Rojs Groza

9 gadi, Rīga

Mani sauc Rojs un es dzīvoju Rīgā. Mācos 2.klasē. Nodarbojos ar basketbolu, arī dejoju tautu dejas, peldu un spēlēju šahu. Man patīk visādas trakas un ekstrēmas lietas. Brīvo laiku patīk pavadīt ar ģimeni, braucot ekskursijās, spēlējot galda spēles, ejot uz kino un darot citas lietas. Tāpat man patīk spēlēt datorspēles un zīmēt.

Iesniegtās recenzijas

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī bija interesanta grāmata par rūķīti Herbi. Man grāmata patika jo tā bija sirsnīga un pamācoša. Grāmatā bija aprakstīts Herbes ceļojums kurš bija piedzīvojumu pilns un arī bailīgs jo bija pilns ar nezināmām lietām. Bet tas arī parādīja kad ne vienmēr vajag baidīties no nezināmā un ticēt visādiem baisiem nostāstiem. Man patika kad grāmata bija par rūķiem. Galvenais varonis bija rūķis Herbe kurš bija bailīgs un tādēļ nēsāja cepuri kura viņu sargāja no sliktiem sapņiem bet tajā pašā laikā viņš arī bija ļoti drosmīgs un devās ceļojumā viens pats. Tas gan bija arī pārdroši un neapdomīgi jo viņš bija tik mazs un sīks ka ceļā varēja sastapties ar dažādām briesmām. Bet visvairāk man grāmatā patika Pinkaste kurš bija jautrs un palaidnīgs bet arī vientuļš tādēļ es priecājos kad viņš ar Herbi kļuva par labākajiem draugiem. Grāmatā nebija nekas kas man nepatika ja nu vienīgis tas ka arī citiem rūķiem bija cepures. Un lai arī Herbes cepure bija visīpašākā un lielākā man tomēr būtu gribējies lai viņš būtu vienīgais rūķis ar cepuri.
Grāmata māca kad ir jātic sev un visam labajam un kad nevar zaudēt cerību. Jābūt drosmīgam un bezbailīgam dažreiz jāieskatās savām bailēm acīs lai saprastu kad nekā tik bailīga īstenībā nemaz nav. Bet tomēr arī jāatceras kad jābūt it visā uzmanīgam un jāieklausās citu padomos. Un ka vislabāk ir būt nevis vienam bet gan turēties kopā ar ģimeni un draugiem un vienmēr tiem palīdzēt.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā nebija pieminēti dzīvnieki bet skudras gan tir bija daudz un nejaukas. Un viņām garšoja drumstalu kūka.

Fakti:
1) skudru ligzdā dzīvo pat vairāki desmiti tūkstoši skudru un viena karaliene
2) skudru karaliene dzīvo līdz 20 gadiem bet darba skudras var dzīvot tikai līdz 1-3 gadiem, bet tēviņi savukārt dzīvo pavisam nedaudz, tikai dažas nedēļas
3) Latvijā dzīvo vairāk kā 40 skudru sugu
3)

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī bija otrā grāmata par diviem zēniem un viņu draugu Dusmukuli. Es domāju ka grāmata bija par draudzību. Kā jau rakstīts nosaukumā tad šajā daļā bija pazudis draugs. Šis draugs bija plastmasas maisiņš Dusmukule un lielākā daļa stāsta bija par to kā puiši nepadodas un savu draugu meklē. Viņi parādīja kad ir īsti draugi jo savos mekējumos bija ļoti pacietīgi un drosmīgi un nepadevās! Man grāmatā patika Dusmukules atrašanās bet nepatika nejaukā puišu banda ko sauca par kaucekļiem. Viņi bija rupji, nejauki un piemēsloja dabu. Bet autors man liekas gribēja pavēstīt un atgādināt bērniem un vecākiem kad vajag vairāk laika pavadīt ārā nevis istabā pie telefona un tad var izdomāt visu ko interesantu- piemēram fantāziju draugu kurš ir parasts maisiņš.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmata nebija par dzīvniekiem bet tur bija pieminēts kaķis kurš uzbruka Dusmukulei un gribēja nomedīt.
Fakti par kaķiem:
1) Pirmie mājas kaķi parādījās Ēģiptē,
2) Pirmie divi kaķa nodzīvotie gadi atbilst 24 cilvēka nodzīvotajiem gadiem. Katrs nākamais nodzīvotais gads atbilst vairs tikai četriem cilvēka nodzīvotajiem gadiem. Tātad 20 gadus vecs kaķis atbilst 100 gadus vecam cilvēkam,
3) Kaķi diennakts laikā ēd vidēji 36 reizes.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man šajā grāmatā patika kāds pārpratums pašā sākumā kad Klāva mamma domāja kad ir nobraukusi ezi bet īstenībā tas bija tikai plastmasas maisiņš. Bet nepatika man grāmatā tas kad Klāvs un Intars meloja saviem vecākiem. Grāmata māca to kad nevar piesārņot dabu ar plastmasas maisiņiem, vajag izmantot tos prātīgi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Dzīvnieks kurš bija pieminēts grāmatā lai gan nebija īsts- bija EZIS
Fakti par ežiem
1)Agrāk ežus izmantoja pārtikā
2) Ezim adatas nav tikai uz pēdām, sejas un vēdera
3) Eži slikti redz bet tiem ir laba oža un dzirde

3. uzdevums. Grāmata - kino!