Luīze Pūce

11 gadi, Valmiera

Esmu ļoti radoša 11 gadus veca meitene. Man patīk pavadīt laiku ar draugiem, izdomājot dažādas dejas, kā arī veidojot aizraujošus video. Vēlos piedalīties lasīšanas stafetē, lai padarītu vasaru aizraujošāku

Iesniegtās recenzijas

Saules sargātāja

Maja Lunde

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kāda būtu pasaule, ja nespīdētu saule? Es līdz šim par to pat neaizdomājos, bet, izlasījusi M. Lundes grāmatu „Saules sargātāja”, sapratu, ka tā ir iespējams, bet tādā pasaulē es noteikti negribētu dzīvot. Lai ir pelēkas un drūmas, un nomākušās dienas, jo bez tādām nesapratīs, cik labi, ka atkal uzspīd saule! Lai ir saulainas, pat karstas un tveicīgas dienas, lai saprastu, cik labi, ka reizēm sauli aizklāj mākoņi un uzlīst lietus! Pasaule ir skaista tās dažādībā.
Lilija grāmatā pazīst tikai pelēko un drūmo pasauli. Visu laiku līņā lietus, mājas ir drēgnas, dārzos nekas neizaug, tāpēc cilvēki dzīvo ļoti trūcīgi. Meitene dzīvo kopā ar vectēvu. Viņa zina, ka viņas ģimene ir gājusi bojā.
Kādu rītu vectēvs, aiziedams uz savu siltumnīcu, aizmirst mājās savu pusdienu maizīti. Lilija to ierauga un skrien vectēvam pakaļ Meitene nonāk pie siltumnīcas un, ieskatījusies pa aizklāto stiklu spraudziņu, atklāj noslēpumu – no siltumnīcas taciņa ved iekšā mežā, un pa to var nonākt līdz kādai sienai. Lilija ir zinātkāra. Pārvarēdama bailes un nedrošību, meitene nonāk galamērķī un ierauga pavisam citādu pasauli – krāsainu, saulainu un siltu, pilnu ar kārdinošiem dārzeņiem un sulīgiem augļiem un ogām, tajā čivina putni un laidelējas dažādi kukaiņi. Saules un gaismas pielietajos dārzos strādā Zēns. Kopā ar Zēnu Lilija cenšas atklāt noslēpumu, kāpēc šajā vietā ir tik daudz saules, un palīdzēt sava ciema ļaudīm, īpaši draugiem Tēai un Tomam un savam vectēvam.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Spāres dēj olas ūdenī vai augos, vai mitrā augsnē. Olu attīstība ilgst no divām līdz četrām nedēļām.
Spāru vidējais dzīves ilgums ir īss – no septiņām līdz četrpadsmit dienām, tomēr tās var nodzīvot pat 40–60 dienas.
Latvijā ir konstatētas 64 spāru sugas. Spāres ir ļoti dažādas: smaragdspāre, zaigspāre, zilspāre, krāšņspāre , plankumspāre, dižspāre, ugunsspāre, platkājspāre, platspāre, upjuspāre, strautuspāre, klajumspāre.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Lasot grāmatu "Viljams Ventons un Lurīdija zaglis", man ļoti patika, ka Viljams tik ļoti uztraucas par savu vectēvu un ka Viljams centās viņu atrast. Man patika, ka Viljams mācēja atrisināt visādus kodus. Tāpat man arī patika, ka Viljams ir vienā vecumā ar mani, un tas padarīja grāmatas lasīšanu vēl interesantāku. Galu galā ļoti priecājos, ka Viljamam izdevās atrast vectēvu. Tomēr man ir nedaudz žēl, ka Viljamam ne pārāk patīk skola, jo man savukārt tā ļoti patīk. Bija nedaudz skumīgi, ka vectēvam bija jādodas prom, bet pēc laika viņš atgriezīsies. Man patika, ka Viljams varēja sevi dēvēt par Viljama Ventona vārdā

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vaboles parasti olas dēj zem dažādiem patvērumiem - akmeņiem, nobirušām lapām, sūnām, zariem utml.
Parasti vaboļu kāpuru attīstīšanās notiek koksnē, zem koka garozas, graudaugu stumbros utml., bet pirms tam vaboļu kūniņošanās process notiek citā vietā - augsnē vai mežā.
Lielākā daļa vaboļu attīstītos iziet četras fāzes: ola, kāpurs, kūniņa un imago.

3. uzdevums. Grāmata - kino!