Madara Novosada

10 gadi, Dobele

Es daudz lasu un man ir daudz brīva laika.

Iesniegtās recenzijas

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Esizlasīju grāmatu Matildetā bija līdzīga Glumim. Stāst bija par mazu meiteni vārdā Matilde Viņa jau prata lasīt un rēķināt bet viņas vecāki to negribēja un viņa nolēma viņus pārmācīt .Viņai bija ļauna direktore un jauka skolotāja.Izrādijā ka skolotātāja Hanijas jaunkundze bija nabadzīga un viņas tante ir ļaunā direktore Trančbula. Matilde nolēma palīdzēt Hanijas jaunkundzei atgūt mantojumu. Tāpēc viņ lika lietā savu neticamo lietu kustināšaņas spē
ku un izjokot direktori un panākt lai viņa atdot hanijas jaunkundzei māju. Beigās kad viņas vecāki gatavojās aizbraukt Matilde un Hanijas jaunkundze ludza lai ļauj Matildie palikt pie Hanijas saurupmājā

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Papagaiļi mājo abu pusložu tropu un subtropu joslā: Austrālijā un Okeānijā, Dienvidāzijā un Dienvidaustrumāzijā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā un Āfrikā. Vairākas Karību un Klusā okeāna salas ir mājvieta endēmām sugām. Dažas sugas sastopamas arī vēsajā mērenajā joslā (Dienvidamerikā un Jaunzēlandē). Lielākā sugu dažādība mājo Austrālāzijā un DienvidamerikāIzplatības areāls vistālāk uz ziemeļiem (ASV dienvidos) sniedzas trīs sugām: resnknābja papagailim (Rhynchopsitta pachyrhyncha), zaļajam papagailim (Psittacara holochlorus) un Karolīnas papagailim (Conuropsis carolinensis). Pēdējais gan mūsdienās ir izmiris. Vairākas sugas introducētas mērenā klimata reģionos, ārpus to dabīgā izplatības areāla. Tās ir tur iedzīvojušās un izveidojušas stabilas populācijas, piemēram, Ņujorkas pilsētā,Lielbritānijā Beļģijā, Spānijāun Grieķijā.Apspalvojums papagaiļiem parasti ir spilgts un košs. Visbiežāk tas ir zaļā krāsā, daudzām sugām apspalvojumā ir arī kaut kas sarkans vai kāda cita koša krāsa. Izņēmums ir kakadu dzimtas sugas, to apspalvojums ir balts vai melns ar krāsainām (sarkanām, rozā vai dzeltenām) detaļām Kakadu uz galvas ir arī cekuls, kuru tie spēj gan sasliet, gan pieglaust Papagaiļiem abi dzimumi parasti ir līdzīgi, taču dažu sugu apspalvojumam raksturīgs dzimumu dimorfisms, piemēram, smalkajam papagailim (Eclectus roratus). Dažām sugām apspalvojuma krāsas atšķirības ir ultravioleto staru spektrā, kas cilvēkam nav redzamas

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas

Sosuke Nacukava

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu Stāsts par kaķi kurš izglāba grāmatas. Bet visvairāk paveica zēns vārdā Rintaro Nacuki. Bet bija vēl pieminēts kaķis Tīģeris un meitene vārdā Sajo. Bet te būs pa labirintiem 1. Labirints komanda devās glābt grāmatas risinot ar diologu. Viņi runāja ar vīrieti kurš glabaja izlasītās grāmatas. 2. labirints jeb 2. dialogs viņi runāja ar vīrieti kurš sagraizīja grāmatas. 3. Labirints jeb 3. Dialogs viņi runāja ar vīrieti kurš strādāja izdevniecībā un nepārdeva lielas grāmatas. 4. Labirints jeb Sajo glābšana viņš runāja ar sievieti kā vaska lelli. Nobeigumā Rintaro palika dzīvot viens pats.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Jau nosaukumā ir pieminēts kakis.
Jau pirms 9500 gadiem bija cilvēki kuri rūpējās par kaķiem
Kaķēni jau piedzimstot māk kāpt kokos, bet netiek lejā, tad saimniekiem jāņem kāpnes
Viena kaķene viens nakts laika spēj nomedīt vismaz piecas peles.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu Šušnirks un spoku muiža. stāst bija par to kā Šusniks un Mazulis devās uz Vidkautkurnekurienes muižu, kuru apsēda Murmuljē spoks no Francijas.
Es brīnijos kapēc Mazuļa vecaki domāja ka spokiem būs slikti ja Mazulis brauks uz Vidkautkurnekurieni.Naktī kad Šušnirks studēja muižas dokumentus Mazulis brauca ar gultu un ieklausoties Elmerā un brāļos Zupās atklāja spoki iemiesojās citu ķermeņos un rakstīja dīvainās vēŗstules un Šušnirka samta žaketes kabatā atrodas monokļi un viņiem vajadzēja palīdzību bet nedrīksteja apsūdzēt citu spoku bet ja bija monokļi varēja redzēt apslēptās lietas.Tikai atlika atrasts lordu un kambarsulaini.
Beigās spoks Marmulje tika iesldzīts un apslēpts lai nekad netiktu ārā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija pieminēts zirgs.
Pieaugušam zirgam ir 36—40 zobi (atkarībā no dzimuma).Katrā žokļa pusē ir 6 dzerokļi un 3 griezējzobi.
Zirgi savā starpā komunicē trīs veidos — ar balsi, ar ķermeņa valodu, ar iekšējo enerģiju, un visi veidi tiek kombinēti savā starpā. Enerģijas ziņas ir tās, kuras tiek nodotas, koncentrējot uzmanību uz kādu konkrētu mērķi vai uzdevumu
Zirgam dienas laikā ir jānoiet vairāki kilometri, lai nags pret dažādiem zemes segumiem varētu nodilt. Par ideālu tiek uzskatīts, ja zirgs varētu atrasties ganībās 24 stundas dienā 7 dienas nedēļā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Vecās savrupmājas noslēpums

Viktorija Zlatkina

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu vecās savrupmājas noslēpums. Stāsts bija par Karolīnu, Validolu, Tasju, Albīnu un Fēliksku. Karolīnu vajāja neveiksmes viņa domāja, ka tas bija lāsts, bet tā nebija.
Viņu vajāja Gaģeta banda un pat pilsētas mērs.Viņu visi ienīda jo domāja, ka atradusi vecās saurupmājas dārgumus. Karolīna ar draugiem aizgāja pie gaišreģēm, un viņas teica lai nozog Lešekam konfetes. Un viņas redzēja meiteni bez kājām un cilvēku kuram, nosķaudoties, galva nokrīt. Izrādās viņi taisīja filmu. Vecās savrupmajas dārgumi bija zvaniņi.
Lešeks atzinās Karolīnai, ka nolādēto bundžu uztaisīja viņš, bet nedomāja, ka citi arī tam noticēs.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Suņiem ir 16 nagi
Suņi neredz krāsas
Suņi ir visēdāji

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lāču karalis. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu Lāču karalis. Stāsts bija par lācenīti Skautu kura tika nošķirta no mātes savā pirmajā dzīves gadā.
Viņa bija ļoti drosmīga. Lāču milzis uzņēmās atbildību kamēr viņas mamma bija prom baroja,pieskatīja un glāba Skautu no vilkiem un citiem lāčiem . Viņa apguva daudz prasmes piemēram rāpties kokā, ķert vardes ,arī vina zināja kas ēdams kas ne, viņa pat atrada draugus. Man patika ka viņa satika mammu Lidu un brāli Veju. Man šķiet kad nevar būt iespējams dzīvnieki ir un paliek dzīvnieki. Mam nepatika ka Skautas pārgalvība iejot prom uz cilvēku apmetni nogaršot ceptu pārtiku. Gramatā bija aizraujoši fakti par lāčiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Lāči piedzimst ziemā,
Vislielākā lācu populācija ir Aļaskā,
Tikai mātītes rūpējas par mazuļiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu baltā vilcene.Šis ir vilku dzīvestāsts.Vilku pārim Bezbailīgajai un Platrīklim piedzima pieci vilcēni, kaut gaidīja tikai četrus vilcēnus: Dejotājs, Garpieris, Lielpēdiņa, Brūnplankums un Piektā, bet šis stasts ir tikai par Piekto un viņas draugu kraukli Rāku .
Piektā devās prom no ģimenes jau 1 gada vecumā. Un pati izdzīvoja vissu ziemu pārtiekot no pellēm.Un viņa jau dažu menešu vecumā devās medīt ar savas mazotnes baru. Un peldēja velkot nomedītu alni. Un aizdzina lāci no sava medījuma. Viņa pat cīnijās ar koijotiem. Viņa atrāk attīstijās par brāļiem un māsām.Viņa satika divus vilkus kuri viņas medību prasmju dēļ kļuva par barvedi un vēlāk viņa atgriezās dzimtenē un viņai piedzima 5 vilcēni
Grāmata ir aizraujoša. Man patika viņas piedzīvojumi un viņas ātrā attīstība.
Arī gramatā bija aizraujoši fakti par vilkiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vilki un kraukļi ir sabiedrotie,
Latvijā mitinās aptuveni 1400 vilku,
Vilku vadoņi var būt gan sievietes gan vīrieši.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu "Brālis kas nebija vajadzīgs". Stāsts bija par Gvidu un Tomu .
Man patika grāmata. Tā bija aizraujoša.
Te būs nedaudz par varoņiem. Gvids baidījās no pārmaiņām, un domāja ka Toms paņemss visu vecāku mīlestību bet, Gvidam vajadzēja apskatīties neviss spriests. Toms uzauga bērnunamā un priecājas, ka tiks pie vecākiem un brāļa. Un vini savāstarpā sazinajās ar vēstulēm.
Un tad abi zēni sadraudzējās, pat viņi spēlējās kopā. Bet es domāju viņus gaida daudz piedzīvojumi. Man nepatika ka nodaļas ir īsas. Bet kopumā grāmata bija lieliska. Bet man šķiet ka grāmatas autores doma bija bērniem iemacīt. ka ne visas pārmainas, no tev škietamas perfektas dzīves, nav sliktas dažas pat uzlabo dzīvi. Un man patika vēstulu efekts jo izskatījas ka ir rakstītas ar roku. Bet es domāju vai būs turpinājums ? Man nepatika Gvida un Toma ricība, kad viņi ķēmojās ar vecāku drebēm un skatījās vecāku lietās. Es negribētu būt vinu vecāku vietā jo vini vēlu sadraudzejās un ķēmojās drēbēs un līda kur nevajag kautkāds ārprats ar Gvidu un Tomu. Un laikam zinu kāpēc bildes bija melnbaltas dzīve nevienmēr ir krāsaina. Bet beigas bija laimīgas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Gvids Ādamam rādija video kur kaķenes plēsās. Kaķi ir zīdītaji.Kaķi redz tumsā.Kaķēni piedzimst ar acīm ciet.

3. uzdevums. Grāmata - kino!