Elza Siliņa

10 gadi, Rīga

Mani Sauc Elza, man ir 10 gadi. Man ir kaķis, kuru sauc Melnis un man ļoti patīk lasīt grāmatas par kaķiem. Bet manas mīļākās grāmatas tomēr ir par Izidoru Mūnu.

Iesniegtās recenzijas

Lilī un burvju kaķis Bubass

Baiba Zīle

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šajā grāmatā man patika, kā tie zīmējumi ir uzīmēti - ļoti krāsaini un akurāti. Grāmatas tekstā ir ļoti labi un interesanti izteikta doma. Atšķirībā no citām grāmatām šajā ir ari izdomāti uzdevumi. Piemēram, grāmatā bija uzdots no diviem ‘’b’’ burtiem izveidot torti un arī uzīmēt taureni no diviem ‘’č’’ burtiem. Tāpat uzdots bija uzīmēt kaut ko tādu, kas nav grāmatā, lai atīstītu savu domāšanu un zīmēšanas zināšanas.
Autors šajā grāmatā vēlējas pastāstīt par to, kādus notikumus piedzīvoja Līli burvju bibliotēkā. Tās bibliotēkas vadītājs ir kaķis, kuru sauc Bubass. Viņam ir interesanta spēja – palikt lielākam, kad dusmojas. Bubassa biblotēkā nāca daudz apmeklētāji, piemēram kā Lilī, tā arī Panda Čao Čangs, kas ir ceļotājs, kurš bija dzirdējis, ka burvju biblotēkā ir guļam grāmatas. Guļam grāmatas ir grāmatas, kuras ir domātas gulēšanai. Piemēram, atverot guļam grāmatu, aizmiedz, bet pieceļoties, visa grāmata ir izlasīta un esi lietas kursā par to, par ko tā ir. Šādas grāmatas dēļ Čao Čangs tur arī atnāca. Bubassa bibliotēkā arī nāk citi apmeklētāji, kā piemēram Roberts Pūks. Viņš ir zinātnieks, kurš parasti nāk uz burvju biblotēku, lai palasītu avīzes un pa retam arī grāmatas. Uz Bubassa bibliotēku nāk arī Anabella, kas ir modele un kura bija atnākusi uz burvju bibliotēku, lai varētu nofotogrāfēties ar biezu grāmatu. Bet ne visi ir labos draugos ar Bubassu. Piemēram, ar Bubassu nedraudzējas Vilks. Vilkam ir sava bibliotēka, bet neviens uz to neiet, tā

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Jauni fakti par kaķiem.

1. Astes vēzēšana liecina ne tikai par pieaugošām dusmām, bet arī izteiktu nepatiku.
2. Kaķa ausu stāvokli regulē vairāk nekā 20 muskuļi. Kad kaķis atpūšās, apsveicinās vai kaut ko pētī, viņa ausis ir pavērstas uz priekšu. Citas emocijas kaķis izrāda ausis pakustinot savādāk.
3. Parasti kaķi murrā, kad ir apmierināti un jūtas droši, tomēr kaķis mēdz murrāt arī tad, ja ir apbēdināts vai jūtas izists no līdzsvara. Šados gadijumos viņš murrājot pārvar stresu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!