Amēlija Arāja

9 gadi, Sigulda

Mani sauc Amēlija. Man ļoti patīk kaķi. Kad pieaugšu es vēlos būt karsējmeitene. Mana mīļākā krāsa ir ļoti gaiši rozā. Man ir 15 gadus veca kaķene kuras vārds ir Mince. Man ļoti patīk lasīt fantāzijas žanra grāmatas, piemēram Klanu kaķi.

Iesniegtās recenzijas

Kas tu būsi, kad izaugsi jeb Ceļojums ar noslēpumu

Ieva Samauska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata ir pilna ar interesantiem faktiem par katru nodaļu, kurās pastāsta par Jānīša un viņa vectēva ceļojumu uz Prāgu, Čehijas galvaspilsētu, skolas brīvlaikā. Caur Jānīša zinātkāri mēs varam uzzināt par lidostas drošības kontroli un ko lidmašīnā var ienest un ko nevar, par mīmiem un to veidiem, kā arī Japānas slavenāko pieminekli sunim, restauratoru, tēlnieku, policistu darbu un daudzus citus aizraujošus faktus. Šajā grāmatā nav tikai viens noslēpums! Stāsts ir pilns ar jauniem atklājumiem gan priekš Jānīša, gan lasītajiem. Šo grāmatu var lasīt ikviens, savukārt bērni var uzzināt daudz jauna par profesijām. Bet pārsteidzošākais pārsteigums lasītājiem atklājas tikai pašās beigās!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti par suņiem:
1. Suņu priekšteči medīja naktī, tādēļ suņi labi redz tumsā, bet nav īpaši jūtīgi pret krāsām. Kaut arī suņi spēj saskatīt dzeltenu, zilu un pelēku krāsu, viņi praktiski neredz sarkanu un zaļu krāsu.
2. No kā gan radies mājas suns? Suņi ir radušies no vilkiem un mēs viņus pieradinājām, viņi mainīja savu formu, beidza gaudot un kļuva par uzticamiem mājas mīluļiem.
3.Suņi saprot līdz 250 vārdiem un žestiem, prot skaitīt līdz pieci un spēj atrisināt vienkāršus matemātiskus uzdevumus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Pagalma detektīvs jeb Kas tad tas?

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šis ir jautrs, vienkāršs un arī noslēpumains stāsts par pēkšņi parādījušos olu pagalma vidū. Tajā ierauti ne tikai ģimenes bērni, bet arī mājdzīvnieki. Piemēram Britu īsspalvainais kaķis, kuram ļoti patīk skatīties televizoru un kurš mazā, draiskulīgā lapsēna spēlītes sauc par bēbju padarīšanu. Taču tieši lapsēna spēlītes izraisa negaidītu notikumu virkni, kas novedīs visu atpakaļ pie kaķa. Bet kāds tam visam sakars ar dinozauriem un ko par to visu saka gulbju tētis - lasi grāmatā un piedzīvo šo detektīvu savā pagalmā!

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

1. Lapsas ir pie suņu dzimtas pieskaitāms dzīvnieks, bet viņām ir daudz no kaķa. Piemēram, ausis, dzirde, redzēšana naktī, lokanība uc.

2. Polārlapsām jeb ziemeļu lapsām auksti ir tikai, kad temperatūra ir zem -70°C.

3. Mazākā lapsa ir Feneka lapsa. Tā ir jauka tuksnešu lapsa ar lielām ausīm un viņa sver 1,5 kg un ir 40 cm gara.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas

Sosuke Nacukava

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata bija par kaķi vārdā Tīgeris, puiku Rintaro un meiteni Sajo, kuri devās elpu aizraujošā un reizē arī biedējoši nezināmā ceļojumā, lai satiktu ļaundarus, kuri nodara pāri grāmatām, saprastu, kāpēc viņi to dara un tikai ar pierunāšanu vien tās izglābtu. Uzdevums nav vienkārš, bet uzvarēt ļaundarus varēs tikai kopīgiem spēkiemun ļoti mīlot grāmatas. Kāpēc? Jo "grāmatās ir spēks"!
Man patika 2. un 3.nodaļa jeb grāmatu glābšana, meklējot to pāridarītājus labirintā un iedomājoties, kā tas izskatītos dzīvē. Ļoti interesanti bija lasīt kā Rintaro meklē un caur sarunām ar grāmatu pāridarītājiem pārliecina viņus par grāmatu nozīmību un svarīgumu ikviena cilvēka (un arī kaķa) dzīvē. Pēc Rintaro attiecībām ar Tīģeri gribētu iedomāties, ka vectēvs Rintaro nebija pametis, bet kļuvis paršo kaķi. Grāmatas stāsts man pamācīja, ka draudzība (unvarbūt arī ģimene) vienmēr ir atslēga uz uzvaru un cik ļoti jānovērtē grāmatu lasīšana.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Kurš gan nezina kaut ko par kaķiem? Bet šeit ir vēl 3 intresanti fakti par kaķiem:
1. Ņaudieni
Ne visi kaķi bet lielākā daļa ņaud untā kaķi sazinās, piemēram kaķēni ar ņaudieniem signalizē mammai un pieauguši kaķi jau savam saimniekan signalizē ka grib ēst utt.
2. Pirmais pieradinātais kaķis.
Daudzi domā, ka senie ēģiptieši bija pirmie, kas pieradinājuši kaķus, bet tā nav. Senākais mājas kaķis atrasts Kiprā kādā 9500 gadu vecā kapā. Atrastais kaps ir 4000 gadu senāks par senajā Ēģiptē atrastajiem kaķu zīmējumiem.
3. Kaķu dzirde un jušana, ka kaut kas nav labi.
Nīderlandes vēstniecībā Maskavā darbinieki pamanīja, ka abi Siāmas kaķi nepārtraukti ņaud un skrāpējas pie sienas vienā konkrētā punktā. Darbinieki mēģināja saprast, kas par lietu, domādami, ka uzies peles. Tā vietā viņi atklāja nelielu mikrofonu, ko tur bija paslēpuši krievu spiegi. Kaķi dzirdēja mikrofonu, kad tas bija ieslēgts.
Un vēl svarīgi piebilst ka tāpat kā man arī tautai no kuras nāk grāmatas 'Stāsts par kaķi kurš izglāba grāmatas' autoram - japāņiem - ļoti patīk kaķi un viņi tos ciena un uzskata par saviem ģimenes lockeļiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!