Markuss Belruss

11 gadi, Rīga

Esmu sportisks un ļoti aktīvs puisis. Mans hobijs ir futbols, spēlēju to jau 7 gadus. Piedalos arī dažādās skriešanas sacensībās. Skolā man arī ļoti labi veicas mācībās un man patīk lasīt grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Es pārceļos uz Norvēģiju pie ziemeļbriežiem

Līga Laimiņa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par meitenīti Katrīnu, kura pārcēlās no Latvijas uz Norvēģiju. Meitene Norvēģijā ieguva daudz jaunus draugus, bet nekad neaizmirsa bijušos.
Man patika tas, ka Katrīnai uzdāvināja mazu haskiju savā dzimšanas dienā, kas bija viņas sapnis. Man patika arī tas, ka Katrīnas skola atradās uz mazas salas. Man patika tas, ka Katrīnas tētis izglāba Katrīnu un viņas draudzeni Agņešku jūrā.
Man nepatika tas, ka Katrīna ar savu labāko draudzeni Norvēģijā bez atļaujas paņēma laivu un brauca jūrā, un beigās gandrīz noslīka. Man nepatika arī tas, ka Katrīna daudz reižu aizgāja ar draudzenēm prom no mājas, par to nepaprasot atļauju. Man nepatika arī tas, ka Katrīna ar Agņešku ieslēdza vienu puisi pagrabā un šaudīja viņam ar ūdens pistolēm.
Es sapratu un iemācījos, ka pat, ja cilvēks nav no Tavas valsts, Tu vari ar viņu draudzēties, un viņš būs tikpat jauks, kā cilvēks no Tavas valsts ir. Nevajag baidīties no pārmaiņām, bet uztvert tās pozitīvi, un viss izdosies.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos zilo vali, jo grāmātā bija pieminēts šis milzīgais dzīvnieks.
1. Intensīvo vaļu medību rezultātā, apmēram 100 gadu garumā, zilā vaļa populācija samazinājās par 70-90%, jo 1931.gadā tika nogalināti 29 000 zilie vaļi.
2. Zilā vaļa sirds sver līdz 900 kg, tā ir lielākā sirds pasaulē, un tās lielumu var salīdzināt ar automašīnu Volkswagen Beatle.
3. Pieaudzis zilais valis dienā apēd apmēram 40 miljonus krilu, kas ir ap 3600-4600 kg.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par Šušnirku un Mazuli, kuri devās uz Vidkautkurnekurieni, jo viņiem Boris bija atsūtījis vēstuli par to, ka viņiem nepieciešama palīdzība. Šušnirks un Mazulis Vidkautkurnekurienē atklāja, ka tur viesojas jauki spoki, bet arī slikts spoks, ko viņi noķēra. Grāmatas beigās Šušnirks un mazulis jau bija atbrīvojuši visus Vidkautkurnekurienes iedzīvotājus un spokus.
Man patika tas, ka Mazulis saņēmās drosmi un nebaidījās no spokiem. Grāmatas beigās man patika tas, ka Šušnirks, Mazulis, Boris un Pērksins noķēra ļauno spoku un izglāba pavāru Pjēru. Man patika arī tas, ka labais spoks ieviesojās Borisā un uzrakstīja vēstuli Šušnirkam un Mazulim. Man nepatika tas, ka ļaunais spoks ieviesojās Pjērā un mocīja viņu. Man nepatika arī tas, ka ļaunais spoks nolaupīja Pērksinu un Borisu.
Es sapratu un iemācījos, ka pat, ja kaut kas liekas neiespējams, patiesībā viss ir iespējams. Sapratu arī, ka pat, ja Tu esi maziņš, Tu vari būt tik pat drosmīgs kā pieaugušais.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos rakstīt par grāmatā pieminēto haizivi.
1. Haizivīm uz galvas ir sensori, kas uztver upuru elektriskos laukus.
2. Haizivis var zaudēt 30 000 zobus savā dzīves laikā.
3. Dažas haizivis ir apmēram 17 cm garas, bet dažas var pat sasniegt 20m garumu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir par puisīti Gvidu, kuram negribējās sev adoptētu brāli Tomu. Grāmatas beigās Gvids sāka draudzēties ar Tomu, un abi kopā darīja daudz palaidnības un spēlējās.
Man patika tas, ka Gvids sadraudzējās ar Tomu, lai gan Gvids bija ietiepīgs. Man nepatika tas, ka Gvids stāstīja saviem draugiem, ka Toms ir briesmīgs un nejauks.
Es sapratu, ka katram ir savas labās un sliktās īpašības, tādēļ vajag censties pret visiem izturēties labi. Svarīgi ir noklausīties visu, ko saka vecāki, lai nerastos pārpratumi.
Pēc grāmatas izlasīšanas es pats sev pajautāju, vai es gribēju sev māsu. Ir forši, ja Tev ir brālis vai māsa, jo tad ir ar ko spēlēties un draiskoties.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es izvēlējos aprakstīt kaķi, jo grāmatā bija divi kaķi, kuri cīnījās uz ielas.

1.Kaķis ir mazs, plēsīgs kaķu dzimtas zīdītājs, kas pieradināts pirms vairāk nekā 9500 gadiem. Tas nozīmē, ka kaķi ir ļoti seni.
2.Redzes leņķis kaķiem ir 200°, salīdzinājumam, cilvēks redz 180° leņķī.
3. Kaķi pavada apmēram 70% no savas dzīves guļot, kas var būt līdz pat 16 stundām dienā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!