Dārta Sirmele

9 gadi, Jelgava

Mani sauic Dārta. Man ir 9 gadi. Kopš 1.klases es dzīvoju Jelgavā. Man ļoti patīk māksla un lasīšana. Es eju mākslas skolā. Parasti es ņemu grāmatas Zinīti. Tur ir ļoti jaukas bibliotekāres. Šogad skolā es tiku uz eksukrsiju uz Karameļu darbnīcu, jo biju izlasījusi daudz grāmatu.

Iesniegtās recenzijas

Brālis, kas nebija vajadzīgs

Gaja Guna Ekle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Puika vārdā Givids vēlējās sev mazu brālīti, bet vecāki adoptēja viņa vecuma puiku - Tomu. Givids nemaz nepriecājās par savu audžubrāli. Toms bija ļoti jauks pret Gividu, bet Givids nepievērsa Tomam uzmanību.
Kādu dienu viņi sāka spēlēties un sadraudzējās, līdz Toms atrada vēstuli, kuru Givids bija rakstījis viņam, bet nenosūtījis. Vēstulē bija rakstīts, ka Toms ir cūka. Toms apvainojās un bēga prom. Givids panāca Tomu un prasīja, kāpēc viņš bēg prom no mājām. Toms pastāstīja par vēstuli. Givids viņam atvainojās un paskaidroja, ka vēstule ir rakstīta vēl pirms tam, kā viņi sadraudzējās. Viņi salīga mieru un samīļojās.

Autors vēlējās pavēstīt, ka nevajag izturēties ļauni pret citiem. It īpaši, ja vēl neesi viņus kārtīgi iepazinis.

Man patika tas, ka viņi sadraudzējās un beigās samīļojās.
Man nepatika tas, ka Givids iepriekš visu laiku rakstīja Tomam nejaukas vēstules.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Tur bija kaķis.
Kaķiem ir līdz 100 dažādu balss toņu.
Ja kaķis Tevi sagaida ar taisnu, gandrīz trīcošu asti, tas nozīmē, ka viņš ir ārkārtīgi priecīgs Tevi redzēt.
Kaķi ņaud tikai tāpēc, lai komunicētu ar cilvēkiem.
Meikūni parasti sver 6-9 kg, bet atsevišķos gadījumos var sasniegt pat 15kg svaru.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Matilde

Roalds Dāls

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Matilde bija ļoti gudra un 5 gadu vecumā jau lasīja pieaugušo grāmatas. Kad viņa sāka iet 1.klasē, atklājās, ka viņai ir superspējas. Viņa ar acīm varēja kustināt priekšmetus. Viņas skolotāja Hannijas jaunkundze bija ļoti jauka. Matildes skolas direktore bija ļoti nejauka. Matilde pate redzēja, kā direktore pārlidināja bērnu pāri žogam. Meitenei bija arī ģimene, kas viņu nemīlēja. Vecāki vispār nepievērsa viņai uzmanību. Uzmanību viņi pievērsa tikai Matildes brālim un televizoram. Viņas tētim bija krāpniecisks uzņēmums. Beigās Matildes tētis ar ģimeni bēga uz Spāniju. Bet Matildi adoptēja viņas skolotāja.

No visām Stafetes grāmatām man šī patika visvairāk, jo galvenā varone ir meitene un bija daudz aizraujošu notikumu.
Man ļoti patika, ka Matildei bija superspējas.

Man nepatika skolas direktore, jo viņa bija ļauna. Vēl man nepatika tas, ka Matilde redzēja, ka skolas direktora aizsper pa gaisu kaķi. Bet labi, ka kaķims viss bija kārtībā.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Ir aptuveni 372 dažādas papagaiļu sugas.

Papagaiļi ir turēti kā mājdzīvnieki jau 3000 gadus.

Pasaulē lielākais papagailis ir hiacintes papagailis. Tas sasniedz pat 1m garumu un nespēj lidot.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Baltā vilcene. Dzīvnieku slepenā dzīve

Vanesa Valdere

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmta ir par vilceni, kuru sauc Piektā.
Galvenais notikums ir tas, ka Piektā atdalījās no bara, lai veidotu savu pati savu baru. Piektajai pievienojās krauklis Krāks. Vilcene cīnījās ar cita bara vadoni, lai iegūtu baru, jo tādi ir vilku likumi. Viņa uzvarēja un ieguva 5 vilku un 3 kraukļu baru. Vēlāk viņas baram pievienojās vēl 2 vilki un tad Piektā ar 2 jaunajiem vilkiem nomedīja briedi. Piektā saprata, ka ar baru var nomedīt lielus medījumus, bet viena - nē.
Grāmatas sākumā bezbailīgajai piedzima Piektā un grāmatas beigās Piektajai piedzima pieci vilcēni. Tā tika parādīts vilku dzīves cikls.

Autors vēlējās pavēstīt to, ka kopā gan dzīvnieki, gan cilvēki var paveikt lielākās lietas.

Man patika tas, ka Piektā nomedīja briedi. Man bija prieks, ka Piektajai izdevās gandrīz vienai pabarot baru.
Vēl man patika tas brīdis, kad Piektā piedzima. Jo viņas lielā māsa nosauca vilceni par bebru. Tas bija smieklīgi.

Man nepatika, ka Piektajai pazuda vecāki, jo tas bija skumji.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vilki gaudo, lai sakontaktētos ar kādu vilku no bara, lai sapulcētu baru pirms medībām, vai lai brīdinātu citu vilku barus, lai turētos pa gabalu. Vientuļie vilki gaudos, lai atrastu sev biedrus vai vienkārši tāpēc, ka jutīsies vientuļi. Katrs vilks atsevišķi spēj gaudot 5 sekundes, bet to saucieni var krietni ilgāki, kad tam līdzi gaudo viss bars.

Tur, kur ir vilki, tur bieži būs atrodami arī kraukļi. Kraukļi seko vilkiem, lai dabūtu pārpalikumus no to medībām. Un lai kaitinātu vilkus. Viņi spēlējas ar vilkiem planējot virsū un bēgot prom.

Izsalcis vilks vienas maltītes laikā spēj apēst gandrīz 10 kg gaļas. Tas būtu līdzīgi kā cilvēkam apēst 100 hamburgerus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!