Anna Āboliņa

11 gadi, Rīga

Mani sauc Anna, man drīz būs 11 gadi un es mācos Rīgas Angļu ģimnāzijā. Man ļoti patīk lasīt grāmatas un es tās patsāvīgi lasu no 5 gadu vecuma. Mana mīļakā rakstniece ir Kristīne Olsone un mīļākā grāmata ir ''Zombiju drudzis''. Vislabāk man patīk šausmu, piedzīvojumu un detektīvu žandru grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī ir grāmata par diviem brāļiem - Klāvu un Intaru un par kādu mazu, runājošu, plastmasas maisiņu. Bet tad abi brāļi uzzina ka viņu mīļajā upē kurā varēja tik labi plunčāties vairs nedrīgst peldēties. Brāļi (un mazais, runājošais, pilnīgi dzīvais, dažreiz īgnais , viegli pārstrādamājais un dažreiz nekaunīgais, plastmasas, maisiņš Dusmukule) apņēmās šo lietu tā neatstāt. Izrādās ka pie visas vainas ir kāda 99 gadus veca vecīša notekūdeņi, bet viņš apsolas laboties. Bet viss šis stāsts bija tikai ļoti sliktsklāva murgs.
Man liekas ka par šādām lietām būtu jārunā ar mūsdienu jaunatni jo viņi ir vienīgā mūsu cerība, mūsu nākotne.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Citāts no grāmatas -'' Šī ir lociņu ģimene. Mamma Aiga, tētis Sergejs, dēli Klāvs un Intars, kaķis Plombīrs un ...''
1. Kaķi var izdvest aptuveni simt dažādu skaņu, kamēr suņi tikai desmit.
2. Kaķis īsās distancēs var sasniegt ātrumu līdz pat 49 km/h.
3. Kad senajā Ēģiptē nomira ģimenes kaķis, ģimenes locekļi sērās noskuva uzacis. Kaķis tika iebalzamēts, un viņam uzlika izgrebta koka masku. Kaķa mūmiju apglabāja vai nu ģimenes kapā, vai dzīvnieku kapsētā kopā ar vairākām peļu mūmijām.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kādu dienu Gvidam paziņo, ka viņam būs brālītis. Viņš sāk rakstīt dienasgrāmatu kā dāvanu viņam. Tajā viņš raksta, ka dos savam brālītim stilīgu vārdu un pēc gadiem, kad brālis mācēs lasīt uzdāvinās dienasgrāmatu kā dāvanu, lai viņš varēs izlasīt kā par viņu rūpējās un ka viņš viņu ļoti gaida. Bet visas Gvida labās domas izdziest, kad viņš uzzina ka viņa brālis - Toms tiks pieņemts ģimenē no bērnu nama. Gvids jūtas pamests un viens un nekādā gadījuma netaisās pieļaut, ka tas nejaucenis iebrāžas viņu dzīvē. Gvids visiem melo, ka Toms ir preteklis un ir slikts. Beigās Gvids saprot ka Tomam ir nepieciešamas siltas mājas tāpat kā viņam un kļūst par labākajiem draugiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Citāts no grāmatas ''Mammai un tētim jau sen teicu ka gribu sunīti vai brālīti.
1. Mitrs deguns sunim nepieciešams, lai noteiktu virzienu, no kura nāk smarža.
2. Vislielākais suns pasaulē ir vācu dogs. Viņa augums, nostājoties uz pakaļkājām, var sasniegt 2,2 metrus.
3. Suņa deguna nospiedums ir tikpat unikāls kā pirkstu nospiedumi cilvēkam, un tas var tikt izmantots identifikācijai.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī ir grāmata par Matildi - par kādu mazu bet ļoti apbrīnojamu meiteni. Viņai atšķiribā no savas ģimenes ir ļoti gudra un apdāvināta meitene. Matildes vecāki pret viņu izturas kā pret sīku knisli kas mūšdien džinkst tā ka ausis sāp. Viņas skolā ir ĻOTI slikta direkto kura ir izdomājusi vissaušalīgākās spīdzināšanas veidus. Direktores meita ir jaukā Matildes skolotāja kura skolā māca tikai tāpēc ka viņa grib pasargāt bērnus. Matilde direktori izjoko tā ka viņa aizbēg prom uz neatgriešanos. Izrādās ka Matildei ir burvju spējas pārvietot lietas tikai ar prāta palīdzību. Matildi adoptē viņas jaukā skolotāja.
Man šī grāmata loti patika jo tā bija sirsnīga ,bet nepietrūka arī humora.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Citāts no grāmatas - " Vai arī ja man tajā dienā būtu ļoti dzejisks noskaņojums, es varētu uzrakstīt tā: "Ir ļoti dīvaini, ka sienāžiem dzirdes orgāni ir izvietoti vēdera sānos. Spriežot pēc tā, ko jūsu meita Vanesa ir iemācījusies šajā ceturksnī viņai dzirdes orgānu vispār nav.""

1. Sienāži ir sastopami visos pasaules reģionos, izņemot Antarktīdu.
2. Dzirdes orgāni tiem atrodas uz priekškāju stilbiem.
3. Sienāži (tikai tēviņi) sisina trinot priekšspārnu pamatnes vienu gar otru.

3. uzdevums. Grāmata - kino!