Džoija Eisaka

11 gadi, Rīga

Mani sauc Džoija. Esmu 11 gadus veca. Brīvajā laikā man patīk lasīt grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā bija stāstīts par meiteni Kitiju, kuras mammai bija kaķu spējas. Bet kādu nakti, kad Kitijas mamma aizgāja glābt, kuriem vajadzēs palīdzību atnāca kaķis Figaro un palūdza Kitijai palīdzību. Pēkšņi Kitijai palika bail, jo viņai nebija kaķu spējas, kā mammai. Kitija atbildēja, ka viņa pamēģinās un tad Figaro pateica labi. Tad viņi kopā izgāja uz āru un uzkāpa uz mājas jumta. Kitijai bija ļoti grūti iet,jo viņai nebija nakts redze un balansēt nevarēja. Un tad viņai viss tas pēkšņi parādījās nu gan bija viegli balansēt, gan redzēt tumsā. Nu viņi skrēja palīgā, bet pirmstam Figaro Kitiju iepazīstināja ar savu draudzeni vārda Katsumi. Kad visi trīs kopā gāja, kaut kas kokā bija. Kitija neredzēja ar savām kaķu spējām, kas koka bija, tāpēc vajadzēja pārvarēt savas bailes un iet uz koka augšu. Kad viņa nonāca viņa kopā ieraudzīja baltu kaķi. Viņa pastāstīja ka viņa bija feja un kā tā skaņu izdarīja spoks. Tad nu gan visi gāja glābt vai uzzināt kas tā par skaņu. Kad viņi nomāca pie lielā pulksten ieraudzīja kait ko rudu Kitija aptvēra, ka tas ir kaķis. Kitija sāka kāpt uz torni augšā, bet kaķis sāk krist lejā, bet paldies dievam viņš pieķeras, kad Kitija izglāba viņi gāja uz viņas mājām. Nākamajā rītā, kad Kitija pamodās viņa sāka meklēt savu rudo ķaki. Pašās beigās Kitijas ģimenē pieņēma rudo kaķi un nosauca par Kirbīti. Tad atnāca Kirbīša un Kitijas draugi un sāka pļāpāt. Šī grāmata man patika, tikai žēl ka bija īsa.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmatā bija ļoti ļoti daudz pieminēts par kaķiem tāpēc interesanti fakti par kaķiem.

1. Kaķis parasti guļ 16 līdz 19 stundām dienā
2. Kaķēniem ir ļoti dziļš miegs, bet pieaugušajiem kaķiem tas ir seklāks
3. Ikvienu kaķi no citiem atšķir trīs pazīmes degungala forma, ņaudiens un mūrrāšana katram kaķim šis pazīmes ir citādas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Latviešu rakstnieku suņu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata par Suņa stāstiem vairāk patika nekā Kaķu stāsti. Bet tā šī grāmata ir laba. Šajā grāmatā stāsta dažnedažādi suņi, kas notiek ar viņiem un, kas interesants notiek. Tā kā Kaķu stāstos rakstīja dažādi autori tad uz suņa stāstiem attiecas, tikai autori ir nedaudz savādāki. Man patika četras nodaļas, kuras rakstījušas trīs autores un viens autors Guntis Tālers, Kristīne Ilziņa, Ilze Lāce un Inga Grenberga. Visnozīmīgākais un spilgtākais notikums šajā grāmatā bija parādīts, kā katrs suns izrāda savu mīlestību pret savu saimnieku un, ko katrs suns jūt pret saimnieku. Ja man prasītu, kurš vairāk patīk suns vai kaķis es atbildētu suns, jo ar viņu ir jautrāk, jāved pastaigās un vēl, kas daudz, ko vad darīt tikai tās ir manas domas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmatā bija pieminēts ļoti daudz suņi varēja pat uzminēt pēc grāmatas nosaukuma

1. Suns ir izcils cilvēka līdzgaitnieks visur, kur dzīvo cilvēki, ir arī suņi
2. Suņi ir ļoti uzticīgi un mīļi un spēj atrast savu saimnieku pat daudzu kilometru attālumā
3. Lielākie suņi pasaulē ir vācu dogs, īru vilku suns, sanbernārs un angļu mastifs

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Latviešu rakstnieku kaķu stāsti

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika daļēji, jo bija tādas epizodes, manuprāt bija garlaicīgas. Šajā grāmatā man patika, ka katru nākamo nodaļu rakstīja citi autori. Šajā stāstā bija dažnedažādi kaķi, kas stāstīja savu pieredzi dzīvē, kas notika ar viņiem. Godīgi es šo grāmatu ieteiktu lasīt tikai tiem cilvēkiem, kam arī patīk dažas epizodes ar garlaicīgiem, aizraujošiem un interesantiem stāstiem. Man visvairāk patika divas nodaļas kuras rakstījušas autores Ilze Enģele un Kristīne Ilziņa. Kā arī man šajā stāstā patīk, ka katrs autors stāstā pa savam. Un beigās visu savieno un tad sanāk satriecošs stāsts. Tā kā man ieinteresēja stāsts Kaķu stāsti es lasīšu tagad jau par Suņa stāstiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par kaķiem

1. Trešo daļu kaķi dienas pavada, mazgājoties un rūpējoties par savu skaistumu
2. Kaķiem mēles virsmu klāj it kā mazi āķīši, kas kalpo,lai savāktu izkritušos matus, pieglaustu un sakārtotu kažoku
3. Ar ķepām kaķi kasās, bet ar zobiem sabužina kažoku

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Koralīna. Grafiskais romāns

Nīls Geimens, P. Kreigs Rasels

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šī grāmata patika daļēji, jo es skatījos filmu par Koralīnu tāpēc nedaudz zināju, kas notiks uzreiz saku viss atšķiras. Bet tik un tā šī grāmata ir interesanta ar laimīgām beigām. Šajā grāmatā Koralīna ieet citajā pasaulē, kur cita mamma un tētis ilgi gaidīja atnākam Koralīnu, lai viņi būtu ģimene. Bet, ja Koralīna gribēja palikt viņai vajadzēja acīs iešūt pogas. Tad, kad Koralīna atgriežas savā pasaulē viņa nevar atrast savus vecākus. Vēlāk Koralīna meklē trīs bērnu dvēseles un savus vecākus. Bet beigās Koralīnai palīdz melnais kaķis izglābties. Ja lasot Jums palika interesanti, tad aizejat uz tuvāko bibliotēku un paņemt šo grāmatu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā stāstā bija minēts melnais kaķis, kas palīdzēja Koralīnai

1. Kad kaķis ir mierīgs, ūsas istiepjas uz sāniem
2. Ja tev ir kaķis un tas saslimt nedod tam aspirīnu
3. Āzijā un Lielbritānijā uzskata, ka melnais kaķis nes veiksmi

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata ir interesanta un man viņa ļoti patika, jo grāmata ir veidota kā komiks. Es ieteiktu izlasīt viņu, jo grāmata ir interesanta, aizraujoša nedaudz arī bēdīga, tas parādījās, kad Līnai un Jonam nomira mamma no sala un bada. Es ceru, ka autore Rūta Šepete un Endrū Donkins izdos 2. daļu. Jo šī grāmata ir interesanta, bet grāmatas beigās beidzās tieši galvenajā daļā. Tāpēc es ar nepacietību gaidīšu šīs grāmatas otro daļu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Šajā grāmatā bija ļoti maz minēts par dzīvniekiem, bet bija maza epizode, kur Līva iekliedzās čūska. Tāpēc interesanti fakti būs par čūsku.( par klaburčūsku)

1. Klaburčūska pirms uzbrukuma brīdina upuri, kustinot astes galu.
2. Klaburčūskai astes gals ir līdzīgs grabulim tā radītā skaņa ir līdzīga grabuļa skaņām un kalpo par brīdinājumu.
3. Klaburčūskas kodiens var būt nāvējošs.

3. uzdevums. Grāmata - kino!