Augusts Boleiko

8 gadi, Valdlauči

Labdien! Mani sauc Augusts Boleiko. Esmu pabeidzis 3. klasi. Mans hobijs ir šahs. Man šahā ir 2. sporta klase. Mums ir daudz vecu grāmatu. Es esmu izlasījis vairākas Žila Verna grāmatas un "Brīnumzemes" pasakas. Grāmatās man visvairāk patīk aizraujoši piedzīvojumi. Kad es lasu, man patīk grauzt riekstus, burkānus, redīsus un rozīnes.

Iesniegtās recenzijas

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Pagalma detektīvs” Agnese Vanaga

Reiz dzīvoja kāda ģimene. Māte ar vairākiem bērniem. Viņiem piederēja gaiši zils kaķis. Netālu no šīm mājām dzīvoja lapsa. Lapsai bija bērns. Kādu dienu četrus mēnešus vecais lapsēns gribēja doties medībās. Gāja, gāja un nonāca pie ezera. Pie ezera bija gulbju ligzda. Ligzdā atradās 5 olas. Domāja, domāja līdz nodomāja paņemt kādu olu. Gulbju tētis gāja medībās, bet gulbju mātīte dzina prom laivas un cilvēkus. Lapsēns paņēma olu un skrēja prom. Skrēja, skrēja un nolika olu zemē. Te izdzirda pīkstēšanu. Viņš nodomāja ka tā ir pele un metās skaņas virzienā. Peles vietā noķēris zāli devās pie olas. Ola nekur nebija atrodama. Izmeklējies visur ar skumju prātu devās mājās. No rīta, kad saimnieki spēlējās ārā bērns atrada gulbja olu. Nu sākās jezga. Māti apbēra ar jautājumiem. Galu, galā kaķim bija jāperē ola. Kaķim bija jāsēž uz olas 45 dienas. Kaķis nomurmināja, ka viņam jāsēž uz olām 45 sekundes. Pēc dažām dienām pie viņa atnāca lapsa. Sajutusi smaržu kas nāk no olas atbrāzās šurp. Lai dodot šai olu ēdienam. Kaķis padomāja un teica, ka ja viņa aiznesīšot olu īstajam īpašniekam, dabūšot gardumu. Tā arī beidzās stāsts, gulbjiem visas olas bija pie sevis, kaķim nebija jāmokās un lapsai našķu daudz.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Trīs fakti par dzīvniekiem

1. Lapsas prot labi maskēties.
2. Lapsa visās pasakās ir attēlota kā viltniece.
3. Lapsa ir viens no gudrākajiem dzīvniekiem Latvijā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Herbe ar lielo cepuri” Otfrīds Preislers.

Reiz dzīvoja rūķītis Herbe. Kādā saulainā dienā, Herbei gribējās doties ceļojumā. Rūķīši dzīvoja Septiņkalna mežā. Herbe gāja, gāja un apsēdās atpūsties. Skudras sāka prasīt rūķītim ceļa maizi. Herbe deva maizi un beigās saradās tik daudz skudru, ka bija bīstami. Rūķītis aizskrēja līdz Kraukļu strautam un apstājās. Peldēt Herbe nemācēja un skudras no visām pusēm nāca klāt. Izstaipījis savu rūķa cepuri iemetis viņu ūdenī Herbe leca iekšā cepurē. Herbe iepeldēja straumē un peldēja tālāk. Straumītes no visām pusēm nāca, nāca uz šo strautu. Te pēkšņi rūķīti uzsvieda gaisā ar visu cepuri un iemeta bezdibenī. Herbe tur ilgi mētājās, augšā un lejā līdz viņu noķēra Plampačš! Galu, galā Plampačš neeksistēja, bet tas, kas bija noķēris Herbi meža gariņš. Beigās Herbe ar meža gariņu atgriezās Septiņkalna mežā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Trīs fakti par dzīvniekiem. Putniem, skudrām un kraukļiem.

1. Plēsīgajiem putniem ir līki nagi lai satvertu upuri .
2. Skudras ir sabiedriski kukaiņi. Pūznī skudru māte dēj olas. Darba skudras rūpējas par olām un kāpuriem. Kareivji apsargā koloniju.
3. Kraukļi ir Holartikas iemītnieki, tas nozīmē, ka tie ir sastopami ziemeļu puslodē

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Plastmasas huligāni. Draugs pazudis” Agnese Vanaga.

Brāļiem pazuda draugs Dusmukule . Zēni maisiņu ļoti cītīgi meklēja. Viņi aizdomās par Dusmukules pazušanu turēja Čiekurkalna huligānus. Beigās brāļiem Dusmukuli palīdzēja atrast plastmasas maisi, kurus viņi atbrīvoja no atkritumiem. Viens no maisiem pasauca palīgā kaiju. Dusmukule bija nonākusi izgāztuvē. Kaija atnesa Dusmukuli mājās.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Kaijas taisa ligzdas uz māju jumtiem.
2. Sudraba kaija ir pieradusi dzīvot pilsētā.
3. Kaiju kliedzieni izklausās pēc smiekliem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Plastmasas huligāni” Agnese Vanaga

Reiz dzīvoja divi puikas. Vienu sauca Klāvs otru Intars. Kādreiz, kad Klāvs brauca pār tiltu mājās notika kaut kas tāds. Viņi brauca pār tiltu, bet pār tiltu tipināja mazs ezītis. Patiesībā tas bija plastmasas maisiņš vārdā Dusmukule. Klāvs paņēma maisiņu un brauca mājās. Atbraucis mājās viņš verot vaļā vārdus nokrita. Visas drēbes tika saliktas veļas mašīnā. Klāvs nomazgājās vannā un ietinās halātā. Tā brāļi sadraudzējās ar Dusmukuli. Tālāk viņi devās kopīgos piedzīvojumos. Beigās Dusmukule un abi brāļi kļuva par nešķiramiem draugiem. Brāļi nolēma lietot maisiņus atkārtoti, lai nepiesārņotu vidi. Mēs arī lietojam maisiņus atkārtoti un lokam tos trijstūrīšos.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. McDonald’s ātrās ēdināšanas ķēde bija vainojama daudzu ežu nāvē. Kad šie radījumi laizīja saldējuma paliekas uz krūzītēm, viņu galva tajās iesprūda.
2. Eža iepazīšanās ar jaunu smaržu ir smieklīga parādība. Vispirms dzīvnieks nogaršo priekšmetu, to laizot, un pēc tam berzē pret to ar adatām.

3. Ežu adatas ir ar tukšu vidu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

“Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!” Agnese Vanaga

Reiz dzīvoja divi brāļi. Viņus sauca Klāvs un Intars. Bija ļoti saulaina vasaras diena. Visi mājas iemītnieki bija ārā. Puiši spēlējās, bet tētis ar mammu kāra drēbes un maisiņus. Brāļi sagribēja iet peldēties. Kad uzzināja ka pēdējos 10 gadus tas ir aizliekts ,viņi ar savu draugu Dusmukuli nolēma aizbraukt uz Ķīšezeru. Ieraudzījuši atkritumus nolēma glābt ezeru. Kopā ar opi brauca ezerā un Dusmukule atrada vainīgo. Tas vainīgais bija vecs vīrs kurš bija 99 gadus vecs. Beigās krustmāte, kas bija bioloģe palīdzēja ar grafiti uzrakstīt uz veča sētas padomus lai daba atkal atdzīvotos. Pēc neilga laika Ķīšezers atkal atdzīvojās un visi atkal bija laimīgi. Patiesībā netīrais ezers un vecītis bija tikai sapnis.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Cilvēks šūpuļtīklā izskatās kā kāpurs kūniņā.
2. Zivis nevar dzīvot piesārņotā ezerā.
3. Pieaugušu tauriņu galvenais uzdevums ir pāroties

3. uzdevums. Grāmata - kino!