Stefānija Bičevska

9 gadi, Garupe

Mani sauc Stefānija un man ir 9 gadi. Lasīšana ir viens no maniem hobijiem. Mani mīļākie stāsti ir tie, kuros ir labs humors un interesants, pozitīvs nobeigums.

Iesniegtās recenzijas

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es šo grāmatu sāku lasīt diezgan vēlu bet paspēju to izlasīt kā ceturto grāmatu.
Šī grāmata ir par Grizlilāču meiteni Skautu, un viņas dzīvi bez ģimenes. Reiz viņa nejaušā gadījumā izšķīrās no ģimenes, sastapa Grizlilāču Tēviņu un piedzīvoja daudz jo daudz piedzīvojumus.
Man šajā grāmatā patika, ka Skauta nekad nepadevās un ir ļoti drosmīga, pat tad ja viņa knapi turas kokā zem kura atrodas vilki, kas apdraud viņas dzīvību.
Man šajā grāmatā nepatika, ka Skautas māte atstāja Skautu vienu pašu pat nepabrīdinot, pirms devās glābt Veju, un arī, ka grizlilāču tēviņš Skautu sauca par Sīkaļu.
Es domāju, ka autors gribēja pastāstīt, ka dzīvē nekad nevajag padoties.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grizlilācis:
1) grizlilācim ir garāki nagi nekā brūnajam lācim;
2) izcilnis uz grizlilāča muguras ir liels muskulis, kas dod papildus spēku priekšķepām;
3) grizlilāči nedodas īstā ziemas guļā kā, piemēram, brūnais lācis. Viņš ir tā kā iesnaudies un var pamosties no skaļiem trokšņiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Es pārceļos uz Norvēģiju pie ziemeļbriežiem

Līga Laimiņa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par meiteni Katrīnu, kurai ir jāpārvācās uz citu valsti - Norvēģiju. Un nākas mainīt visu ierasto dzīvi. Bet beigās viss izrādās labi, viņa iegūst jaunus draugus, iemācās norvēģu valodu. Un pat piepilda ilgi gaidītu sapni.

Man šī grāmata ļoti patika, jo saskatīju līdzību ar savu dzīvi. Arī man ir nācies pārvākties uz valsti, nezinot tās valodu, nezinot tur nevienu cilvēku. Un līdzīgi kā grāmatā, ar laiku iemācījos gan valodu, gan sadraudzējos ar jauniem cilvēkiem un dzīve jaunajā valstī bija jauka. Labi ir tas, ka Katrīna nebija kautrīga un viegli ieguva jaunus draugus.

Man nepatika, ka Katrīna dažreiz iekūlās nepatikšanās. Labi, ka viss vienmēr beidzās labi.

Manuprāt, autors mēģina pastāstīt, ka nav jābaidās no dažādām dzīves pārmaiņām, jo beigās viss var izrādīties pārsteidzoši forši.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Ziemeļbrieži:
1)ziemeļbriežiem ragi ir gan tēviņiem, gan mātītēm;
2) ziemeļbriežiem pēdas un nagi mainās atkarībā no sezonas. Vasarā pēdas izplešas, bet ziemā saraujas un nagi paliek cieti, lai var iecirsties sniegā un neslīdētu;
3)ziemeļbriežu mazulis jau pusstundu pēc piedzimšanas var skriet tik pat ātri kā ļoti ātrs skrējējs-cilvēks.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Vecās savrupmājas noslēpums

Viktorija Zlatkina

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir par Karolīnu un viņas draudzeni Albīnu, un arī Albīnas māsu Tasju. Kādu dienu viņas parkā atrada apslēptus dārgumus kas atradās vecejā savrupjmājā.
Kamēr viņas domāja kā atrast apslēpto mantu un kas tā ir, Karolinci vajāja neveiksmes un Gadžeta banda. Vecēki viņām netic tāpēc jātiek gālā pašām. Beigās izrādījās kad apslēptā manta nebija īsta bet tomēr Fēliksa izdomāta spēle, un karotes kuras arī pazuda, atkal bija vainīgs Fēlikss...
Man šajā grāmatā patika ka meitenes ļoti labi saprata viena otru un mācēja sadarboties. Arī kad Validols( suns ) palīdzēja izkļūt no lamatām.
Man šajā grāmatā nepatika ka vecā večiņas meloja, ka esot gaišreģes un arī, kad Lutausis metot skārda bundžu izsita Lašekam logu, bet pieķēra Karolinci kura nebija vainīga.
Es domāju kad autors gribēja pastāstīt to, ka pirms kautko dari tad ir jāpabrīdina tas, kam tas ir domāts, kā piemēram, Fēliksam vajadzēja pabrīdināt Karolinci, jo meklējot dārgumus viņi iekrita lamatās. Un labi, ka Validols palika augšā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Suns:
1)kad suns ir maziņš tad viņam ir 28 zobi, bet kad izaug 42 zobi;
2)suņa degungala nospiedums ir tik par unikāls kā cilvēka pirksta nospiedums;
3)suņa ķepas smaržo pēc popkorna.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Saules sargātāja

Maja Lunde

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Sākumā man šķita, ka grāmata būs pārāk bieza un būs ilgi jālasa, taču beigās izlasīju aptuveni divās nedēļās.
Man šajā grāmatā patika ka meitene Lilija sadraudzējās ar zēnu un viņa sunīti, un kopā piedzīvoja ļoti daudz piedzīvojumu, piemēram, viņi kopā atbrīvoja sauli un izturēja lielo karstumu.
Man šajā grāmatā nepatika ka Saules sargātāja sauli gribēja paturēt sev.

Manuprāt autors gribēja pastāstīt to, ka nevajag atriebties. Jo liela atriebība var nodarīt pāri arī citiem, kuri pie tā nav vainīgi. Kā grāmatā - saules paslēpšana kaitēja visiem, jo ja nav saules, barība nevar augt

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par suni:
1) Ne visas suņu šķirnes prot riet;
2) Cilvēki un suņi ir līdzīgi - aptuveni par 97% sakrīt gēnu uzbūve;
3) suņi nesvīst, tādēļ atvēsinās straujāk elsojot caur muti.

3. uzdevums. Grāmata - kino!