Adrija Andrianova

11 gadi, Rīga

Mani sauc Adrija. Rudenī uzsākšu mācības 6.klasē. Mācos arī mākslas skolā 3 gadus, dejoju tautas deju kolektīvā. Man patīk pavadīt laiku ar draugiem un ģimeni.

Iesniegtās recenzijas

Latviešu rakstnieku kaķu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šo grāmatu biju lasījusi jau agrāk un tā man ļoti patika! Katrs stāsts grāmatā bija ārkārtīgi asprātīgs, bet daži stāsti man lika aizdomāties. Manuprāt, grāmata lieliski apraksta kaķu un cilvēku savstarpējās attiecības. Man ļoti patika, ka daudzi stāsti ir reāli no pašu rakstnieku pieredzes. Lasot bija interesanti tā kā "pavērot" kaķu dzīvi no to skatpunkta. Man lasot bija arī sajūta, ka es tik tiešām izprotu kaķu emocijas, darbības. Domāju, ka autori tiešām arī vēlējās pavēstīt šīs kaķu un cilvēku attiecības. Man šķiet, ka autori arī vēlējās, lai lasītāji saskatītu līdzības kaķos un cilvēkos. Protams, kaķi no cilvēkiem ir ļoti atšķirīgi. Tie ir vienpaši, parasti ļoti pārliecināti par sevi, reti kad tie ir ārkārtīgi uzticīgi saimniekiem. Tomēr, kaķi cilvēkam var izrādīties arī diezgan labi draugi. Es nonācu pie atziņas, ka kaķi cilvēka dzīvē patiesībā ir diezgan svarīgi. Es ieteiktu šo grāmatu izlasīt gan tiem cilvēkiem kuriem patīk kaķi, gan tiem kuri nav kaķu mīļi, jo varbūt izlasot šo grāmatu jūsu domas mainīsies.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Tā kā pati grāmata bija par kaķiem un galvenie varoņi bija kaķi, es par tiem atradu 3 interesantus faktus.

1. fakts- Kaķi ņaud tikai tāpēc, lai komunicētu ar cilvēkiem.

2. fakts- Kaķi var palēkties 5 reizes augstāk par savu augumu.

3. fakts- Kaķiem patīk slēpties šaurās vietās. Šauras vietas palīdz tiem mazināt stresu un vieglāk saglabāt ķermeņa temperatūru.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

39. izmēra kurpes

Jānuss Vaikso

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika šī grāmata, jo tā bija ārkārtīgi aizraujoša un piedzīvojumiem pilna! Grāmatā nebija sarežģītu vārdu vai izteicienu, grāmatas saturs bija ļoti saprotams. Man tik tiešām ļoti patika šī grāmata, un man šķiet, ka tā arī varētu būt mana mīļākā grāmata. Grāmatā aprakstītie notikumi bija ļoti skaidri saprotami un aizraujoši. Tie arī šķita diezgan reālistiski. Manuprāt, autors šajā grāmatā vēlējās pavēstīt to, ka arī jaunieši var paveikt kaut ko pārsteidzošu, ja sadarbojas un rūpīgi izvērtē situāciju, pielieto savu prātu un zināšanas. Mani šī grāmata iedvesmoja, piemēram, rīkoties drosmīgāk, padomāt kārtīgi pirms izdaru secinājumus. Es noteikti ieteiktu arī citiem izlasīt šo grāmatu, jo man šķiet tā varētu iedvesmot arī citus, vai arī tā var būt vienkārši jautra lasāmviela! Pieminēšu arī to, ka grāmatas sākumā galvenajam varonim Paulam parādījās pūtīte, kas lika viņam sajusties pieaugušam, bet man šķiet, ka grāmatas beigās Pauls saprata, ka pūtīte patiesībā nenorāda cik pieaudzis ir Pauls, galvenais ir attieksme un domāšana.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Tā kā grāmatā tika pieminēta šī apburošā suņu šķirne ( somu špici), es atradu par tiem 3 interesantus faktus.

1. fakts- Somu špicus bieži izmanto, lai medītu mazus dzīvniekus vai putnus, jo tie ir aktīvi medību suņi. Somu špici pat dažreiz tiek dēvēti par "rejošiem putnu suņiem."

2. fakts- Somu špiciem piemīt izteikts "zvaniņa" jeb jodelēšanas rējiens. Man būtu ļoti interesanti dzirdēt, kā tad izklausās šo suņu rējiens!

3. fakts, manuprāt, visinteresantākais fakts- Lai gan šī suņu šķirne kādreiz bija izmirusi, tā tāpat ir Somijas nacionālā suņu šķirne.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas

Sosuke Nacukava

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika šī grāmata, bet tā noteikti nav mana mīļākā. Lasot šo grāmatu bija brīžiem vairāk jāpiedomā, vajadzēja vairāk laika apdomāties, bet tas viss jau bija paredzams pirms sāku lasīt. Patiesībā, grāmatā ir diezgan dziļa doma un grāmatu izlasot tā man lika aizdomāties gan par to kā es pati izturos pret grāmatām, gan par to kā mūsdienu sabiedrība pret tām izturas un kādu iespaidu uz cilvēkiem atstāj grāmatas.
Manuprāt, autors tieši to arī vēlējās pavēstīt. Domāju arī, ka autors vēlējās uzsvērt cilvēku mīlestību pret grāmatām un to, ka grāmatās tiešām ir īpašs spēks, kā arī bija aprakstīts grāmatā. Bet domāju, ka tas nav vienīgais. Man šķiet, ka grāmatā nozīmīga loma ir galvenajam varonim Rintaro- vidusskolniekam, vientuļniekam, kuram grāmatas sākumā, pēc vectēva miršanas tāda kā vienīgā dzīves jēga bija Nacuki grāmatnīca un grāmatas. Manuprāt, ir ļoti svarīgi šādus cilvēkus neatstāt novārtā, bet gan tiem palīdzēt. Es ieteiktu izlasīt šo grāmatu, jo tā var iedvesmot citus būt mīlošākiem pret grāmatām un būt līdzjūtīgākiem pret cilvēkiem. Līdzjūtība ir svarīga.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Tā kā viens no grāmatas galvenajiem varoņiem ir kaķis vārdā Tīģeris, es par kaķiem atradu 3 interesantus faktus.

1. fakts- Kaķi staigā kā kamieļi un žirafes: vispirms viņi liek uz priekšu abas labās kājas, pēc tam abas kreisās kājas. Šādi nestaigā neviens cits dzīvnieks.

2. fakts- Ja kaķis savu saimnieku sagaida ar taisnu, gandrīz trīcošu asti, tas nozīmē, ka kaķis ir ārkārtīgi priecīgs redzēt saimnieku.

3. fakts- Kad kaķi staigā, tie savas aizmugurējās ķepas liek gandrīz precīzi tajā pašā vietā, kur iepriekš priekšķepas, tas samazina troksni un mazina redzamās pēdas kur kaķis staigājis.

3. uzdevums. Grāmata - kino!