Baņuta Kindzule

8 gadi, Cēsis

Es esmu aktīva, man patīk dzīvnieki. Man patīk zīmēt - vislabāk ar jaunajām krāsainajām pildspalvām.

Iesniegtās recenzijas

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Galvenie grāmatas varoņi ir Kaķis, Lapsēns, Gulbju pāris, kuri tieši šobrīd perēja piecas olas. Kamēr Gulbju mamma vēroja savu vīru, Lapsēns nočiepa vienu no gulbju olām. Viņš ļoti sapriecājās, ka gadījies labs laupījums. Taču, skriedams pie savas Lapsu mammas, viņa uzmanību piesaistīja pele un viņš olu nozaudēja garajā zālē. Tad nākamajā dienā brālis ar māsa pamanīja noklīdušo gulbja olu. Un tā sākās jauno detektīvu – bērnu un Kaķa – izmeklēšanas misija, lai noskaidrotu, KAM un CIK olas pazudušas…

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā vieni no galvenajiem varoņiem ir Gulbji, tāpēc es izvēlējos uzzināt ko vairāk par šiem putniem. Izrādās, ir vairākas gulbju sugas un grāmatā darbojas tieši paugurknābja gulbji. Grāmatā bija minēts, ka Gulbju mammai bija oranžs knābis, pārējām gulbju sugām knābis ir vairāk dzeltens.
#Paugurknābja gulbjiem ir oranžsarkans knābis ar izteiktu, melnu pauguru pie pieres.
#Balto tērpu paugurknābja gulbji neiegūst uzreiz izšķiļoties no olas, bet pirmajā dzīves vasarā vai otrajā rudenī.
#Paugurknābja gulbju mamma un tētis dzīvo un bērnus audzina kopā visu mūžu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Asterikss olimpiskajās spēlēs

Renē Gosinī

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Galvenie grāmatas varoņi ir Asterikss un Obeliks. Viņi ir romiešu kareivji, kas dzīvoja nelielā Gallijas miestā. Šeit dzīvoja arī druīds Labākpalikss, kas mācēja pagatavot burvju dziru. Viss bija mierīgi un rāmi līdz brīdim, kad līdz ciemam nonāca ziņa par to, ka stiprinieks Stiegrainis ir izraudzīts pārstāvēt Romas impēriju Olimpiskajās spēlēs. Tās ir spēles, kas ik pa četriem gadiem notiek Olimpijā, Grieķijā. Tajās var piedalīties tikai grieķi un romieši un tās ilgst piecas dienas. Visi galvenie Olimpisko spēļu sacensību notikumi risinās stadionā. Asterikss ar Obeliksu un citiem biedriem arī nolemj piedalīties sacensībās. Ceļš līdz Olimpijai un sacensībām ir dažādiem jautriem un arī satraucošiem piedzīvojumiem piepildīts. Beigās uzvarēja godīgums un īsts draugu atbalsts, un neviena burvju dzira nevar palīdzēt plūkt laurus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bieži parādās mežakuiļi vai mežacūkas, tāpēc nolēmu par tām uzzināt ko vairāk:
Mežacūka ir ļoti sena suga, kas pasaulē parādījusies pirms vairāk kā 60 miljoniem gadu.
Mežacūku ilkņi aug visu mūžu, kurus cūkas uzasina kustinot žokļus un berzējot ilkņus vienu gar otru.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Galvenie varoņi ir kaķis Bubass, meitene Lilī un Vilks. Grāmatas stāsts sākās dienā, kad Lilī pirmo reizi varēja viena pati doties ārā, lai nopirktu saldējumu. Un tad Lilī ieraudzīja vīrieti, kurš iznāca no astoņkāja un sāka tuvoties meitenei. Lilī pārbijās un skriešus devās uz mājas pusi. Viņa ieskrēja kāpņu telpā un devās augšup, bet sajauca durvis un ieskrēja vēl neredzētā telpā. Tā bija ar grāmatām pārpildīta bibliotēka. Uz vienas no grāmatu kaudzēm sēdēja kaķis, kurš uzrunāja meiteni: “Sveika! Mani sauc Bubass.” “Sveiks! Mani sauc Lilī! Vai te var patverties no astoņkāja?” Bubass jautāja: “No kāda vēl astoņkāja?” Kaķis ļāva meitenei ielūkoties burvju tālskatī, kurā viņa ieraudzīja, ka tas nav bijis astoņkājis, bet avīžu veikals, bet avīze bija izskatījusies pēc taustekļa. Vēlāk kaķis Bubass iztāstīja Lilī par Vilku, kurš grib kaķim atriebties. Un Lilī nolēma mesties piedzīvojumā, lai aizstāvētu kaķi Bubasu un viņa bibliotēku no Vilka atriebības.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija minētas putniņi garastītes, par kurām no putnu enciklopēdijas uzzināju šādus faktus:
#Garastītes ir no zīlīšu dzimtes.
#Garastītes dziesma skan “Srī-srī-srī!”, bet briesmu brīdī viņas sauciens ir “Tčirrrr!”
#Garastītes savu ligzdu veido zaru žāklē, ko būvē no sūnām, ko kopā satur zirnekļu tīkli. Ligzda ir ovāla, slēgta un garastītes to gudri nomaskē ar bērzu tāsīm un ķērpjiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!