Elza Ozola

8 gadi, Rīga

Mani sauc Elza. Man ir 8 gadi un rudenī es mācīšos 3.klasē. Mani interesē burvju lietas un maģija. Vēl man ļoti patīk dziedāt un es mācos spēlēt klavieres. Un protams man ļoti patīk lasīt grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man patika ka šī grāmata bija neparasta. Tur bija mistērija kuru vajadzēja atrisināt Šušnirkam un Mazulim.

Šušnirkam un Mazulim pienāca vēstule ka jāglābj spoku muiža . Viņi domāja ka to rakstījis kambarsulainis Boriss, bet izrādās to bija rakstījis pats spoks un lūdzis palīdzību, jo spoku sfērai draudēja briesmas. Kāds to gribēja nozagt, bet kurš? Ļaunais spoks! Pērkinss un Boriss bija ieslodzīti pagrabā un neviens to nenojauta līdz Šušnirks to saprata.Mazulis un Šušnirks izmantoja skrūvīša izgatavotos monokļus, kuri palīdzēja ieraudzīt spokus. Viņi aizklāja otru aci ar lakatiņu lai nerādītos divas telpas. Kad Pērkinss un Boriss bija atrasti varēja ķerties pie spoku sfēras glābšanas.

Es neesmu izlasījusi pirmo daļu šai grāmatai, bet tagad kad esmu izlasījusi otro daļu es vēlos izlasīt arī pirmo, jo man šī grāmata šķita ļoti interesanta un aizraujoša. Pēc manām domām dižciltīgie radījumi Šušnirks un Mazulis ir ļoti laba komanda un viņi kopā var paveikt grūtus uzdevumus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Gailis.

Gailis sāk dziedāt pirms sasniedzis 4 mēnešus.
Ar dziesmu gailis paziņo par teretorijas ieņemšanu.
Lai arī putns dzied uzreiz pēc pamošanās, tas dzied jebkurā dienakts gaišajā laikā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šajā grāmatā patika ka Matilde bija maza, apņēmības pilna un ļoti gudra meitene. Lai gan viņai bija tikai 5 gadi viņa jau zināja kā saskaitīt 945+334 vai sareizināt 335 ar 995. Kā arī viņa prata lasīt grūtus tekstus un grāmatas. Viņa devās uz bibliotēku nevienam nezinot, un kad viņa bija izlasījusi visas bērnu grāmatas tad ķērās pie piaugušo grāmatu sadaļas.
Man nepatika trakā Trančbulas jaunkundze, jo viņa bija ļoti nejauka pret visiem bērniem un arī skolotājiem. Viņa turēja bērnus aiz ausīm, lidināja pāri visam skolas pagalmam, un to viņa darīja tad kad kāds bērns nepareizi atbildēja uz kādu viņas jautājumu. Un es biju ļoti pārsteigta ka Trančbulas jaunkundze bija Hanijas jaunkundzes tante.
Matildei bija apburošas spējas kuras ļoti palīdzēja Hanijas jaunkundzei. Šīs spējas bija viņas acīs. Viņa spēja kustināt lietas un tās pacelt. Tikai ar acu spēku. Viņai acīs sakrājās enerģija un tad šāvās ārā kā tūkstots mazu rociņu un pakustināja vai apgāza priekšmetu.
Kopumā man šī grāmata patika, jo īpaši tās beigas kas bija ļoti aizkustinošas. Matilde palika dzīvot pie jaukās Hanijas jaunkundzes kamēr viņas vienaldzīgie vecāki aizlidoja uz Spāniju bēgt no policijas,kas izspiego Matildes tēvu. Matilde mīlēja gan savu skolu gan skolotāju kā arī šo vietu, kur dzīvoja.
Ja man būtu Matildes spējas ar domu spēku kustināt priekšmetus man tās šķistu noderīgas. Ar tām es varētu paveikt dižas lietas gluži kā Matilde. Es sev vēlētos šādas spējas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Lielais tritons.
Lielo tritonu tēviņam vairošanās periodā uz muguras izaug robaina spura.
Atšķirībā no daudzām citām tritonu sugām, lielajam tritonam ir aizsargmehānisms, kas palīdz izvairīties no plēsoņām – to āda izdala indi.
Jaunie tritoni ceļu atrod pēc ožas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!