Pēteris Graudiņš

11 gadi, Ventspils

Man patīk lasīt grāmatas

Iesniegtās recenzijas

Viljams Ventons un orbulatoraģents, 3

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā rakstīts ka Viljams Ventons satiek orbulātoraģentu, kas aizsūta Viljamu piedzīvojumā apkārt pasaulei, lai dabūtu orbulātoru.
Man patika, doma ka zem zemes ir milzīga tuneļu sistēma, kas savieno visu pasauli. Vēl man patika ka izveidoja robotu, ar kura palīdzību Viljama vectēvs varēja atgūt savu ķermeni.
Man nepatika ka Posthumānās pētniecības institūts nobruka kaujā starp jaunajiem un vecajiem robotiem. Vēl man nepatika, ka Institūta direktora ķermenī iemiesojās Kornēlija.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā, vairākās epizodēs bija minēts, ka orbulātoraģents ir vecāks par dinozauriem, tāpēc es uzrakstīju trīs faktus par dinozauriem:
• Dinozauri masveidā izmira pirms aptuveni 66 miljoniem gadu, iespējams, asteroīda trieciena un vulkāniskas aktivitātes dēļ, kas izraisīja straujas klimatiskās izmaiņas;
• Ir identificētas vairāk nekā 1000 dinozauru sugas, un tās atšķiras pēc izmēra, formas un dzīvesveida. Daži bija mazi kā vistas, bet citi, varēja būt vairāk nekā 30 metrus gari.
• Mūsdienu putni ir dinozauru pēcteči. Zinātnieki uzskata, ka putni ir izdzīvojušie teropodu dinaozauri, kas izdzīvoja pēc masveida dinozauru izmiršanas.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un kriptālportāls, 2

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā rakstīts, kā Viljams Ventons ar viņa draudzenes Iskijas un Posthumānās pētniecības institūta palīdzību mēģina apstādināt Kornēliju, kura cenšas aizsūtīt Ābrahamu Talliju caur Kriptālportālu.
Man patika doma, ka zem zemes dzīvoja sena civilizācija, kas sen jau ir pazudusi, bet viņu būves ir vēl palikušas neskartas. Vēl man patika doma, ka visas savas atmiņas var lejuplādēt flešā. Tā Viljama vectēvs, lai gan viņu nogalināja Kornēlija, viņš varēja turpināt dzīvot.
Man nepatika ka Kornēlijai bija ļoti advancēta roka. Vēl man nepatika ka Ābrahamu Talliju, neskatoties uz Viljama un Institūta pūlēm, tāpat Kornēlija aizsūtīja caur Kriptālportālu.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā, vienā epizodē eksperimentēja uz prusaku, kura ķermenī bija lurīdijs, tāpēc es uzrakstīju trīs faktus par prusakiem.
• Prusaki ir visēdāji un var ēst gandrīz jebko, ieskaitot pārtikas atliekas, grāmatas, papīru, audumus, līmes, ziepes un pat citu mirušu prusaku atliekas.
• Prusaki pārsvarā ir aktīvi naktīs. Dienā tie slēpjas tumšās, mitrās vietās, piemēram, aiz sienām, zem grīdlīstēm un citās slēptās vietās.
• Prusaki var būt dažādos izmēros, atkarībā no sugas. Mazākie prusaki, piemēram, vācu prusaki, ir apmēram 1,5 cm gari, bet lielākie, piemēram, amerikāņu prusaki, var sasniegt līdz pat 5 cm garumu.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Viljams Ventons un lurīdija zaglis, 1

Bobijs Pīrss

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā stāsta par divpadsmit gadus vecu zēnu Viljamu Ventonu. Viljama ģimene izmantoja citu uzvārdu un visu laiku no kaut kā slēpās. Tikai, kad viņš atrisināja pasaulē grūtāko kodu, viņš saprata, ka viņam draud briesmas.
Man patika, ka Institūts ar Viljama palīdzību apstādināja Ābrahamu Talliju.
Man nepatika, ka Institūtam ( pētniecības iestāde ) bija ļoti daudz noslēpumi. Vēl man nepatika, ka Ābrahams Tallijs gribēja Viljamu nogalināt, lai dabūtu lurīdiju, kas bija viņa ķermenī.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā bija minēti milzīgi roboti, kuriem bija mežacūku galvas, tāpēc es rakstu trīs faktus par mežacūkām:
• Mežacūkas ir ļoti plaši izplatītas. Tās dzīvo gandrīz visā Eiropā, lielā daļā Āzijas, kā arī ir ievestas un izplatījušās Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Austrālijā un Jaunzēlandē;
• Mežacūkas dzīvo grupās. Šīs grupas parasti sastāv no mātēm un sivēniem. Savukārt pieauguši tēviņi mēdz būt vientuļnieki;
• Mežacūkām ir augsta vairošanās spēja. Mātītes dzimumbriedumu sasniedz jau 8-10 mēnešu vecumā. Tām var būt līdz diviem metieniem gadā, katrā no tiem piedzimstot vidēji 4-6 sivēniem.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Skandars un rēgu jātnieks, 2

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā vēstīts, kā Skandars Smits mācās otro gadu Ligzdā, kad viņš var izmantot gara stihiju un kā viņš cenšas apstādināt stihiju kataklizmas, lai Sala pašneiznīcinātos.
Man patika, kā Sandars uzvarēja Pirmā jātnieka garu duelī. Vēl man patika, ka apcietināja Sudraba pulka galvu Dorianu Māningu par nemirstīgo savvaļas vienradžu galināšanu.
Man nepatika ka gandrīz visi Skandaru atstūma, jo viņa rada stihija bija gara stihija. Vēl man nepatika ka Vēvere, Skandara māsai Kennai, izveidoja viltus saikni ar savvaļas vienradzi.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Vienā epizodē bija minēta vāvere, tāpēc es uzrakstīju trīs faktus par vāverēm:
• Savvaļā vāveres dzīvo no sešiem līdz divpadsmit gadiem, bet zoodārzos var sasniegt divdesmit gadu vecumu;
• Vāveru priekšzobi aug nepārtraukti un visu mūžu;
• Vāveres spēlē nozīmīgu lomu ekosistēmā. Viņas palīdz izplatīt sēklas, kas veicina mežu atjaunošanos.

3. uzdevums. Grāmata - kino!

Skandars un vienradžu zaglis, 1

A. F. Stedmena

1. uzdevums. Atsauksme par grāmatu

Grāmatā bija rakstīts, kā parasts videienietis, Skandars Smits kļūst par nelegālās, piektās stihijas jātnieku.
Man patika doma, ka parasts bērns var kļūt par labāko vienradžu jātnieku. Vēl man Patika Sala, kur vienradžu jātnieki mācījās un dzīvoja.
Man nepatika, ka Sudraba pulkam bija ļoti liela vara, un kā viņi mēģināja pilnībā iznīcināt gara stihiju.
Es vēlreiz pārliecinājos, ka labais, ātrāk vai vēlāk vienmēr uzvar.

2. uzdevums. Ko tu zini par dzīvniekiem?

Grāmatā, vienā epizodē, bija rakstīts kā vienradzis notiesā trusi. Grāmatā nebija teikts kādu trusi tāpēc es uzrakstīju par eiropas trusi.
• Eiropas truši dzīvo kolonijās;
• Kolonijā dzīvo apmēram 200 truši;
• Eiropas truši ēd zāli, augu lapas un citreiz graudus.

3. uzdevums. Grāmata - kino!