Marta Indriksone

9 gadi, Rīga

3 klases skolniecie, kurai patīk lasīt neobligāto bērnu literatūru

Iesniegtās recenzijas

Kitija un glābšanas operācija Mēnessgaismā

Pola Herisone

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Šī grāmata man ļoti patika, jo te bija mazāk teksta, bet vairāk bilžu un man nepārāk patika tas, ka bildēs bija tikai trīs krāsās.
Man patika tas, ka visi Kitijas ģimene ir ar superspējām.
Man patika tas, ka Kitija savā pirmajā operācijā izglāba kakēnu un atrada viņam mājas.
Man nepatika tas, ka Kitija nepateica Figaro patiesību ka viņa nav supervarone.
Man nepatika tas, ka Figaro pateica Fejai “sasodīts” jo tas ir slikts vārds.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti kaķveidīgajiem no “Dzīvnieki, enciklopēdija bērniem.”
Meža kaķis ir līdzīgs mājas kaķim, tomēr viņš ir lielāks par to, ar īsāku un tievāku asti.Meža kaķis labi rāpjas kokos, bet medījumu ķer galvanokārt uz zemes. Medī sīkus grauzējus un uz zemes dzīvojošos putnus.Lai pievērstu mātītes uzmanību, runči ņaud un izdod greizsirdīgas skaņas.
Vientuļais sniega leopards barojas galvenokārt ar savvaļas aitām un kazām.Platās,pūkainās pēdas pasargā viņu no iegrimšanas sniegā un slīdēšanas pa kalnu nogāzi.Viņš var veikt tālus lēcienus starp klintīm, izmantojot asti par stūri.
Gepards ir visātrākais no sauszemes dzīvniekiem. Triju sekunžu laikā viņš spēj attīstīt ātrumu 96 km/h. Gepards nav izturīgs, tāpēc upurim cenšas pielavīties pēc iespējas tuvāk un strauji viņu noķert.Ja uzbrukums neizdodas, gepards parasti padodas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Autors vēlējās pateikt, ka cilvēki ar katru dienu piesārņo dabu aizvien vairāk,bet to dara visi cilvēki nevis viens.

Man patika, ka puiši palīdzēja Tatai atrast brilles un telefonu.
Man patika, ka puikas Klāvs un Intars vēlējās izglābt Ķīšezeru un to arī darīja.
Man nepatika, ka Klāvs Negodiņa kungam sazīmēja māju.
Nepatika tas, ka Dusmukule paslēpa Tatas telefonu un brilles un gribēja, lai puiši piespiež Tatu palīdzēt attīrīt Ķīšezeru un tikai tad viņi atdos telefonu un brilles. Tā ir šantažēšana! Labāk lai viņa to dara labprātīgi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Fakti no Lielās ilustrētās enciklopēdijas.
1. Melnie kaķi
Tūkstošiem gadu cilvēku apziņā melnji kaķi ir saistījušies ar maģiju un burvestībām.Vēl šodien ir cilvēki, kas tic, ka kaķis atnes nelaimi vai veiksmi.

2. Meža kaķis
Meža kaķis izskatās līdzīgs svītrainajam mājas kaķim, tikai ir smagnējāks un ar lielāku galvu.Uz kājām un astes viņam ir melnas šķērssvītras.

3. Mazgāšanās
Kaķis ir ļoti tīrīgs.Katru dienu vismaz stundu sevi tīra ar ķepām laiza ar rupjo mēli, līdz kažoks kļūst gluds un spīdīgs. Mazgāšanās veicina asinsriti zemādā, palīdz kaķim saglabāt ķermeņa siltumu un iztīra kažoku.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Plastmasas huligāni. Draugs pazudis

Agnese Vanaga

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Man ļoti patika stāsta ilustrācja ilustrācija un stāsta ideja. Man nepatika,ka brāļi Klāvs un Intars ar Dusmukuli bija ļoti labi draugi. Man nepatika to pušu banda, kas darīja nekrietnības un piecūkoja apkārtni. Man nepatika, ka puiši bija melojuši. Man šķiet, ka grāmatā tika paskaidrots cik svarīgi ir šķirot atkritumus un cik svarīga ir draudzība un prasme sadzīvot.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Interesanti fakti par kaķiem no “LIELĀS ILUSTRĒTĀS ENCIKLOPĒDIJAS” otrā, atjaunotā izdevuma: 1) Kaķenei grūsnība ilgst aptuveni 2 mēnešus. Vienā reizē var piedzimt pat 10 kaķēni, bet caurmērā kaķēnu skaits svārstās no diviem līdz pieciem. Vienā reizē dzimušos kaķēnus sauc par metienu. 2) Senajā Ēģiptē kaķus turēja lai tie iznīcinātu graucējus labības noliktavās . Ēģiptieši viņus tik ļoti godāja, ka daži kaķi pat tika pielūgti kā dievi i]un iemūžināti statujās. 3) Kaķis ir ļoti tīrīgs. Katru dienu viņš vismaz stundu sevi tīra ar ķepām un laiza ar raujo mēlīti, līdz kažoks kļūst gluds un spīdīgs. Mazgāšanās veicina asinsriti zemādā, palīdz kaķim saglabāt ķermeņa siltumu un iztīra kažoku.

3. uzdevums. Grāmata - kino!