Agnija Tulinska

11 gadi, Jūrmala

Esmu 5.klases skolniece, kurai patīk lasīt aizraujošas grāmatas.

Iesniegtās recenzijas

Cerību burbuļi. Neparasti dzejoļi un jautri smaidāmpanti

Pērs Aksels Prics

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatu bibliotekā lasīt paņēma mans brālis. Tā kā biju pabeigusi savu, nolēmu izlasīt arī "Cerību burbuļus". Tā bija dzejoļu grāmata, kas attēloja dažādus notikumus zēna dzīvē. Tie bija gan jautri, gan bēdīgi notikumi. Arī ilustrācijas grāmatā bija gan krāsainas, gan drūmākas, bēdīgākas. Man pašai patika jautri un smieklīgi dzejoļi, kā piemēram par putnu ligzdu vecmammas krūšturī vai ērmu veikalu. Tāpat man patika dzejoļi par ģimeni.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Čūskas. Čūskas nespēj sakošļāt barību, viņu galvaskausa kaulu vieglais savienojums un ļoti elastīgās apakšžokļa saites ļauj viņām atplest žokļus ļoti plati un norīt upuri, kas ir daudz resnāks par čūskas ķermeni. Lai pārvietotos, čūskas izmanto ribas un muskuļus, kas piestiprināti ribām. Vairums čūsku dēj olas, tomēr daudzas ir arī dzīvdzemdētājas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Šušnirks un spoku muiža

Arno Jundze

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata man ļoti patika, jo tajā bija daudz interesantu un smieklīgu piedzīvojumu. Mazuļa vecākus aizpūta viesuļvētra un viņu pieskatīja Šušnirks. Viņš palīdzēja Mazulim atrast vecākus un cīnīties ar bubuļiem. Grāmatas autors parādīja, ka nekad nevajag padoties. Lai gan Mazuļa vecāki bija pazuduši, viņi meklēja vecākus un pārvarēja dažādus šķēršļus.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Andu kondori ir putni ar vislielāko spārnu laukumu. Barības meklējumos viņi var sasniegt 5500 metru augstumu. Andu kondoru tēviņi ir lielāki nekā mātītes.

3. uzdevums. Grāmata - kino!