Dārta Čakstiņa

8 gadi, Upesciems

Es beigšu 2.klasi. Man patīk dejot hip hopu, zīmēt un krāsot, un lasīt. Man ir divas jaunàkas un viena vecàka māsa. Man ir divi suņi un viens kaķis. Vēl man patīk ceļot.

Iesniegtās recenzijas

Asterikss olimpiskajās spēlēs

Renē Gosinī

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmata bija par sportisku Asteriksu. Asterikss ieguva savu spēku no burvju dziras, un burvju dzira palīdzēja uzvarēt olimpiskajās spēlēs. Bet pārējiem kas piedalījās tādas nebija. TAd tiesnesis neļāva Asteriksam izmantot burvju dziru. Beigās citi, kas piedalījās atrada burvju dziru un iedzēra un visi uzvarēja. Burvis, kas gatavoja šo dziru teica, ka ja skrējējiem, kuri uzvarēja ir zilas mēles, tad viņi ir dzēruši burvju dziru. Un tā arī bija.. Visiem skrējējiem bija zilas mēles un Asterikss dabīja balvu, jo viņš nebija dzēris burvju dziru. Man vissvairāk patika, kad Asterikss uzvarēja sacensībās un ieguva balvu bez burvju dziras. Man arī dažreiz gribās, lai sportā man būtu burvju dzira, bet es saņemos.
Sākumā es negribēju lasīt šo grāmatu. jo agrāk nekad nebiju lasījusi komiksus un man likās, ka man nepatiks. Taču, kad sāku lasīt, man ļoti iepatikās, bija smieklīgi un forši. Iesaku arī citiem pamēģināt un uzreiz nenobīties no kaut kā jauna un nezināma.
Autors gribēja manpavēstīt, ka sportā ikviens var piedalīties bez burvju dziras, tikai vajag gribēt, ticēt sev, neatlaidīgi trenēties un tad viss sanāks.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija mežakuilis, bet enciklopēdijā es atradu tikai mežacūku. Un trīs fakti bija šie:
1.Mežacūka ir ir savvaļas cūka, kas dzīvo Eiropas, Āzijas un Ziemeļamerikas mežos.
2. Mežacūkām ir laba oža, bet vāja redzi.
3. Mežacūkas ēd augu saknes, ko izrok ar šņukuru, ozolzīles un dažādus augļus, sēnes, kukaiņu kāpurus un putnu olas un par grauzējus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Puika, kas spēlējās ar lellēm

Ilis

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata bija par to, ka neatkarīgi no tā, vai tu esi meitene vai zēns, tu drīksti darīt to, kas tevi iepriecina, kas tev patīk, kas tev padodas un sagādā prieku. Grāmata es lasīju, ka zēns Lauris spēlējās ar lellēm un citi domāja, ka viņš nedrīkst to darīt. Laura māsa Laura spēlējās ar mašīnām. Viņas draudzenēm likās ka tas nav pareizi.
Man ļoti patika, ka Daces mamma bija karīvīru kapteine. Es visu laiku domāju, ka karavīri ir tikai vīrīeši, bet pēc šīs grāmatas es sapratu, ka karot var arī sievietes, un būt kapteines. Tad es atcerējos, ka Lāčplēšu dienā, kad bijām Brāļu kapos nolikt svecītes, es redzēju arī vienu meiteni karavīri. Tas nozīmē, ka par Latvijas drošību var parūpēties gan meitenes, gan zēni.
Man nepatika, ka Laura brālēns Pēterītis strīdējās, ka Lauris nedrīkst spēlēties ar Baibiņu. Bet izrādījās, ka arī pats Pēterītis spēlējās ar lellēm - supervaroņiem, lego cilvēciņiem un zaldātiņiem.
Man arī patika tās pasakas, kas bija pa vidu grāmatai - tās bija smieklīgas un interesantas. Visforškā pasaka bija par to, ka sieva un vīrs apmainījās ar darbiem. Vīram bija jāpaliek majās un jādara visi mājas darbi. Sievai izdevās vīru darbi, bet vīram neizdevās, un tad viņš vairāk nedomāja, ka sieva neko mājās nedara.
Es sapratu, ka cilvēki ir dažādi. Ir meitenes, kurām patīk spēlēties ar lellēm un meitenes kurām patīk spēlēties ar mašīnām. Citiem zēniem patīk tamborēt, bet citiem nodarboties ar kokapstrādi. Un tāpēc pasaule ir daudz interesantāka.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Es no grāmatas izvēlējos uzzināt par strausu.
Enciklopēdijā es atradu 3 jaunus faktus:
1) Strauss augumā var sasniegt 2,50 metru garumu.
2) Strauss var svērts 120 kilogramus.
3) Strauss ļoti ātri skrien, līdz pat 50 kilometriem stundā.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā autors gribēja pavēstīt, ka vajag pārstrādāt atkritumus, ka tos nevajag mest tik daudz ārā, ka tos vajag šķirot, lai nepiesārņotu dabu.
Šajā grāmatā brāļiem bija pazudis labākais draugs plastmasas maisiņš. Viņi centās to sameklēt un lūdza palīdzību citiem plastmasas maisiem. Beigās izrādījās, ka plastmasas maisiņš ir izmests miskastē. Viņš gandrīz nokļuva atkritumu izgāztuvē. Par laimi kaija viņu izglāba. Brāļi bija ļoti priecīgi, ka maisiņš bija atradies.
Brāļiem skolā bija jāpēta pļavas puķes, bet viņi vecākiem izlikās, ka viņiem ir cits eksperiments - pētīt veselu mēnesi, cik viņu ģimene mēnesī saražo atkritumus. Pēc grāmatas izlasīšanas, es biju ļoti pārsteigts, ka viens cilvēks gadā saražo 400kg atkritumus. Tas lika man pievērst uzmanibu, cik daudz atkritumu dienā es radu.
Tad, kad mamma atkāja par brāļu eksperimentu ar atkritumiem, viņa bija ļoti dusmīga, jo bija piesārņots viņas mīļais, skaistais dārzs.
Man visvairāk nepatika Kaucekļu banda, kas braukā pa Čiekurkalna 2.šķērslīniju un piemēslu visu apkārtni. Visvairāk man patika tas, ka Dusmukule nobiedēja Kaucekļus tik ļoti, ka viņi vairs nevēlējās piemēslot un palika jauki.
Es visiem ieteiktu izlasīt šo grāmatu, jo tā ir interesanta un māca mums, kā nepiesārņot dabu, kas mums apkārt ir tik skaista Latvijā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

rāmatā bija pieminēta kaija un kaķis. Enciklopēdijā es sameklēju interensantus faktus par kaiju:
1. Lielo kaiju mazuļi kļūst pieauguši 3 - 4 gadu vecumā.
2. Knābju un kāju krāsas ir atšķirīgas dažādu kaiju sugām.
3. Kaijas mēdz lidot un atņemt citiem putniem viņu medījumu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!