Gabriela Vanaga

10 gadi, Sigulda

Patstāvīgi un ar lielu interesi lasu no pieciem gadiem. Šobrīd man patīk lasīt jauniešu literatūru, kā piemēram Kārenas M. Makmanusas grāmatu "Kāds no mums melo" . Šajā stafetē piedalos jau otro gadu.

Iesniegtās recenzijas

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Klausi vēcākus!
Šīs grāmatas autors ir Nīls Geimens. Man šī grāmata patika, jo viņa bija baisa un vienlaikus pamācoša. Šajā grāmatā ir stāstīts par Meiteni vārdā Koralinā, kura ar savu ģimeni pārcēlās uz jaunu dzīvesvietu. Kamēr vecāki ir atstājuši Koralīnu vienu pašu mājās, viņa atrod slepenas durtiņas viesistabā, kuras ir aizslēgtas, bet meitene atrod durtinām atslēgu un atslēdz, viņa ļaujas kārdinājumam un ieet iekšā tādā pašā viesistabā kā viņas mājās...Man šķiet, ka autors ar šo grāmatu grib pavēstīt, ka ir jāklausa vecāki, jo savādāk var notikt līdzīgi kā Koralīnai.Man šajā grāmatā nepatika tas , ka Koralīnas neīstā mamma gribēja viņai acu vietā iešūt pogas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kaķi.
Daudzi uzskata, ka kaķiem ir astoņas dzīvības, bet patiesībā tā nav, kaķim tā pat kā suņiem ir viena dzīvība. Kaķa mūža ilgums parasti ir 12-18 gadi. Uz zemes ir aptuveni 52 kaķu sugas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Lasi un paliec gudrāks!
Šīs grāmatas nosaukums ir Matilde! Man šī grāmata patika, jo viņa bija, smieklīga un dažreiz arī bēdīga.Šajā grāmatā ir stāstīts par meiteni kurai ļoti patika lasīt grāmatas, bet problēma ir tāda, ka viņas vecākiem nepatika grāmatas un viņi nepievērsa uzmanību Matildei. Kā skolotāja bija teikusi Matilde bija ļoti gudra un jauka, bet tākā viņas vēcāki Matildei nepievērsa uzmanību viņi to nezināja... Tālāk uzinat paši kas notika tālāk, lai nesanāk tā ka es jumas visu priekšā pateicu. Man šķiet, ka autors Roalds Dāls ar šo grāmatu gribēja pavēstīt, ka lasot grāmatas tu paliec gudrāks un nevajag ticēt visam ko tev pasaka par citu cilvēku, kā piemēram atgadījās Matildei ar savu tēvu. Šjā grāmatā man nepatika tas, ka Matildes vēcāki un skolas direktore bija ļauni, bet ja grāmatā nebūtu ļaunie tad nebūtu interesanti.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Bites!
vai zināji kad bites dzeļ tad viņas nomirst?
Eiropas bites dzīvo 30-60 dienas
Ir karaliene darba bites un trani, karaliene ir bišu mamma bet trani bišu tēvi un darba bites ir tās kas vāc zied putekšņus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Nekad nevienam nederi to, ko pats negribi dabūt pretī!
Šīs grāmatas nosaukums ir ''Brālis, kas nebija vajadzīgs". Man šī gramata patika, jo bija sajūta, ka tas viss notiek pa īsto, ka es atrodos tajos brīžos notikuma vietā. Šajā grāmatā ir stāstīts par puiku Gvido, kurš ļoti gribēja sev brāli, tādēļ vecāki viņam uzstaisīja parsteigumu un pateica, ka viņam būs brālis, bet Gvido pārprata vecāku teikto un nesaprata, ka mammai nebūs bērniņš, bet gan viņi adoptēs viņa vecuma puiku Tomu, Toms nāca no bērnu nama. Gvido sāka šķist, ka vecākiem viņš vairs nebūs vajadzīgs, tādēļ viņš pret Tomu izsturējā slikti, tālāk es vairs nestāstīšu, kas notika grāmatā, lai lasītājiem būtu interesanti lasīt. Es domāju, ka autore Gaja Guna Ekle gribēja ar šo stāstu pavēstīt, ka vienalga no kurienes viņš nāk un kādi veselības traucējumi viņam ir tas nenozīmē, ka viņš ir sliktāks un neglītāks, nevar nevienu atstumt tikai dēļ tādām lietām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vai zināji ka suņu mūža ilgums ir 10-13gadi? Desmit populārākie suņi Latvijā ir Vācu aitas suns, Čivava, Itāļu karso suns, Špici, Labradors, Bernes ganu suns, Papilons, Šņauceri, Jorkšīras terjers, Takši. Suņi ir mani mīļākie dzivnieki, it īpāši Haskiji un Vācu aitas suņi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!