Viktorija SKVARNAVICA

10 gadi, Rīga

Laimīgā vasaras sapņu sapņotāja! Saule, ūdens un smiltis ir mana paradīze, vēl tikai kāda grāmata un vasara ir izdevusies!

Iesniegtās recenzijas

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Ļoti aizraujoša grāmata! Tās galvenā varone Lilī nonāk burvju bibliotēkā un satiek daudzus brīnumainus varoņus - kaķi Bubasu, pumu Čao Čangu, kaimiņu Robertu pūku, vilku un daudzus citus. Lilī piedzīvo daudzus dīvainus un aizraujošus notikumus un iegūst jaunus draugus. Manuprāt grāmatas autore vēlējās pavestīt, ka brīnumi var notikt ar mums ik uz stūra, arī ejot uz veikalu! Tāpat domāju, ka autore vēlās atgādināt, ka draudzība un labestība vienmēr uzvar ļaunumu!
Grāmatā ir ļoti skaistas ilustrācijas un tā ir viegli lasāma!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā stāstā ir ļoti daudz dzīvnieku, putnu un dažādu pasaku radījumu. Es vēlos pastāstīt par pumu!
Pumas mājo Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā kalnu un tropu mežos.
Pumas ir kaķu dzimtas dzīvnieki, tikai krietni lielāki par parastiem kaķiem. Pumas var sasniegt 3 m garumu un var būt 100 kg smagas.
Pumas var ļoti ātri skriet, tās var sasniekt ārumu līdz 70 km stundā!

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šis stāsts ir par brāļiem, jeb to, kā par tādiem kļūt. Gvids negaidīja, ka viņa dzīvē ienāks Toms. Vēl lielāks pārsteigums Gvidam bija par to, ka Toms ir viņa vecumā. Vecāki Tomu adoptēja no bērnu nama. Gvids nebija laimīgs par šādu vecāku lēmumu un visādi to izrādīja. Viņš ilgi nesarunājās ar vecākiem un savas sajūtas atklāja tikai dienasgrāmatā. Gvids ilgi nevēlējās runāt arī ar jauno brāli Tomu un rakstīja viņam nejauks vēstules. Gvida lielākais pārdzīvojums bija par to, ka viņš vecākiem būs mazāk svarīgs. Ar laiku Gvids saprata, ka viņam ar Tomu ir kopīgas intereses un var pat būt noslēpumi no vecākiem. Reiz abi zēni rakņājās vecāku istabā un kumodē atrada krūšturi. Toms to uzvilka un iztēlojās, ka ir sieviete. Tas bija ļoti smieklīgi!
Vieslielākais izbīlis Gvidam bija, kad Toms reiz pazuda. Tika tad viņš pa īstam novērtēja, cik ļoti brālis viņam ir svarīgs un kā viņš vēlas, lai Toms atgriežas mājās sveiks un vesels.
Es iesaku izlasīt šo grāmatu visiem, kam ir māsas vai brāļi! Arī man ir māsa un mēs mēdzam strīdēties un brīžiem negribam redzēt viena otru. Bet kad kādu laiku neesam bijušas kopā, sākam ilgoties un saprast, cik ļoti esam tuvas. Šis stāsts māca, ka ģimenē ir jāatbalsta vienam otrs un jāpalīdz arī tiem, kam dzīvē ir klājies grūtāk, piemēram bērnu nama bērniem. Man patika šī grāmata, jo tā ir ļoti sirsnīga un ar labām beigām.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmatā nav daudz pieminēti dzīvnieki. Tomēr pašā sākumā Gvids rakstīja dienasgrāmatā, ka vecākiem lūdza brālīti vai sunīti!
Zīmējums uz suņa deguna ir tik pat unikāls kā cilvēka pirkstu nospiedumi. Pasaulē neeksistē divi absolūti vienādi suņu deguni.
Sunim ir mitrs deguns, lai tas spētu labāk saost aromātu nianses.
Suņiem ir trīs plakstiņi.
Sunim ir tūkstošiem reižu labāka oža nekā cilvēkam.

3. uzdevums. Grāmata - kino!