Valters Šauriņš

11 gadi, Baldone

Es esmu enerģisks, sportisks, zinātkārs, patīk lasīt grāmatas, un jau septiņus gadus mācos mākslas skolā.

Iesniegtās recenzijas

Mikaušu grāmata. Pasaka Lieliem bērniem 100 stāstos

Agnese Reķe

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika grāmatā tas ka bija ļoti daudz ko lasīt un man patika tas ka šie 100 stāsti bija ļoti interesanti manām vecumam un bija forši ka šī grāmata bija tāda nevis dramatiska bet ģimeniska draudzīga un ļoti ļoti forša bija forši un ilgi vajadzēja lasīt šo grāmatu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. dzīvo plašos zāļu vai sūnu purvos, purvainās ezera piekrastēs, mitros mežos. Ceļošanas laikā arī uz atklātiem laukiem.

2. Dzīves veids: barojas pamatā ar kukaiņiem, abiniekiem, rāpuļiem, dažādām ogām, rudenī arī ar graudiem. Ligzdošanas laikā dzīvo pa pāriem, pārējā laikā baros. Komplicētas un daudzveidīgas riesta kustības. Ligzdo aprīlī, maijā. Uz saliņām, purvu ezeriņos, slīkšņās. Gājputns.

3. Interesanti fakti: Dzērves nekad nesēžas uz koku zariem, tas ir saistīts ar kājas uzbūvi, kas neļauj tai aptvert zaru. Dzērves ir monogāmas un visu mūžu dzīvo ar vienu partneri. Taču, ja putni nevar tikt pie mazuļiem, tie šķiras un meklē jaunu partneri.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un centrifugālā katastrofa, 6

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika lasīt grāmatu bija interesanti bet manuprāt viljamam ir vajadzīgs kāds ar kuru sadarboties kāds pārinieks es gribētu būt viljama vietā jo tas ko dara viņš man dotu ļoti lielu adrenalīnu un man patīk tā sajūta man patika kā viljams viens cilvēks izglābj visu pasauli no kaut kā ļauna man ļoti patika grāmata bija forši to lasīt tiešām viena no labākajām grāmatām kuru esmu lasījis.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Vabole "Titan" (Brazīlija). Fakts - šīs vaboles kūniņas nekad netika atrastas, taču tiek uzskatīts, ka tās aug un barojas zem koku mizas.

2. Vabole "Elephant"( Meksika, Venecuēla). Fakts - esot pieaugušai, vabole var nodzīvot vēl no 1-3 mēnešiem.

3. Visām vabolēm ir 4-8 kājām.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Es pārceļos uz Norvēģiju pie ziemeļbriežiem

Līga Laimiņa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man grāmatā ļoti patika bet manuprāt grāmatas nosaukumu vajadzētu mainīt un likt grāmatas vākam pa vidu un grāmatas nosaukums varētu būt piemēram: Es un mans ziemeļbriedis. Un manuprāt es būtu nevis nobijies pārvākties uz Norvēģiju bet priecīgs, jo es būtu apskatījis citu valsti iemācījies norvēģu valodu un dabūjis jaunus draugus. Bet grāmata bija tiešām laba bija forši lasīt!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Pēc zinātnieku domām, aptuveni 20 dažādu tautu pastāvēšana šobrīd ir atkarīga no ziemeļbriežu audzēšanas.
2. Ziemeļbriežu unikālie nagi mainās atkarībā no sezonas. Ar siltuma parādīšanos tie kļūst mīkstāki, un ziemā mīkstie spilventiņi pazūd. Tas palīdz dzīvniekiem neslīdēt uz ledus un efektīvāk rakt sniegu ar kājām, meklējot sūnu ziemeļbriežu sūnas.
3. Tie dzīvo tundrā un taigā, un tundras pasugas izmēri ir zemākas par taiga.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Saules sargātāja

Maja Lunde

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika grāmata tādēļ ka šī grāmata bija daudz savādāka par tām kuras lasīju iepriekš šī grāmata mani tiešām ļoti iedvesmoja un ja par viņu būtu filma noteikti to noskatītos bija ļoti forši lasīt. Manuprāt autors ar grāmatu centās panāk to lai cilvēki kas lasa grāmatu ir iedvesmoti!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Peles tiek uzskatītas par pārsteidzošām būtnēm, kas spēj izdzīvot vissarežģītākajos apstākļos. Šie grauzēji jau sen ir izmantoti laboratorijās eksperimentu veikšanai, un savvaļā peles atjauno lielus ganāmpulkus. Arī dekoratīvās peles kā mājdzīvnieks sevi ir pierādījušas kopš seniem laikiem.

2. Jeruzalemes universitātes zinātnieki atklājuši, ka peles līdzinās cilvēkiem. Ja peli palielina līdz cilvēka augumam un iztaisno tās skeletu, kļūst skaidrs, ka cilvēka un grauzēja locītavas ir vienādas un kaulos ir vienāds detaļu daudzums. Zinātnieki pat ir teikuši, ka pētīt cilvēka gēnu funkcijas pelēm ir vieglāk nekā cilvēkiem.

3. Austrumos peles tika uztvertas savādāk nekā Rietumos, kur par tām runāja tikai negatīvi. Piemēram, Japānā pele bija laimes dieva pavadone. Ķīnā peļu neesamība pagalmā un mājā satrauca.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un orbulatoraģents, 3

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man grāmatā ļoti patika tas ka tur bija skolotājs Humburgers un man tas likās smieklīgi! Man ļoti patika grāmatā tas ka šoreiz Vilijamam bija divi ļaundari jāuzveic un tieši tas man grāmatu padarīja interesantāku man grāmatā ļoti patika bija tiešām forši lasīt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Lielākā daļa ķirzakas var nomest asti, lai novērstu plēsoņa uzmanību un aizbēgtu, un tad aste ataugs. Tiesa, tas augs lēni un būs īsāks par iepriekšējo, un jaunajā astē nebūs kaulu.

2. Dažiem ķirzakām ir plakstiņi, taču tie ir savienoti viens ar otru, un kad ķirzakas molts, tās tiek nomestas kopā ar pārējo ādu.

3. Gandrīz visas ķirzakas sugas maina zobus, kad tie nolietojas. Dzīvei, tāpat kā cilvēkiem, zobi izaug tikai vienu reizi agamām un hameleoniem (interesanti fakti par hameleoniem).

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Skandars un rēgu jātnieks, 2

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man grāmatā ļoti patika tas ka Skandars Smits bija ļoti drosmīgs. Es esmu priecīgs ka viņš sasniedza savu sapni kļūt par jātnieku. Manuprāt autors ar šo grāmatu centās pavēstīt to ka sapņi piepildās ber tas nav uzreiz un tev nevajag atmest ar roku jo pēc sapņiem ir jātiecās lai tos sasniegtu. Man ļoti patika šī grāmata bija interesanti lasīt!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Vienradzis bez raga, ir vienkārši maģisks.

2. Ir zināms ka vienradži kož un pie tam ļoti stipri.

3. Nikolasam Keidžam pieder seši vienradži.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un haosa paralizators, 5

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika tas kā sarg-oboti bija uztaisīti jo tas kas tos izdomāja manuprāt bija ļoti gudrs. Man nepatika tas ka dezinformācijas centram iebruka un pati grāmatā man ļoti patika. Manuprāt autors ar šo grāmatu vēlējās pavēstīt to ka ik vienam jābūt drosmīgam un to ka bailes nav nekas traks jo tas mums dzīvē daudz iemāca. Un es no šīs grāmatas sapratu tieši to ka man nav jābaidās ne no kā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Aitas ir saistītas ar antilopēm, liellopiem, maskaviešiem un kazām. Visi šie zīdītāji ir vienkājaini nagaiņi - to nagi ir pārnadži vai sadalīti divos kāju pirkstos. Viņi ir arī atgremotāji - viņu kuņģiem ir vairākas kameras, kas veicina gremošanu. Lielākajai daļai aitu ir lieli, kērlinga ragi, kas izgatavoti no keratīna - tādi paši sīkumi kā nagiem.

2. Lielākā daļa cilvēku ir pazīstami ar aitām kā ar pūkainiem lauksaimniecības dzīvniekiem, kas saka "Baa". Bet mājas aitas ir tikai viena aitu suga. Ir arī piecas (vai sešas, atkarībā no avota) savvaļas aitu sugas.

2. Izmērs un apraksts
Pēc Sīrijas Šēnianas, Merilendas Universitātes Rietum Merilendas Pētniecības un izglītības centra speciālistes, tiek lēsts, ka ir vairāk nekā 10 000 atšķirīgu mājas aitu šķirņu (Ovis auns) visā pasaulē, tāpēc to lielums ir atšķirīgs. Saskaņā ar Mičiganas Universitātes Dzīvnieku daudzveidības tīmekļa vietni (ADW) selektīvā selekcijā audzētas aitas ar vai bez ragiem, vilnas un ārējām ausīm. To garums ir no 4 līdz 6 pēdām (120 līdz 180 cm) un no 2 līdz 4 pēdām (65 līdz 127 cm) pie pleca.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man grāmatā patika tas ka Līnai patika zīmēt, viņa bija gudra un man patika tas ka viņa bija drosmīga un centās izglābt ģimeni sūtot slepenus šifrus tētim. Man nepatika plikgalvis jo viņš bija diezgan nojūdzies un man grāmata patika ļoti un bija interesanti lasīt. Manuprāt autors centās ar grāmatu pavēstīt bērniem to ka toreiz bija sliktāki laiki nekā tagad un viņiem tas jānovērtē un ir jāpriecājās ka tagad nav tik slikti laiki kā toreiz .

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Par spīti šķietamajai neveiklībai, cūkas ir visai labas skrējējas. Pieaugusi cūka var noskriet vienu kilometru piecu minūšu laikā.
2. Cūkas dubļos vārtās nevis tāpēc, ka ir netīreles, bet tieši pretēja iemesla dēļ – tādējādi šie dzīvnieki cenšas cīnīties ar parazītiem, kas dzīvo uz viņu ādas. Kad dubļi izkalst, tie nobirst kopā ar kaitīgajiem kukaiņiem. Turklāt dubļu vannas pasargā cūku ādu no odiem un palīdz atvēsināt ķermeni, kad ārā ir liels karstums, jo cūkas nesvīst. Tāpēc teiciens svīst kā cūka neatbilst patiesībai.
3. Cilvēka un cūkas ķermeņa uzbūve ir tik līdzīga, ka šo dzīvnieku iekšējie orgāni tieši vai netieši tiek izmantoti cilvēku ārstēšanai. Dažus cūku orgānus iespējams pārstādīt cilvēkiem, lai gan ļoti bieži cilvēka imūnsistēma tos atgrūž, un šī problēma nav līdz galam atrisināta.

3. uzdevums. Grāmata - kino!