Rūdis Šitals

9 gadi, Baldone

Esmu aktīvs lasītājs.

Iesniegtās recenzijas

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā bija aprakstīta grizlilāču meitenīte Skauta, kas sava brāļa Veja muļķības dēļ pazaudē māti, taču mātes vietā atrod milzu grizlilāci, kas kādu laiku ir Skautas aizbildnis. Grāmata balstās uz faktiem: par lāču pamošanos pavasarī, par augiem, kurus viņi ēd, par cīniņiem, kuros tie uzvar, tā ir īstenība. Vienīgais izdomājums ir grizlilāču TĒVIŅŠ, kas rūpējas par grizlilācenīti. Es uzzināju, ka grizlilāči guļ kalnos. Ja gribat zināt, kāpēc, izlasiet "Lāču Karali".

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti par ziemeļbriežiem:
1) Ziemeļbrieža piens ir 5-6 reizes treknāks par govs pienu;
2) Kad ziemeļbrieži nomet ragus, tos ātri apēd dažādi grauzēji, jo tajos ir daudz vērtīgu vielu;
3) Ziemeļbrieža ādu bieži izmanto drēbēm, jo tā ir efektīvs siltuma uzturētājs.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā bija stāstīts par piecus gadus vecu meiteni Matildi un viņas piedzīvojumiem skolā, savās un klases audzinātājas mājās. Man patika, ka grāmatā daudzas lietas bija pārspīlētas, piemēram, četru gadu vecumā iemācīties reizrēķinu. Man nepatika, ka grāmatā tika lietoti angļu izcelsmes izteicieni. Autors vēlējās pavēstīt, ka, ja cilvēkam ir nejauks raksturs, to daudzi ienīdīs. Mana atziņa: pasaulē ir gan labi, gan slikti cilvēki.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti par krokodilu:
1) krokodils nespēj izbāzt mēli;
2) krokodili bieži norij akmeņus, kas ne tikai palīdz sasmalcināt ēdienu kunģī, bet arī atvieglo niršanas procesu;
3) kas iznāks no olām (tēviņi vai mātītes), krokodilu gadījumā ir atkarīgs no gaisa temperatūras. Temperatūrā līdz 31 grādam piedzimst mātītes, temperatūrā no 31 līdz 33,5 - gan tēviņi, gan mātītes, un, ja gaiss sasilst vairāk par +33,5 grādiem, piedzimst tēviņi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Mikaušu grāmata. Pasaka Lieliem bērniem 100 stāstos

Agnese Reķe

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā tika stāstīts par divām pasaulēm: Mežu un Ķimeņu purvu, un man šķiet, ka tādēļ tā bija interesanta. Man nepatika, ka notikumi bija aprakstīti tik smalki, ka man, tos lasot, kļuva garlaicīgi. Mana iegūtā atziņa: nevērtē cilvēku pēc izskata.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es atradu faktus par kurmjiem:
1) lai arī kurmjiem ir vāja redze, tiem ir ļoti laba oža;
2) ja kurmis 13 stundas neēd, tas nomirst;
3) lai kurmim ziemā būtu ko ēst, tas sliekas "iekonservē", īpašā veidā iekožot, lai tās nenomirst, bet nevar pakustēties un aizbēgt.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Es pārceļos uz Norvēģiju pie ziemeļbriežiem

Līga Laimiņa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatu lasīt bija interesanti. Man nepatika, ka grāmatā bija maz fantāzijas, par daudz reālās dzīves. Mana atziņa: pirms dari, vajag pajautāt vecākiem. Autors grāmatā vēlējās pastāstīt par ģimenes dzīvi Latvijā un Norvēģijā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti ir par haskijiem:
1)Haskijiem ir neapstrīdama priekšrocība: šīs šķirnes suņi ir ļoti tīrīgi, nesiekalojas, viņu spalvai nav nepatīkamas smakas;
2)Haskiji tiek uzskatīti par vienīgajiem suņiem, kuri neiekodīs cilvēkam nekādos apstākļos. Tādēļ haskiji absolūti neder sargsuņa lomai, toties ir lieliski piemēroti kā ģimenes mīluļi, jo nekad nenodarīs pāri arī bērnam, lai kotas darītu;
3)Haskijs ir visizturīgākā suņu šķirne. Haskiju pajūgs var nobraudt vairāk nekā 160 kilometru dienā, attīstot ātrumu vairāk nekā 17 km/h.

3. uzdevums. Grāmata - kino!