Marks Jūlijs Indriksons

8 gadi, Rīga

1.klases skolnieks

Iesniegtās recenzijas

Mazā kamenīte Bumbulīte

Brita Sabaga, Maite Kellija, Joelle Turloniasa

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Autors gribēja pateikt, ka nevajag, lielīties, jo tam civēkam var būt tāda lieta, kāda tev nav.
Man visvairāk patika ka, šī pasaka bija itkā priekš, miega un, ka šai pasakai bija tik labs nobeigums.
Man visvairāk nepatika ka, šai pasakai bija tik maz teksta un vēl, ka šai pasakai bija tik maz lapu. Tikai 15 lapas.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

No ,,DZĪVNIEKI ENCIKLAPĒDIJA BĒRNIEM,,
Mušas uzskata par netīrākajiem dzīvniekiem, kas izplata slimības, tomēr arī viņām ir sava nozīme dabā. Līdzīgi bitēm,mušas barojas apputeksnē augus. Savukārt viņas pašas ir barība citiem dzīvniekiem, piemēram putniem.
Augļu mušas
Šīs mušas ir atrodamas pie ziediem un gataviem augļiem.Augļu mušas kāpuri barojas ar augiem. Viņi bojā augļus dārzos un noliktavās.
Istabas mušas
Viņas ir sastopama gandrīz visa pasaulē. Istabas muša barojas ar šķidrumu no mēsliem un pūstošām vielām, kā arī ar svaigiem augļiem un augiem. Istabas muša var izplatīt slimību izraisītājus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Herbe ar lielo cepuri. Ilustrēts izdevums

Otfrīds Preislers

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Atsauksmes par grāmatu " Herbe ar lielo cepuri" Autors gribēja ar grāmatu pateikt, ka draugi draugus nepamet nelaimē nekad. Man patika, ka Herbear savu draugu Pinkasti devās atpakaļ uz Septiņkalnu mežu. Maan patika, ka Herbem bija vairāki amati. Viņš bi'ja viens, bet prata divus amatus (taisīt cepures un pīt groziņus). Man nepatika, ka grāmatā bija daudz nesaprotamu vārdu. Un, ka Herbe, atšķirībā no citiem, dzīvoja viens. Bet man patika, ka Herbe atrada draugu, kuru sauca Pinkaste.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

3 fakti par pērtiķiem no "Lielās ilustrētās enciklopēdijas": 1. Vieni no gudrākajiem cilvēkpēriķiem - šimpanzes, gorillas, giboni un orangutani. Viņiem ir lielas smadzenes, garas rokas un gari pirksti, ķermenis klāts ar apmatojumu. Cilvēkpērtiķiem astes nav. 2. Pundurmarmosets sver tikai 150 gramus, bet milzīgais gorillu tēviņš apmēram 180 kilogramus. 3. Daudzi pērtiķi sazinās izdodot skaņas. Dienvidamerikas bļaurm ir īpaša balsene. tāpēc viņš var radīt ļoti skaļu troksni, kas brīdina citus bļauru barus netuvoties grupas grupas teritorijai. Vadošais tēviņš parasti ir visskaļākais. Viņu var dzirdēt 3 kilometru attālumā.
3. UZDEVUMS

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Kas tu būsi, kad izaugsi jeb Ceļojums ar noslēpumu

Ieva Samauska

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Atsauksme par grāmatu "Ceļojums ar noslēpumu".
Autors gribēja pateikt ar grāmatu ka cilvēki ir dažādi bet viņi ir vienādi mīļi. Un ka ir dažādas profesijas un ka nevienmēr strādā par ko gribēja kļūt.
Man visvairāk patika ka grāmatā ir daudz piedzīvojumu. Es arī gribētu ceļot kā grāmatas varonis bet man nav vectēva.Man visvairāk nepatika ka grāmatā ir daudz man nesaprotamu vārdu. Piemēram Šveiks, Prāga un citi nesaprotami vārdi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

No "Lielās ilustrētās enciklopēdijas" (608-609 lpp)
Vai zināji?
1. Suņi prot sajust cilvēka un dzīvnieka pēdas.
2. Vilki, dingo un vēl daudzi citi suņu dzimtes pārstāvji savvaļā dzīvo baros, lielās ģimeņu grupās.
3. Kucēni lielāko daļu laika pavada rotaļājoties, lecot, kūleņojot un purinot dažādus priekšmetus. Spēlēdamies viņi abgūst iemaņas kuras nepieciešamas pieaugušajiem suņiem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!