Skārleta Elizabete Ikauniece

8 gadi, Rīga

Labdien! Mani sauc Skārleta un man ļoti patīk lasīt grāmatas. Tik ļoti, ka es vēlētos dzīvot grāmatnīcā un izveidot bibliotēku kā kaķis Bubass.

Iesniegtās recenzijas

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Kitija dzīvo ar brāli, mammu un tēti. Viņas mammas ir supervarone. Bieži naktīs mammai ir jādodas prom glābt pasauli. Viena no viņas superspējām ir spēja sarunāties ar kaķiem. Kitija ļoti apbrīno savu mammu un vēlas arī kļūt par supervaroni. Taču Kitija baidās no nakts.
Viss mainās, kad kādu nakti pie viņas atnāk kaķis Figaro. Atklājas, ka arī Kitija saprot kaķu valodu. Un drosmīgās supervarones piedzīvojumi var sākties. Kitija iemācās nebaidīties no tumsas un izglābt kaķīšus.
Man patika, kad Kitija atklāja savas spējas. Un vēl man ļoti patika, kā viņa sadraudzējās ar mazo kaķīti Ķirbīti.
Šī grāmata ir aizraujoša un mīļa. Nevaru sagaidīt, kad latviski iznāks jaunas grāmatas par Kitijas piedzīvojumiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti:
1. Figaro ir pirmais kaķis, kurš tiek parādīts kādā no garajām Disney multfilmām (1940.gadā)
2. Zila acu krāsa vizbiežāk ir baltajiem kaķiem.
3. Kaķi var radīt līdz pat 100 dažādām skaņām. Tās ietekmē kaķu noskaņojums un vēlmes.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata it ļoti baisa. Bet es tāpat turpināju to lasīt.
Stāsts ir par meiteni Koralīnu. Viņa vasaru pavada vecā mājā. Tajā dzīvo vēl arī citi cilvēki. Viņi ir savādi un labestīgi. Koralīnai ir ļoti garlaicīgs brīvlaiks. Vai drīzāk viņa nemācēja atrast, ko īsti darīt. Tā bezmērķīgi staigājot apkārt viņa atklāja noslēpumainas durvis. Tās bija aizmūrētas ar ķiegeļiem. Bet kādu dienu ķieģeļu tur vairs nebija. Koralīna nonāca tādā pašā istabā, tādā pašā mājā ar tādiem pašiem vecākiem, bet viss bija daudz, daudz baisāk. Soli pa solim kļuva arvien biedējošāk.
Koralīnai nācās būt drosmīgai, viltīgai un cīnīties par saviem īstajiem vecākiem. Pēc visiem notikumiem Koralīna bija priecīga atgriezties savā īstajā mājā. Un viņa saprata, cik viņai ir forši vecāki.
Man grāmatā patika melnais kaķis, kurš palīdzēja meitenei. Man ļoti nepatika baisie vecāki aiz slepenajām durvīm. Viņi bija pārāk biedējoši.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti:
1. Žurkām ir lieliska atmiņa. Viņas spēj iegaumēt, ceļus, citas žurkas un pat cilvēkus, kurus ir satikušas.
2. Žurkas viena par otru rūpējas. Viņām patīk būt kopā ar citām žurkām, bet dažreiz tām patīk pabūt arī vienatnē. Tāpat kā cilvēkiem.
3. Remy ir populāra žurciņa Disney multfilmā "Ratatouille".

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Meitenei Līlī bija īpaša diena. Pirmo reizi mūžā viņa drīkstēja pati nopirkt saldējumu. Kas gan varētu noiet greizi?
Milzu astoņkājis, aizdomīgs sekotājs, bēgšana, uztraukums un glābiņš slepenā, brīnumainā bibliotēkā. Tur viņa iepazīstas ar karalisko un godājamo kaķi Bubasu. Un tā sākas aizraujoši notikumi ar neparastiem bibliotēkas apmeklētājiem. Vai Jūs zinājāt, ka pandas lasa guļamgrāmatās? Izrādās, ka grāmatas lasa pat Pitons Pēteris! Bet eži sadursta un izmētā tās. Tas ir pārkāpums! Taču pats galvenais ir uzmanīties no vilka. Viņš vēlas izdzēst visus burtus no grāmatām.
Man katru vakaru tētis lasīja priekšā grāmatas. Šī bija pirmā grāmata, kuru lasīju tētim priekšā jau es pati. Mēs brīnījāmies, smējāmies, bijām pārsteigti un nevarējām sagaidīt vakaru lai turpinātu lasīt aizraujošos notikumus.
Šī grāmata mani iedvesmoja sāk lasīt pašai un es sāku veidot savu bibliotēku. Man pat ir savs kaķis Bubass! Man ļoti patika visi uzdevumi un jautājumi katras nodaļas beigās. Tāpat es sāku mācīties, kā veidot bildes ar mākslīgā intelekta palīdzību. Es vēlētos būt tikpat drosmīga kā Lilī.
Šī ir neticamiem notikumiem pilna grāmata. Ļoti ceru, ka būs turpinājums.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti:

1. Katrai pandas ķepai ir seši pirksti.

2.Pasaulē ir palikušas tikai 1864 baltās pandas.

3. Pirmā Disney multfilma par sarkanu pandu ir "Turning Red". Tā ir par 13 gadus vecu meiteni, kura lielos uztraukumu brīžos pārvēršas par milzu sarkanu pandu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!