Kate Bašķere

9 gadi, Rīga

Šogad pabeidzu 2.klasi, man ļoti patīk dejot tautiskās dejas un ar kolektīvu esam uzstājušies jau daudzos koncertos, pagājušajā gadā pat dejojām uz Dziesmu un deju svētku skatuves. Vēl es nodarbojos arī ar jāšanas sportu un man ļoti patīk lasīt grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika kad Gvits ķēra Tomu, beigās noķēra un atveda mājās. Man patika kad Gvits pirmo reizi redzēja Tomu, viņš pie sevis smējās, ka Toms bija mazs. Man patika, ka beigās Gvits piedeva Tomam un viņi abi salaba. Man patika kad Gvits uztraucās par Tomu. Man nepatika kad Gvits atrada kasti no savas agrākās bērnības un pastāstīja par katru darbu.
Autors gribēja pavēstīt to, ka ja tu negribēsi iepazīties ar kādu vecāku vai jaunāku, tu neiegūsi jaunus draugus. Autors gribēja pavēstīt, ka tad ja tu kaut ko daudz un bieži dari, tu to ļoti labi mācēsi. Autors gribēja pavēstīt, ka labāk ir izrunāt lietas, nekā strīdēties. Autors gribēja pavēstīt, ka labāk ir nemelot, bet pateikt patiesību. Autors gribēja pavēstīt, ka vienmēr vajag atbalstīt vienam otru. Autors gribēja pavēstīt, ka vienmēr jānoklausās līdz galam.
Es ieguvu atziņu, ka vienmēr jānoklausās līdz galam un jāklausa vecāki. Bet visvairāk es iemācījos, ka visi cilvēki ir vajadzīgi un nevar aizmirst par bērnu namiem un ka mums ir jāizturas labi pret visiem. Vēl es iemācījos, ka nevajag dusmoties par maziem sīkumiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija minēti kaķi, tāpēc es izvēlējos uzzināt faktus par kaķiem.
- Pirmie kaķu dzimtas dzīvnieki parādījās pirms aptuveni 2.5 miljoniem gadu Āzijā.
- Mājas kaķi ir cēlušies no savvaļas kaķiem un parādījušies salīdzinoši nesen - pirms aptuveni 10 000 gadu.
- Ir aprēķināts, ka mājas kaķi ik gadu nogalē vairākus miljonus putnu un sīko zīdītāju.

3. uzdevums. Grāmata - kino!