Patrīcija Artējeva

8 gadi, Valmiera

Mani sauc Patrīcija, man ir 8 gadi un šogad pabeidzu 2.klasi. Visvairāk patīk lasīt enciklopēdijas, vakaros lasu priekšā pasakas mazajai māsai. Bez lasīšanas vēl ļoti patīk dejot sporta dejas un piedalīties sacensībās.

Iesniegtās recenzijas

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu “ Matilde”. Šī grāmata bija viss interesantākā viss iedvesmojošākā viss radošākā un ir vēl daudz citas īpašības šai burvīgajai grāmatai, kura ir viss labākā grāmata kuru es jebkad mūžā esmu lasījusi. Man ļoti patika tas kas grāmatā notika, kā viņa ieguva jaunus draugus, palīdzēja citiem un viss smieklīgākie bija sodi ko viņa izdomāja vecākiem. Man ļoti patika ka viņa dabūja spējas un palīdzēja citiem. Viņa ir tiešām jauka meitene kura nelielās ar to ka ir ļoti apdāvināta un gudra. Man patika ka tad kad viņa bija viena viņa gāja uz bibliotēku lasīt nevis sēdēja mājās un skatījās televizoru. Bet man nepatika ka Matildes vecāki vispār nepievērsa uzmanību un Matilde viņiem likās kā krevele kuru tev jāpacieš līdz dienai kad tu vari viņu noņemt un ar knipi aizsist prom un kā jau grāmatā bija teikts viņas vecāki gaidīja to brīdi kad varēs viņu paņemt un ar knipi aizsist prom. Es tiešām iedvesmojos no šīs grāmatas. Šī grāmata ir pati labākā grāmata ir pati labākā ko es jebkad mūžā esmu lasījusi. Es tiešām ieteiktu šo grāmatu izlasīt, pat ja viņa izskatās bieza tur patiesībā nekā daudz nav un ja tu izlasīsi šo grāmatu tu gribēsi lai šī grāmata ir garāka. Tāpēc es tiešām ieteiktu šo izlasīt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vienā no šīs grāmatas nodaļām kuru sauca “ Spoks” bija pieminēts papagailis kurš Matildes mājā tēloja spoku. Man nav baigi liela pieredze ar papagaiļiem bet man viņi ļoti patīk varētu pat teikt ka tie ir vieni no maniem mīļākajiem putniem, tāpēc es atradu faktus par tiem.
Dažas papagaiļu sugas var dzīvot vairāk nekā 80 gadus.
Pasaulē lielākais papagailis nevar lidot.
Ir nelegāli turēt savvaļas papagaili par mājdzīvnieku.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu “Cerību burbuļi” kurai ir 64 lpp. Šīs grāmatas galvenais varonis ir zēns vārdā Pols. Viņš ir ļoti jauks, jautrs, smieklīgs un nedaudz dīvains. Es varētu saukt vēl daudz īpašības Polam, bet tās pašas piemīt arī rakstniekam kas sarakstīja visus šos dzejoļus. Man ļoti patika arī bildes ko māksliniece bija izdomājusi. Man ļoti patika ka visos dzejoļos ir vismaz drusciņ smieklīguma, jo vismaz manuprāt ir tā jo smieklīgāka grāmata jo interesantāka grāmata. Šajā grāmatā tiešām interesanti un smieklīgi dzejoļi man likās divi. Viens kur viņš bez ķiveres meiteni bučot sadomāja un otrs kur viņš atnesa uz savu māju skudru pūzni. Šai grāmatai ir tikai pāris ļoti mazi mīnusiņi, piemēram tas ka tur nav ne augšā ne apakšā uzrakstīts lapaspušu skaits un kā jau es teicu varētu dzejoļus rakstīt smieklīgākus jo no tiem kas man tiešām patika un palika atmiņā tie bija tikai divi. Bet kopumā man grāmata ļoti patika un es ieteiktu citiem to lasīt, jo tā nav pārāk bieza un diezgan interesanta un noteikti asprātīga.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vienā no šīs grāmatas dzejoļiem bija pieminētas skudras tāpēc es atradu faktus par skudrām.
Fakti par skudrām.
Skudras galvā ir 25 000 smadzeņu šūnu. Skudra ir gudrākais kukainis pasaulē.
Daži zinātniskie pētījumi liecina, ka uz zemes ir aptuveni 10 000.000.000.000.000 dzīvu skudru. Skudras veido aptuveni 15-20% no kopējās zemes dzīvnieku biomasas.
Skudras spēj lekt, skriet un driftot. Dažas sugas izceļas ar to, ka ir spējīgas veidot “dzīvus” tiltus vai ceļus lai kaut kur nokļūtu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika grāmata. Vienīgais lasot priekšā mazajai māsai tur ir daudz miršana un tādas lietas tāpēc man labāk patiktu ka vismaz viņa (Baltā Vilcene) un viņas vecāki nemirtu. Bet vispār man ļoti patika. Es gribētu šai grāmatai vēl 2,3,4 un vēl daudz daļas. Man patīk šīs rakstnieces grāmatas un es gribētu lai viņa rakstītu grāmatas par citiem dzīvniekiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti par vilkiem.
Vilki būtu slikti sargsuņi, jo viņiem ir instinkts baidīties no nepazīstamā un tāpēc viņi slēptos no ciemiņiem, tā vietā, lai rietu.
Vilkiem grūtniecība ilgst aptuveni 65 dienas. Piedzimstot mazuļi ir gan akli gan kurli un sver tikai 0,5 kg.
Vilks var skriet ar 32 km/h lielu ātrumu un pat ar 56 km/h lielu ātrumu kad nepieciešams(pāris minūtes), taču visu dienu var skraidelējot pārvietoties ar 8 km/h.

Fakti par kraukļiem.
Kraukļa smadzenes ir vienas no lielākajām starp visiem putniem.
Tiem ir raksturīga spēja risināt neierastas situācijas, spēja imitēt un analizēt notiekošo.
Dažādu tautu ticējumi attiecībā uz kraukļiem ir līdzīgi: tie vai nu vēsta par nāvi, vai arī tie ir mirušo dvēseles, vai arī tie ir nolādēti, vai arī tie pareģo bēdas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!