Karolīna Krauze

11 gadi, Ķekava

Man ļoti patīk lasīt, un es to daru brīvajā laikā. Es labprāt pavadu laiku ar draugiem. Man arī ļoti interesē dzīvnieki un fakti par tiem. Es brīvajā laikā nodarbojos ar jāšanu. Man pašai ir 3 zirgi un es tos dievinu. Man personīgi mīļākā grāmata ir Harijs Poters. Es visbiežāk lasu grāmatas kuras ir sarakstījis autors Deivids Valiams. Man patīk piedzīvojumu un fantāzijas grāmatas. Es lasu katru dienu, un man tas patīk.

Iesniegtās recenzijas

Starp pelēkiem toņiem. Grafiskais romāns

Rūta Šepetis, Endrū Donkins

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu "Starp pelēkiem toņiem" . Šī grāmata tika veidota kā grafiskais romāns- komiksa veidā.
Grāmata varbūt bija ļoti plāna, taču tajā bija daudz interesantu notikumu. Viena no lietām kas man patika šajā grāmatā bija tas, ka notikumi bieži bija neparedzami un bija daudz interesanti pavērsieni.
Šī grāmata tika izveidota tā, ka pat ja stāstu ir grūti saprast, to ir viegli lasīt. Tas man ļoti patika. Man patīk gan plānas, gan biezas grāmatas, taču ja ir pārāk plānas tās sāk palikt neinteresantas. Šī grāmata bija plāna, bet interesanta.
Es labprāt lasītu vairākas šāda tipa grāmatas, un šo grāmatu es ieteiktu lasīt kādam kam patīk īsi, aizraujoši stāsti.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā " Starp pelēkiem toņiem" dzīvnieki tika pieminēti ļoti reti un to gandrīz nemaz nebija, taču vienā brīdī tika pieminētas lapsas.
Lapsām protams ir savi fakti.
1. Lapsas pieder suņu dzimtai, bet tām ir daudz kopīga ar kaķiem.
Līdzīgi kaķiem, lapsas visaktīvākās ir tad, kad saule jau norietējusi. Tām ir vertikālas acu zīlītes, kas ļauj redzēt arī tad, kad ārā ir tumšs.
2. Lapsas ir vismazākās suņu dzimtā, tām ir arī atšķirīga galvas forma — neliela un plakana.
3. Lapsas, lapsu ģints jeb īstās lapsas (Vulpes) ir viena no suņu dzimtas (Canidae) ģintīm, kas apvieno 12 sugas. To tuvākie radinieki ir vilki, koijoti un šakāļi.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Stāsts par kaķi, kurš izglāba grāmatas

Sosuke Nacukava

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Es izlasīju grāmatu Stāsts par kaķi kurš izglāba grāmatas. Manuprāt, šī bija piedzīvojumu grāmata, jo tajā bija daudz notikumu.
Man ļoti patika šī grāmata un tās varoņi. Šajā grāmatā bija daudz notikumi, kas tev liek grāmatu lasīt arvien vairāk un vairāk.
Šī grāmata tev var iemācīt nekad nepadoties un darī to kas tev patīk. Grāmata nebija pārāk bieza, un tas man patīk. Es šo grāmatu noteikti ieteiktu kādam no maniem draugiem, jo manuprāt tā bija ļoti interesanta un daudz piedzīvojumu pilna. Šī ir noteikti viena no manām mīļākajām grāmatām, un es to ieteiktu kādam, kam patīk stāsti ar mazliet maģiju un labiem draugiem.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā "Stāsts par kaķi kurš izglāba grāmatas" galvenais varonis bija kaķis. Tāpat kā visiem citiem dzīvniekiem, kaķiem ir savas īpašības un savi fakti.
Es atradu 3 manuprāt interesantākos faktus par kaķiem.

1. Kaķi staigā kā kamieļi un žirafes: vispirms viņi liek uz priekšu abas labās kājas, pēc tam abas kreisās kājas. Šādi nestaigā neviens cits dzīvnieks.

2. Kaķi var kustināt katru ausi atsevišķi un pagriezt tās par 180 grādiem.

3. Kaķi gandrīz 1/3 no savas dzīves pavada, mazgājot sevi un guļot.

3. uzdevums. Grāmata - kino!