Ezis var svērt apmēram tik, cik ananāss. Ežiem ir maza astīte un apmēram 5000 līdz 7000 adatu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!