Agnese Grizāne

9 gadi, Krāslava

Esmu Agnese, meitene, kas dzīvo mazā, bet jaukā pilsētā, kurā iepukstas Latvijas sirds, pilsētā Daugavas lokos - Krāslavā. Ikdienā apmeklēju Mākslas skolu un aktīvi piedalos skolas dzīvē. Brīvā laikā dodos uz laukiem un palīdzu vecmammai kopt nelielu saimniecību.

Iesniegtās recenzijas

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par meiteni Kitiju, kuras mamma ir supervarone, kurai piemīt kaķa superspējas. Kitija sapņoja būt līdzīga mammai, un pavisam negaidot arī pienāk tas brīdis, kad Kitiju piesauc kaķis Figaro nākt palīgā glābt nelaimē nonākušos nakts mēnessgaismā. Pirmajā glābšanas operācijā Kitijai nācās glābt balto kaķenīti, kura bija uzkāpusi kokā, jo domāja, ka apkārt ir spoki. Vēlāk Figaro satika kaķeni Katsumi un izveidoja Kaķkomandu, kurā uzaicināja arī Kitiju. Kopā viņi devās uz pulksteņtorni, lai atklātu tā noslēpumaino troksni. Izrādījās, ka trokšņa vaininieks ir mazais rudais kaķītis, kuram tika dots mīļš vārdiņš - Ķirbītis. Pateicoties kaķkomandas draugu ticībai, Kitijai izdevās viss, ko viņai nācās paveikt. Lasot šo grāmatu man patika mīļas un sirsnīgas ilustrācijas, ka grāmata ir par draudzību, uzticību un palīdzību citiem. Manuprāt galvenā grāmatas atziņa ir, ka ir jāpalīdz nelaimē nonākušiem, kur ir svarīgs draugu atbalsts un uzticība draugu starpā. Katram kaķim ir vajadzīgas mājas un uzticīgs draugs, jo dzīve ārā ir bīstama.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

3 interesantākie fakti par lapsu:
1. Lapsas spēj radīt apmēram 40 dažādu skaņu.
2. Polārlapsām kļūst auksti tikai tad, kad temperatūra noslīd līdz -70°C.
3. Lapsu kuplā, garā aste kalpo kā stūre un palīdz noturēt līdzsvaru skrienot, peldot vai strauji mainot virzienu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par parastu meiteni Lilī, kas savas mājas 4.stāvā atklāja kaķa Bubasa burvju bibliotēku un kļuva par Bubasa palīgu. Tur Lilī iepazinās ar burvju bibliotēkas iemītniekiem, kas kļuva par viņas draugiem - pats Bubass, zinātnieks Roberts Pūks, panda Čao Čangs, karpa Natālija, modele Anabella, pitons Pēteris. Lilī kopā ar draugiem gaidīja daudz piedzīvojumu, jo kopā ar šerifu Šeldonu un viņa palīgu Karu nācās cīnīties pret Vilka ļaunajiem plāniem, kurš bija ieplānojis iznīcināt kaķa Bubasa bibliotēku ar melnās grāmatas palīdzību. Vilkam neizdevās realizēt savus plānus, jo Lilī ar draugiem guva uzvaru pār Vilku. Grāmata beidzas ar draudzīgu tējas dzeršanu visiem kopā. Izlasot šo grāmatu, esmu vēlreiz pārliecinājusies, ka labais vienmēr uzvar ļauno. Pats galvenais ir uzticīgi draugi, kuri gatavi vienmēr nākt palīgā. Pati es dzīvoju mājas 2.stāvā, un tagad man ļoti gribas uzkāpt uz pēdējo mājas stāvu, lai paskatītos, ko es tur ieraudzīšu. Varbūt arī es tur satikšu jaunus draugus? Ļoti ceru!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos bruņurupuci. Trīs interesantākie fakti par tiem:
1. Dažu bruņurupuču gaļa ir indīga, jo tie paši barojas ar indīgām zivīm vai augiem. Tas padara viņu gaļu toksisku.
2. Uz sauszemes bruņurupuči pārvietojas diezgan lēni, taču ūdenī var sasniegt iespaidīgu ātrumu – līdz 35 km/h.
3. Daži bruņurupuči var izrakt alas pat 15 m dziļumā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par puiku Gvidu, kurš ļoti mīlēja savu ģimeni. Taču viens nopietns Gvida vecāku lēmums izmainīja visu viņa dzīvi. Vecāki bija izlēmuši adoptēt viņa vecuma puiku, kuru sauca Toms. Gvidam likās, ka vecāki viņu nesaprata, jo viņš tiešām gribēja brāli, bet mazu. Puiku iepazīšanās sākās ar vēstuļu rakstīšanu viens otram, Gvids rakstīja visādas pretīgas lietas, bet, neskatoties uz to, Toms atbildēja pieklājīgi un ar mīlestību. Toms ļoti gaidīja satikšanos, bet Gvids to negribēja. Neskatoties uz visu, šim stāstam bija laimīgas beigas, kur Gvids un Toms kļuva par draudzīgiem brāļiem. Svarīgākā atziņa, ko esmu ieguvusi, izlasot šo grāmatu ir tas, ka jāsaprot sava vaina un nav jākautrējas laboties.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos kaķi, un, manuprāt, 3 interesantākie fakti par kaķiem ir:
1. Kaķis īsās distancēs var sasniegt ātrumu līdz pat 49 km/h.
2. Kaķenes lielākoties ir labroces, bet runči – kreiļi.
3. Ja kaķiem pieejams dzeramais ūdens, viņi var izturēt pat 56 grādu augstu gaisa temperatūru.

3. uzdevums. Grāmata - kino!