Estere Lārmane

8 gadi, Palsmane

Man patīk nāriņas un kaķi. Labprāt lasu grāmatas kopā ar mammu.

Iesniegtās recenzijas

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Izlasot grāmatu "Plastmasas huligāni", Estere saprata,cik svarīgi ir izmantot lietas atkārtoti,jo tā var saudzēt dabu. Visvērtīgākais padoms,ko Estere ieguva no grāmatas bija - maisiņu locīšana trīsstūros,ko Klāva un Intara vectēvs zēniem iemācīja,lai tos skaisti uzglabātu,varētu atkārtoti izmantot,un tie aizņemtu mazāk vietas. Kad Estere izmēģināja šo locīšanas veidu-uzreiz salocīja visus mājās atrodamos plastmasas maisiņus, veidojot glītu,kārtīgu atvilktni ar maisiņiem dažādiem dzīves gadījumiem.
Interesantākās lappuses,pēc Esteres domām, bija tās, kur Klāvs sastapa Dusmukuli pirmo reizi(kad Klāvam šķita,ka mamma sabraukusi ezīti,skrēja pārbaudīt,bet tas izrādījās Dusmukule,kas ieņēmis eža formu),kā arī Klāva sliktais sapnis,kur kaimiņos savāktie maisiņi pārvērtās par sikspārņiem.
Esterei ļoti patika grāmata,nebija nekā,kas viņai nepatiktu, tieši otrādi-viņai radās interese izlasīt arī citas šīs grāmatas daļas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Estere izlēma atrast 3 jaunus faktus par kaķiem, jo grāmatā bija pieminēts ģimenes mīlulis-kaķis vārdā Plombīrs,kā arī mūsu ģimenē ir ienācis mazs kaķēns,tādēļ Esterei ir pastiprināta interese par visu,kas saistīts ar kaķiem un viņu labsajūtu.
Estere bibliotēkā izvēlējās Ketrīnas Stārkas grāmatu "Kaķi un kaķēni". Izdevniecība Zvaigzne ABC, izdota 1998.gadā.
Estere norakstīja šādus sev nezināmus faktus par kaķiem:
1. Karstā laikā kaķis sāk mazgāties vēl biežāk. Tā viņš atvēsinās.
2. Kaķiem pakaļkājām ir četri,bet priekškājām - pieci nagi. Piektais nags,līdzīgi kā rokas īkšķis, atrodas nedaudz augstāk.
3. Ja kaķēns apveļas uz muguras un rāda tev vēderu,tas nozīmē,ka viņš tev uzticas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!